Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 08:20

„Jezu ufam Tobie,
Miłosierny Boże;
Jeszcze raz mi przebacz, błagam Cię w pokorze”
Sł. Bp. J. Zawistowski

Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją ascetyczną, którą poprowadził ks. dr Dariusz Zalewski.

347 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 08:10

O tym, że dzieci z piskiej świetlicy uwielbiają zajęcia muzyczno – ruchowe oraz zajęcia taneczne, mieliśmy okazję się przekonać na licznych pokazach organizowanych przez świetlicę. A kiedy za oknem aura postanowiła trochę pokaprysić, a tym samym pokrzyżować wszystkim dzieciom plany na czas ferii, dzieci z piskiej świetlicy zbytnio tym się nie zmartwiły. A dlaczego?

344 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas' (1138 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 07:00

Czy ferie w mieście muszą być nudne?

Dzieciaki z ełckiej świetlicy Caritas, ferie rozpoczęły tradycyjnie od spotkania z panią policjantką, nadkomisarz Agatą Jonik. Pani nadkomisarz, omówiła dzieciakom zasady bezpieczeństwa, jakie obowiązują podczas ferii. Po spotkaniu z panią policjantką, podopieczni świetlicy stworzyli przepis na „Bezpieczne i zdrowe ferie zimowe”.

459 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (2382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:02

Przerwa zimowa od nauki w województwach warmińsko – mazurskim i podlaskim rozpoczęła się w dniu 23 stycznia i trwała do 7 lutego. W tym okresie Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała dwa turnusy wypoczynkowe ( ferie) dla dzieci i młodzieży uczącej się w Domu św. Rodziny w Orzyszu.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas ' (3663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:01

Ornitologia podczas ferii w Orłowie

Co tym razem robiły dzieciaki ze świetlicy w Orłowie, kiedy na dworze pogoda nie rozpieszcza? Nie siedziały z założonymi rękami, oj nie.

Oto katalog czynności wykonywanych w świetlicy podczas ferii zimowych: rozpalanie ogniska, pieczenie kiełbasek, przygotowywanie posiłków, wycinanie, klejenie oraz budowanie samochodów i samolotów z papieru, rozgrywanie partii szachów, granie w warcaby oraz w inne gry planszowe.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338348358   >

Page created in 2,861952 Seconds