I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 kwietnia 2015 - 08:23

Od 01.05.2015 r. Apteka ogólnodostępna ŚW. BRUNONA
mieszcząca się w Ełku przy ul. Wojska Polskiego 45
będzie czynna całą dobę, przez 365 dni w roku.

1138 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zamiast wyrzucić, podaruj potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 kwietnia 2015 - 13:58

Caritas Diecezji Ełckiej prosi o przekazywanie pościeli, koców, ręczników oraz środków czystości, które zostaną rozdysponowane wśród osób bezdomnych i dzieci z rodzin ubogich, uczestniczących w tegorocznych koloniach Caritas w Orzyszu.

310 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zamiast wyrzucić, podaruj potrzebującym' (1152 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 kwietnia 2015 - 13:36

Wieczornica pamięci Ks. Jerzego Zawadzkiego

Chociaż mija osiem lat od chwili śmierci Ks. Jerzego Zawadzkiego, pamięć o tym wybitnym kapłanie jest nadal żywa w sercach suwalskich wiernych. Jego życiowe motto "Boże, uczyń mnie znakiem obecności" wyrażało całą jego postawę życiową: troskę o najuboższych, ludzi z marginesu, poszkodowanych, odrzuconych... Był również społecznikiem, który miał odwagę w okresie PRL powołać do życia jedyną w tej części Polski katolicką uczelnię wyższą (filię ATK).

Parafialne Zespoły Caritas
349 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (1111 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uwaga Konkurs!

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 10:36

Caritas Diecezji Ełckiej oraz Wydział Katechetyczny Ełckiej Kurii Diecezjalnej serdecznie zapraszają dzieci i młodzież szkół podstawowych, gimnazjalnych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych z terenu diecezji ełckiej do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Działalność misyjna w Kościele

Prace plastyczne wykonane dowolną techniką w formacie A4 lub A3 przyjmowane będą od 25 kwietnia 2015 roku do 25 maja 2015 w siedzibie ełckiej Caritas.

746 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uwaga Konkurs!' (733 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty umiejętności społecznych

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 09:33

Sukces zawodowy, realizacja celów życiowych, a także funkcjonowanie w grupie rówieśniczej w dużej mierze zależą od kompetencji społecznych człowieka. Nasze zachowanie determinuje jakość relacji z innymi ludźmi. Osoby z wysokim poziomem kompetencji społecznych mają lepsze kontakty z otoczeniem, prezentują wyższy poziom zdolności adaptacyjnych, rozwijają umiejętność współdziałania, potrafią pracować w grupie i polubownie rozwiązywać konflikty. Osoby te są także mniej podatne na naciski rówieśników.
Kompetencje społeczne można najkrócej zdefiniować jako umiejętności warunkujące sprawne zarządzanie sobą i wysoką skuteczność w działaniu międzyludzkim.

285 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty umiejętności społecznych ' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330   >