DOPÓKI ŻYJEMY PAMIĘĆ O ZMARŁYCH NIGDY NIE UMIERA

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 października 2015 - 14:41

„Ci, których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość, to nieśmiertelność”

1 listopada - data ważna dla wszystkich żyjących. To właśnie w tym dniu, szczególnie pamiętamy o tych, którzy odeszli od nas, ale w sercach naszych pozostali na zawsze. Każdy znicz zapalony przez nas na grobach to światełko, które symbolizuje nasze uczucie: tęsknotę, smutek, żal, a przede wszystkim pamięć. I dlatego w tych pierwszych dniach listopada pamiętamy w modlitwie o wszystkich zmarłych. Wierzymy, że w ten sposób pomagamy im szybciej spotkać się z Bogiem. To jest tajemnica naszej wiary.

Anna Rudzińska

328 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 października 2015 - 10:25

Jak co roku, przed świętem Wszystkich Zmarłych wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie opuszczonych grobów na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. Robiąc porządki, młodzi ludzie nie zapomnieli o modlitwie za dusze zmarłych.

347 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!' (1001 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 października 2015 - 12:42

15 października dzieci z Punktu Przedszkolnego Caritas w Augustowie wybrały się na wycieczkę autokarową do Białegostoku. Już sama podróż nowoczesnym autokarem wzbudziła wiele emocji. Pierwszym punktem naszej wycieczki był spacer po alejkach Parku Zwierzynieckiego. Spacerując odkryliśmy ogród zoologiczny – Akcent Zoo. Wiele radości sprawiło dzieciom oglądanie zwierząt, znanych dotąd jedynie z książek: niedźwiedzia brunatnego, wilka szarego, żubra oraz wiele innych.

667 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie ' (1630 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w niepowtarzalnym przedsięwzięciu

Autor: Admin Dodano: środa, 28 października 2015 - 12:40

„Zdrowi i Wyjątkowi – I Ty możesz uratować komuś życie”
7 listopada 2015 r. 10. 00 – 18. 00
Brama Mazur ul. Plac Miejski 1-2, Ełk

W Polsce co godzinę ktoś dowiaduje się, że ma białaczkę, czyli nowotwór krwi. W naszym regionie ostra białaczka szpikowa diagnozowana jest u ponad 40 chorych rocznie. Ostra białaczka szpikowa nie wybiera. Atakuje dzieci, osoby bardzo młode, dorosłych… Dla wielu z nich jedyną szansą na to by mogli żyć, jest przeszczep szpiku. Mimo szerokiej bazy potencjalnych dawców, niektórzy nadal nie znajdują bliźniaka genetycznego…

922 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w niepowtarzalnym przedsięwzięciu' (2253 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Apel o pomoc Pogorzelcom z Wejsun w gminie Ruciane - Nida.

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 14:20

Dnia 23 września 2015 r. pożar w miejscowości Wejsuny (gmina Ruciane – Nida) strawił dorobek całego życia trzyosobowej rodziny. W jednej chwili matka oraz jej dwaj niepełnosprawni synowie zostali pozbawieni dachu nad głową, podstawowych sprzętów gospodarstwa domowego oraz rzeczy codziennego użytku.

1278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel o pomoc Pogorzelcom z Wejsun w gminie Ruciane - Nida. ' (1408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >