Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 stycznia 2015 - 14:08

Dziękujemy naszym Dziadkom!

Każdego roku, w kalendarzu zakreślamy dwie daty, które przypominają nam o wyjątkowych osobach w naszych rodzinach. Bez nich nie byłoby bezgranicznego rozpieszczania, spełniania życzeń, opowieści o naszych rodzicach, kiedy byli mali…Kim są te osoby? To dziadkowie!

447 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1875 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 stycznia 2015 - 07:36

Kolejny Orszak Trzech Króli już za nami. Był to już drugi orszak, który przeszedł ulicami naszego miasta w Święto Objawienia Pańskiego, by 6 stycznia powitać Maleńkiego Jezusa. Ełcki Orszak Trzech Króli wyruszył z Placu Jana Pawła II, a wymarsz poprzedziły Jasełka wystawione przez dzieci i młodzież szkolną. Na trasie zostały odegrane różne sceny teatralne przedstawiające walkę dobra ze złem. Orszak przemaszerował ulicami Wojska Polskiego, Armii Krajowej, Małeckich, Konopnickiej oraz Toruńską i przybył do Stajenki, usytuowanej przy parafii p.w. świętego Jana Apostoła i Ewangelisty, gdzie Trzej Królowie złożyli dary i pokłon leżącemu w żłobie Jezusowi.

396 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli' (2001 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 grudnia 2014 - 13:37

Czas na beztroską zabawę!

Święta – czas zadumy i refleksji – już za nami. Podobnie, jak warsztaty w ełckiej świetlicy, podczas których dzieci przygotowywały świąteczne ozdoby. A co przed nami? Sylwester, karnawał – czas zabawy! I tu nie zapominamy o dzieciach, które odwiedzają nasze placówki.

362 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (713 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie zapominamy o osobach bezdomnych

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 grudnia 2014 - 18:00

Dobiegają końca działania realizowane w ramach projektu „Pomoc dla osób bezdomnych”, współfinansowanego ze środków Wojewody Warmińsko – Mazurskiego. Dzięki otrzymanemu dofinansowaniu możliwe było przygotowanie 49 miejsc noclegowych (z dostępem do węzła sanitarnego, wyżywienia, środków higieny osobistej) dla osób bezdomnych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego.

478 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapominamy o osobach bezdomnych ' (409 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 grudnia 2014 - 17:55

Wyjątkowe spotkanie

W świetlicy środowiskowej „Promyk Dnia” w Orłowie, dosłownie na kilkadziesiąt godzin przed tradycyjną wigilią w domach, przy dużym zaangażowaniu dzieci i ich rodziców odbyła się świetlicowa wigilia.

584 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU