Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Akcja – PODAJ DALEJ NIE BĄDŹ CHOMIKIEM

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 sierpnia 2014 - 18:18

Pomaganie czy to takie trudne ?

Dawaj to, co masz, czym jesteś. Dawaj przedmioty, a nade wszystko dawaj siebie, swoją opiekę, swoją pomoc, swoje współczucie. Dawaj póki czas, póki masz co dawać, póki masz rzeczy, póki masz siły, póki stać Cię na serdeczną troskę, na współczucie, na uśmiech i radość. Dawaj swoją pomoc, dawaj siebie samego, póki Cię jeszcze trochę jest.

Ks. Mieczysław Maliński

1085 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja – PODAJ DALEJ NIE BĄDŹ CHOMIKIEM' (1749 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 sierpnia 2014 - 18:18

Tornister pełen uśmiechu

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wychodząc naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczęły nowy rok szkolny 1 września, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz jedenasty zorganizowała akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem w/w przedsięwzięcia jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie ich w podstawowe artykuły szkolne i plecaki.

Parafialne Zespoły Caritas
1331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (6294 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZLIŚMY DO CZARNEJ MADONNY

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 sierpnia 2014 - 18:17

Każdego roku w sierpniu Częstochowska Pani - Królowa Polski, czeka na Jasnej Górze na pielgrzymów przybywających do niej z całej Polski. Ełckie pielgrzymowanie trwa ponad dwa tygodnie. Jest to okres pełen wyrzeczeń, trudów, a przede wszystkim wiary w swoje siły i możliwości. Każdy, kto podejmuje się takiego wyzwania, czyni to w konkretnym celu. Pielgrzymka jest aktem religijnym, ma charakter pokutny bądź dziękczynny. Wielu uczestników nazywa ją “Rekolekcjami w drodze”, ponieważ jest to czas modlitwy.

1163 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZLIŚMY DO CZARNEJ MADONNY' (2038 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już wiem co to jest uzależnienie, ale nie tylko to…

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 sierpnia 2014 - 17:09

Co to jest uzależnienie; w jaki sposób można je rozpoznać; czynniki powodujące uzależnienie; od czego można się uzależnić – to tylko niektóre z zagadnień, o których rozmawiały dzieci i młodzież podczas tegorocznych wakacji w Orzyszu. Warsztaty profilaktyczne zostały zorganizowane w ramach zadania „O uzależnieniach – słów kilka i nie tylko” współfinansowanego ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Białymstoku.

995 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już wiem co to jest uzależnienie, ale nie tylko to…' (1210 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV i AIDS już im nie straszne!!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 sierpnia 2014 - 17:08

Kolejna grupa osób dowiedziała się czym są HIV i AIDS, w jaki sposób dochodzi do zakażenia, co wtedy zrobić, do kogo udać się z prośbą o pomoc. A mowa o grupie 100 dzieci i młodzieży, którzy wzięli udział w dwóch warsztatach poświęconych ww. tematyce. Warsztaty zostały zorganizowane w okresie od 14 do 29 lipca br. w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. Jeden warsztat trwał 8 dni. Tym, na co szczególną uwagę zwrócili uczestnicy warsztatów były zajęcia z zakresu udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej w kontekście HIV/ AIDS.

1033 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV i AIDS już im nie straszne!!!' (712 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,190552 Seconds