Kolonie 2017

Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:29

- Wiosno, wiosno gdzie jesteś? To my, dzieci ze świetlicy Qvo vadis w Ełku! Zapraszamy Ciebie!

Tak, 20 marca, dzieci wołały zapraszając WIOSNĘ – porę radosną! Na przedstawienie odegrane przez małych aktorów - podopiecznych świetlicy przyszło bardzo wielu gości, głównie byli to rodzice dzieci i ich opiekunowie. Dzieci przygotowały niespodziankę dla wszystkich zaproszonych w formie minikoncertu życzeń, który odbył się bezpośrednio po przedstawieniu. Dodatkowo dla każdego został wręczony wiosenny kwiatek, wykonany własnoręcznie przez dzieci. Oczywiście nie zabrakło małych niespodzianek dla podopiecznych świetlicy, w ramach podziękowania za tak pięknie odegrane przedstawienie.

322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (376 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:18

Ciężka choroba zmienia życie nie tylko samego chorego, ale także i jego rodziny. Zwłaszcza pacjent leżący przez długie tygodnie, czy miesiące jest trudnym wyzwaniem i wymaga specjalistycznej opieki. W funkcjonującym systemie ochrony zdrowia opieka nad długotrwale i obłożnie chorym pacjentem realizowana jest w ramach podstawowej opieki zdrowotnej (POZ) przy współpracy z siecią opieki długoterminowej. W ramach opieki długoterminowej domowej pielęgniarki Caritas odbywają wizyty domowe, podczas których wykonują czynności higieniczne oraz opatrują rany.

331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (1855 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie daj się sprzedać

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:17

Debata społeczna dotycząca handlu ludźmi

25 marca 2015 roku o godz. 11.00 w Domu im. Św. Ojca Pio przy ul. Kościuszki 27 w Ełku odbędzie się spotkanie osób bezdomnych z ełckich noclegowni z przedstawicielami Komendy Powiatowej Policji w Ełku. W czasie spotkania zostaną poruszone tematy związane z handlem ludźmi, który może przybierać różne formy: pracy przymusowej, zmuszania do żebractwa, handlu organami, oszustw „na słupa”, wykorzystywania seksualnego.

221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie daj się sprzedać' (356 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja „Podzielmy się tym co mamy”

Autor: Admin Dodano: środa, 18 marca 2015 - 15:14

Pod takim hasłem 20 marca br w piątek Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi akcję, która skierowana jest do potrzebujących mieszkańców Ełku, jak również z pobliskich miejscowości. Akcja rozpocznie się o godzinie 10.00 a trwać będzie do16.00. Namiot czerwony z logo Caritas będzie ustawiony w Parku Solidarności pod Pomnikiem Kajki.

264 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja „Podzielmy się tym co mamy”' (594 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Koncert „ WYRWANI Z NIEWOLI”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 marca 2015 - 14:35

autorski program profilaktyczny „Ku wolności”

Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 13 kwietnia br organizuje Ewangeliczny koncert w rytmie rapu, połączony z profilaktyką związaną z uzależnieniami, który odbędzie się w Ełckim Centrum Kultury od godz. 9.00-11.00 i od 11.30-13.00, a adresowany jest do młodzieży gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej.

616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Koncert „ WYRWANI Z NIEWOLI”' (2195 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU