Aktywni seniorzy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Grudzień, to ostatni miesiąc, w którym seniorzy z powiatu ełckiego uczestniczą w zajęciach sportowych organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”, współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020 – edycja 2015.

265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy ' (1091 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Pomimo braku mrozów wszystkie miejsca w ełckiej noclegowni (ul. Kościuszki 27), prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej, zostały już zajęte. W przypadku pogorszenia się warunków atmosferycznych istnieje możliwość przygotowania dodatkowych miejsc noclegowych, tak by nikt potrzebujący nie został bez pomocy.

274 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (1685 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas to MY

Autor: Admin Dodano: sobota, 19 grudnia 2015 - 21:56

Dzisiaj, 19 grudnia 2015 roku, był szczególny dzień dla wszystkich pracowników Caritas, ponieważ mieliśmy wspólny opłatek. Miejscem naszego uroczystego spotkania była Kuria diecezjalna. Tam właśnie przeżyliśmy wszyscy chwile radości, powagi i łzy wzruszenia. Obejrzeliśmy przedstawienie pt: „Narodzenie Chrystusa”, które przygotowali uczniowie Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Następnie złożyliśmy życzenia imieninowe naszemu ks. Dyrektorowi Dariuszowi Kruczyńskiemu. Zapaliliśmy Światełko Betlejemskie i wysłuchaliśmy fragment Pisma Świętego o Narodzeniu Jezusa, który przeczytał nam ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

680 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas to MY' (2051 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny czas to radości czas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:56

Pomocnicy św. Mikołaja, nie zapomnieli o przygotowaniu paczek świątecznych osobom bezdomnym przebywającym w Noclegowni św. Ojca Pio, jak tych, którzy przyjdą z miasta i okolic. Tradycją już jest, że każdego roku, w wieczór wigilijny, osoby samotne i bezdomne spotykają się na wspólnej kolacji wigilijnej w Domu Katedralnym, przygotowanej przez Caritas Diecezji Ełcką.

404 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny czas to radości czas' (577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:41

W dniu dzisiejszym (18.12.2015 r.) w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio w Ełku osoby potrzebujące odebrały paczki świąteczne. Obdarowaliśmy ok. 200 rodzin. Produkty ze zbiórki żywności przekazaliśmy także Parafialnemu Zespołowi Caritas w Grabniku, Świętajnie i Ełku. Tam również zostaną przygotowane przez wolontariuszy paczki świąteczne.

621 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas' (637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >