Kolonie 2017

tekst alternatywny

Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 listopada 2014 - 14:33

Od 17 stycznia 2014 roku Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” współfinansowany przez Gminę Biała Piska. W ramach projektu dwie pielęgniarki oraz rehabilitantka świadczą usługi medyczne i rehabilitacyjne w domach pacjentów oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

946 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (2033 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rywalizacja Wolontariuszy SKC

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 listopada 2014 - 12:30

W dniu dzisiejszym, w Orzyszu odbywają się I Diecezjalne Zawody Sportowe Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas.
Piątkowy dzień został podzielony na dwie części.

532 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rywalizacja Wolontariuszy SKC' (284 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POMOC UKRAINIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 19:05

„Aktywne działania Rosji na wschodniej Ukrainie świadczą o kontynuacji jej agresji na to państwo. Moskwa faktycznie przygotowuje się do okupacji kolejnej części Ukrainy” – oświadczył rzecznik ukraińskiej dyplomacji Jewhen Perebyjnis.

512 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POMOC UKRAINIE' (1689 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 14:34

Data 13 listopada 2014 roku wpisała się trwale w karty historii Punktu Przedszkolnego Bł. Hiacynty z Fatimy w Ełku. Tego dnia odbyła się szczególna uroczystość poświęcenia placówki. Uroczystość rozpoczęły dzieci, które przemaszerowały w korowodzie wraz z pracownikami przedszkola i przywitały zebranych gości piosenką. Zaprezentowały swoje zdolności wokalne, za co zostały nagrodzone brawami. Poświęcenia punktu dokonał Ks. Biskup Romuald Kamiński. W ciepłych słowach Ks. Biskup mówił o dzieciństwie, podkreślając czystość serca dziecka i brak w dzieciach pychy - wady, która dotyka człowieka dorosłego.

1587 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku' (1699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 14:32

A w „Qvo vadis”….

Za oknem jesienna słota…a u nas?

Mimo panującej szarugi, w naszej świetlicy świeci słońce. A to za sprawą atmosfery jaka panuje przy wykonywaniu jesiennych prac plastycznych. Wśród dzieł znajdują się papierowe liście (nieodłączny element jesieni) wykonywane metodą orgiami czy wycinana sówka z kolorowego papieru.

644 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (2046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU