Zapraszamy do Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 lipca 2015 - 13:57

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z oferty Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej, która funkcjonuje w Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1). W okresie od 1 sierpnia od 31 grudnia 2015 r., z pomocy korzystać mogą osoby dotknięte przemocą w rodzinie, w tym kobiety/ mężczyźni/ dzieci; mieszkańcy województwa warmińsko – mazurskiego. Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej obejmuje:

571 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej ' (891 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Umiejętności niezbędne do codziennego funkcjonowania

Autor: Admin Dodano: środa, 22 lipca 2015 - 07:10

Środki uzależniające, w tym przede wszystkim alkohol, są nieodłącznym elementem dnia codziennego młodych mieszkańców Warmii i Mazur. Dlatego też wskazane jest podejmowanie działań o charakterze profilaktycznym, które będą zapobiegać sięganiu po te środki, a także ich negatywnym skutkom. Istotnym elementem profilaktyki powinno być kształcenie umiejętności życiowych/ społecznych, które pozwolą na skuteczne radzenie z wyznaniami dnia codziennego. Wyróżnić można umiejętności podstawowe (aktywne słuchanie, komunikacja werbalna oraz niewerbalna, samoocena, radzenie sobie z presją) oraz specyficzne (m.in. asertywność).

460 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Umiejętności niezbędne do codziennego funkcjonowania' (744 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BEZCENNY CZAS SPĘDZONY RAZEM

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lipca 2015 - 13:27

„Dziękujemy Wam za ten czas spędzony razem! Wiele rzeczy robiliśmy po raz pierwszy w życiu: wspinaliśmy się na ściance, pływaliśmy kajakiem, odwiedziliśmy Warsztaty Terapii Zajęciowej, pojechaliśmy do Warszawy i bawiliśmy się na polskiej dyskotece.

665 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BEZCENNY CZAS SPĘDZONY RAZEM' (3091 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas seniorów

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lipca 2015 - 08:13

Masz 60 lat lub więcej? Nudzisz się w domu? Nie masz co zrobić z wolnym czasem? Nie martw się! Pomożemy ci go zagospodarować.

Od września do końca grudnia Caritas Diecezji Ełckiej będzie organizować cykl zajęć sportowo-ruchowych dla seniorów.

400 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas seniorów' (1191 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci ze świetlicy Quo Vadis i mieszkanki Domu Samotnej Matki na kręgielni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 lipca 2015 - 13:46

16 lipca 2015 r. dzieci ze świetlicy „Quo Vadis” w Ełku wraz z opiekunkami oraz mamy z Domu Samotnej Matki wybrały się do pobliskiej kręgielni. Wszyscy podczas dwugodzinnego pobytu mogli spróbować swych sił i umiejętności w grze w kręgle. Na podopiecznych Caritas czekała bardzo miła niespodzianka w postaci smacznej pizzy oraz soku.

676 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci ze świetlicy Quo Vadis i mieszkanki Domu Samotnej Matki na kręgielni' (857 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >