Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Z życia Szkolnego Koła Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 03 grudnia 2014 - 13:35

24 listopada 2014 r. w Szkole Podstawowej nr 6 im. Aleksandry Kujałowicz w Suwałkach odbył się przegląd teatrzyków dziecięcych. Wzięło w nim udział siedem grup teatralnych z kilku suwalskich szkół. Przegląd ten odbył się w związku z istniejącym już od kilku lat Memoriałem Jana Pawła II. W tegorocznym przeglądzie Puchar Zwycięski - Uznania zdobyła grupa teatralno- wokalna ,,WESOŁE NUTKI" działająca pod opieką p. Małgorzaty Słabińskiej. Dzieci te to przedstawiciele Szkolnego Koła Caritas. W ramach działalności tego koła przygotowały przedstawienie pt:,,Jezus mieszka na naszej ulicy".

Parafialne Zespoły Caritas
328 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnego Koła Caritas' (509 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacji ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 18:15

Pensjonariusze z Domu im. św. Ojca Pio w Ełku dowiedzieli się już kim jest wolontariusz, co może wykonywać, jaki charakter ma ta praca. Dodatkowo na przełomie października i listopada 10 osób uczestniczyło w szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Szkolenie trwało 32 godziny. Uczestnicy poza obsługą środowiska MS Office uczyli się obsługi Internetu, poszukiwania ofert pracy. Na zakończenie zajęć każda osoba bezdomna musiała przygotować swoje CV.

472 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacji ciąg dalszy' (633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Różne oblicza Caritas….które najlepsze?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 13:41

30 listopada minął termin przyjmowania prac na konkurs plastyczny. Zainteresowanie konkursem przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Do siedziby Caritas wpłynęło ponad pół tysiąca prac plastycznych (wykonanych różną techniką i w różnym formacie) z 74 szkół w diecezji ełckiej. Niestety z przyczyn formalnych należało odrzucić 10 prac.

651 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Różne oblicza Caritas….które najlepsze?' (271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 listopada 2014 - 18:00

„Dziecko sercem rodziny” - pod takim hasłem odbywa się tegoroczna akcja charytatywna Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. Inicjatywa tego przedsięwzięcia zrodziła się 1993 roku a od roku 2000 akcja ma charakter ekumeniczny, ponieważ uczestniczy w niej nie tylko Caritas, ale również Diakonia Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego, Diakonia Kościoła Ewangelicko – Reformowanego oraz Eleos.

452 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom' (1212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Podzielmy się tym co mamy”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 13:24

Pod takim hasłem 26 listopada we środę Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła akcję, która skierowana była do potrzebujących mieszkańców Ełku, jak również pobliskich miejscowości. Pracownicy i wolontariusze Caritas oraz podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku rozdawali jabłka pochodzące z programu „EMBARGO”, każdy mógł posilić się grochówką, jak również wypić gorącą kawę.

311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Podzielmy się tym co mamy”' (481 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU