UBI CARITAS 2015

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 października 2015 - 10:18

Uroczysta Gala Ubi Caritas odbyła się 10 października, a miejscem całego zdarzenia był Teatr Polski. Obecni byli przedstawiciele Caritas Diecezjalnych, prawosławnej Eleos, ewangelickiej Diakonii i reprezentanci instytucji kościelnych i państwowych, polskich i zagranicznych. Prowadzącym był pan Krzysztof Ziemiec, a całość uświetniła swoim występem Natalia Niemen , która wraz z zespołem wykonała piosenki z repertuaru swojego ojca – Czesława Niemena. Ubi Caritas to gala, która organizowana jest raz w roku w trakcie której przyznawane są wyróżnienia i nagrody osobom oraz instytucjom, które wspierają działania Caritas w całej Polsce.

529 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UBI CARITAS 2015' (2186 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku lokalnym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 października 2015 - 10:09

W miniony piątek odbyło się pierwsze spotkanie w środowisku otwartym w ramach projektu „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego”.

725 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku lokalnym' (706 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 07 października 2015 - 14:51

Nasze przedszkolaki też "Sprzątają świat"

Przedszkolaki z Punktu Przedszkolnego Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku po raz pierwszy wzięły udział w akcji "Sprzątanie Świata". Była to świetna okazja, aby uświadomić dzieciom jak wiele dobrego człowiek może zrobić dla środowiska poprzez oczyszczanie naszej planety ze śmieci, dbanie o porządek i czystość środowiska, w którym żyjemy. Dzieci wyposażone w jednorazowe rękawiczki oraz worki ochoczo zabrały się za sprzątanie okolicy przedszkola. Mamy nadzieję, że zdobyte doświadczenia zaowocują w przyszłości dobrymi ekologicznymi nawykami. Za ciężką pracę i zaangażowanie czekała nagroda... Ognisko z kiełbaskami w Centrum Edukacji Ekologicznej.

479 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas ' (2929 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:52

Caritas Diecezji Ełckiej kontynuuje realizację projektu „Walczę o siebie” do 31 stycznia 2016 roku. W ramach przedłużenia programu prowadzona jest terapia indywidualna ukierunkowana na wsparcie ofiar przemocy w rodzinie oraz nauczenie ich umiejętności ochrony przed osobą stosującą przemoc. Beneficjentom udzielane jest wsparcie psychologiczne oraz specjalistyczna pomoc terapeutyczna.

546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:51

Tak, jak każdego roku, rozpoczęliśmy przygotowania do akcji związanej ze Świętem Zmarłych. W dniu 6 października 21 wolontariuszy czynnie uczestniczyło przy obklejaniu zniczy. Już w najbliższą niedziele będzie można nabyć „znicz miłości” w każdej parafii. Zachęcamy gorąco do nabywania naszych zniczy, ponieważ dochód przeznaczany zawsze jest na pomoc drugiemu człowiekowi.

436 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”' (563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >