Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W listopadzie zakończyło się szkolenie komputerowe dla osób bezdomnych przebywających w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Wzięło w nim udział 10 osób. Program szkolenia obejmował m.in. podstawowe zagadnienia dotyczące budowy komputera, obsługi pakietu MS Word (niezbędnego do pisania CV, listu motywacyjnego). Największy nacisk został położony na obsługę Internetu, w tym wyszukiwanie ofert pracy.

260 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…' (648 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zakończenie comiesięcznych spotkań

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W dniu wczorajszym odbyły się ostatnie zajęcia w ramach comiesięcznych spotkań dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Tym razem Beneficjenci projektu wysłuchali wykładu na temat domowego budżetu i zarządzania domowymi finansami. Ponadto, dokończyli swoje prace z wikliny papierowej, w odpowiedni sposób je dekorując i ozdabiając.

793 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończenie comiesięcznych spotkań' (513 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015

Autor: Admin Dodano: środa, 02 grudnia 2015 - 14:06

Wielkimi krokami zbliża się Gala Wolontariatu organizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Już 4 grudnia o godzinie 11:00 Sala koncertowa w Ełckim Centrum Kultury wypełni się po brzegi wolontariuszami Szkolnych Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas. W programie na wolontariuszy czeka wiele atrakcji, m.in. koncert Pawła Chustaka z zespołu „Stróże Poranka”, pokaz akrobatyki rowerowej oraz wręczenie tytułu Wolontariusza Roku.

626 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015' (1052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Dom, ten prawdziwy, wymarzony, to poczucie bezpieczeństwa, spokój, radość, ciepło. Niestety, są wśród nas osoby, którym z różnych przyczyn ten dom legł w gruzach i żyją w ciągłym strachu, bólu, a przez to są zmuszone – dla dobra dzieci – uciekać od domowego tyrana. To z myślą o tych mamach został otwarty Dom Samotnej Matki.

233 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Samotnej Matki ' (882 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >