Kolonie 2017

Profilaktyki ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 czerwca 2014 - 06:55

W roku 2013 Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała dofinansowanie z Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie na realizację zadania pn. „Wakacyjne działania profilaktyczne”. Dzięki niemu udało nam się zorganizować warsztaty dla 52 osób. W tym roku do udziału w naszych letnich warsztatach, organizowanych w ramach zadnia „Wakacyjne działania profilaktyczne II”, będziemy chcieli zaprosić grupę 80 osób.

1233 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Profilaktyki ciąg dalszy' (1304 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowa oferta programowa w Orłowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 czerwca 2014 - 00:07

Orłowo – niewielka wieś położona na uboczu, z dala od głównej drogi, której mieszkańcy borykają się z licznymi problemami, w tym bezrobociem. Jeszcze kilka lat temu we wsi funkcjonowała szkoła podstawowa. Niestety została ona zlikwidowana. Wraz z jej zamknięciem życie życie społeczno – kulturowe we wsi zamarło. Funkcję lokalnego animatora przejęła niewielka świetlica prowadzona przez Caritas Diecezji Ełckiej. Jest ona chętnie odwiedzana przez dzieci i młodzież, szczególnie po powrocie ze szkoły, co uwarunkowane jest brakiem innych form spędzenia wolnego czasu, z których mogą korzystać mieszkańcy miast.

917 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowa oferta programowa w Orłowie' (1377 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wynik Wakacyjnej Zbiórki Żywności – „TAK pomagam”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 czerwca 2014 - 17:15

W dniach 13-14 czerwca 2014 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja miała miejsce w 15 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie ok. 100 wolontariuszy ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych zbierała żywność.

1468 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wynik Wakacyjnej Zbiórki Żywności – „TAK pomagam”' (921 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogłoszenie o wyniku zbiórki pieniężnej

Autor: Admin Dodano: sobota, 14 czerwca 2014 - 08:10

Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej
przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk)
w dniu 31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku na podstawie decyzji Prezydenta Miasta Ełku BOC.5311.04.2014 z dnia 26 maja 2014

W dniu 31 maja 2014 roku Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) zorganizowała i przeprowadziła zbiórkę publiczną na terenie Placu Jana Pawła II w Ełku podczas Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka. Celem zbiórki było pozyskanie środków pieniężnych z przeznaczeniem na leczenie i rehabilitację chorych dzieci znajdujących się pod opieką Caritas Diecezji Ełckiej.

763 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki pieniężnej' (770 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 11 czerwca 2014 - 12:43

Na ten szczególny dzień, w którym Matka Boża zawita do Parafii pw. Trójcy Przenajświętszej w Starych Juchach, czekaliśmy od kilku miesięcy. Sprawy organizacyjne związane z powitaniem Cudownego Obrazu Matki Bożej Jasnogórskiej były omawiane na wielu spotkaniach poszczególnych wspólnot działających w parafii. Jednakże dopiero misje święte, prowadzone przez dwóch Ojców Redemptorystów uświadomiły nam, jak zacny gość przybywa do naszej parafii, na spotkanie którego mamy przygotować nasze serca. Misjonarze rozpalali w nas na nowo miłość do Chrystusa i Jego Matki. Za pomocą słów trafiających do każdego, Ojcowie przypominali nam podstawowe prawdy wiary, abyśmy właściwie wypełniali warunki sakramentu pokuty. Szczególnym dniem podczas misji był dzień pojednania.

Parafialne Zespoły Caritas
1977 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przeżycia związane z Peregrynacją Obrazu Matki Bożej Jasnogórskiej w Starych Juchach' (4567 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,181958 Seconds