W zdrowym ciele…

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 kwietnia 2015 - 10:35

W kwietniu – w świetlicy w Orłowie – zorganizowano pierwsze spotkanie, podczas którego podopieczni placówki dowiedzieli się wszystkiego nt. higieny oraz jej wpływu na zdrowie fizyczne i psychiczne człowieka. Ale to nie wszystko. Zajęcia mające na celu edukację zdrowotną i promocję zdrowego stylu życia będą prowadzone do końca czerwca.

388 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W zdrowym ciele…' (905 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 kwietnia 2015 - 10:56

Minęło 5 miesięcy funkcjonowania Punktu Przedszkolnego Caritas w Ełku. Przez ten czas w placówce oprócz codziennych zajęć dydaktyczno – wychowawczych, miały miejsce liczne uroczystości: pasowanie na przedszkolaka, dzień pluszowego misia, spotkanie opłatkowe, impreza choinkowa, bal karnawałowy, Dzień Babci i Dziadka. Pasowanie było pierwszym i ważnym wydarzeniem w życiu naszych przedszkolaków. Dzieci podeszły do tego z entuzjazmem. Przez wiele dni pilnie uczyły się piosenek, wierszy i tańców, by w końcu stać się prawdziwymi przedszkolakami. Podczas kolejnych uroczystości dzieci prezentowały różnorodne programy artystyczne. Wiosnę zaprosiliśmy do naszego przedszkola wykonując różne prace plastyczne oraz organizując piesze spacery. Początek kwietnia był czasem wyczekiwania na nadchodzące Święta Wielkanocne, w którym dzieci z radością poświęcały się pracom manualnym i przygotowywały jajka świąteczne oraz uczyły się zwyczajów wielkanocnych.

557 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku' (3090 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 15 kwietnia 2015 - 14:28

Od marca br. w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej odbywa się Akademia Umiejętności Społecznych Dobrego Rodzica, prowadzona w ramach projektu „Walczę o siebie”. Akademia to cykl warsztatów dla rodzin, w których występuje zjawisko przemocy, pozwalających na uzyskanie umiejętności skutecznej komunikacji w rodzinie, radzenia sobie z emocjami i rozwiązywania konfliktów. Jej celem jest podniesienie kompetencji wychowawczych rodziców, aby radzili sobie z trudnymi sytuacjami i w przyszłości i zapobiegali ich występowaniu.

635 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej' (4369 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Lepiej zapobiegać niż leczyć

Autor: Admin Dodano: środa, 15 kwietnia 2015 - 14:13

Na świecie żyją ok. 33 miliony ludzi z HIV. W Polsce dwie osoby dziennie dowiadują się, że są zakażone wirusem. Najczęściej są to młodzi ludzie, między 16 a 39 rokiem życia. Statystyki to jedno, ale problem HIV i AIDS dotyczy wszystkich, bo przenosi się na osoby spoza statystycznego kręgu obarczonego wysokim ryzykiem.

366 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Lepiej zapobiegać niż leczyć ' (2705 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: środa, 15 kwietnia 2015 - 10:12

Suwalskie Koło Caritas pamięta o Janie Pawle II
10 lat temu pożegnaliśmy Jana Pawła II. W dziesiątą rocznicę jego śmierci, członkowie Szkolnego Koła Caritas działającego przy Zespole Szkół nr 2 w Suwałkach (II LO oraz Gimnazjum nr 3) przygotowali szkolne obchody tego wydarzenia.

1038 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >