Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

„By nikt nie czuł się samotny” - Wigilia Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 grudnia 2019 - 20:50

22 grudnia 2019 r. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej przygotowała Wigilię. Wzięli w niej udział podopieczni Caritas, m.in. mieszkańcy Schroniska św. Ojca Pio, Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej, osoby niepełnosprawne, seniorzy, uczestnicy różnych projektów, wolontariusze i pracownicy ełckiej Caritas. Gości było więcej niż się spodziewano, dlatego w trakcie Wigilii dostawiono kolejny stół.

217 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„By nikt nie czuł się samotny” - Wigilia Caritas w Ełku' (4339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wspieramy osoby niepełnosprawne

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 grudnia 2019 - 15:55

Caritas od ponad 25 lat działa na rzecz osób niepełnosprawnych prowadząc Warsztaty Terapii Zajęciowej oraz organizując dla osób z orzeczeniem warsztaty aktywizacji społecznej i zawodowej. W 2019 roku szesnaście osób niepełnosprawnych z terenu powiatu ełckiego i oleckiego wzięło udział w projekcie „Akademia wspierania samodzielności”. Oprócz zajęć wyjazdowych, podczas których uczestnicy budowali wiatę ogrodową, tworzyli meble i biżuterię wykorzystując do tego palety i korki, poznawali również zasady zdrowego odżywiania.

152 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspieramy osoby niepełnosprawne ' (1107 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rezultat zbiórki Bożonarodzeniowej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 grudnia 2019 - 05:45

W dniach 6 i 7 grudnia 2019 na terenie całej Diecezji Ełckiej odbyła się Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności pod hasłem "Tak, Pomagam". Zebrano ok. 14601,87 kg produktów spożywczych, gdzie w samym Ełku udało się zebrać 2 566,70 kg w 25 sklepach. W zbiórkę włączyło się 900 wolontariuszy.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rezultat zbiórki Bożonarodzeniowej' (500 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny

Autor: Admin Dodano: środa, 11 grudnia 2019 - 21:58

24 grudnia w 28 miastach – m.in. w Częstochowie, Krakowie, Poznaniu, Gliwicach, Białymstoku i Kielcach – ubodzy, bezdomni i samotni spotkają się przy wigilijnym stole. Jak co roku Wigilia Caritas zgromadzi ok. 10 000 osób, dla których to jedyna szansa na wspólny ciepły posiłek wigilijny.

578 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny' (1552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Dla NIEBA warto” – Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas 2019

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 grudnia 2019 - 21:05

Najaktywniejsi młodzi wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas z terenu diecezji ełckiej zostali nagrodzeni podczas Gali Wolontariatu z racji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza, która odbyła się w środę, 5 grudnia w Ełckim Centrum Kultury. Wydarzenie, w którym wzięło udział ponad 300 wolontariuszy, zorganizowała Caritas Diecezji Ełckiej. Tytuł „Szkolnego Koła Caritas Roku 2019” przypadł SKC przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku. Przyznano także dwa wyróżnienia dla szczególnie aktywnych SKC działających przy: Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Orzyszu i Zespole Szkół Ogólnokształcących w Wydminach.

573 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Dla NIEBA warto” – Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas 2019' (6785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357367377   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%