I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Pomóżmy Mateuszowi w dalszej walce z chorobą!!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 czerwca 2015 - 11:59

Mateusz Boczkowski uczy się obecnie w Gimnazjum nr 1 w Ełku. Od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej. Pięć lat temu rozpoczął długą walkę z chorobą. Przeszedł intensywną chemioterapię, terapię podtrzymującą, a w lutym 2012 roku przeszczep szpiku kostnego w Bydgoszczy.

Pomóżmy dzieciom
474 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi w dalszej walce z chorobą!!!' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 czerwca 2015 - 14:37

30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Tegoroczny piknik zgromadził ponad 20tys. osób z całej Diecezji Ełckiej.

Tradycyjnie podczas festynu przygotowano bogatą ofertę zabaw, atrakcji oraz niespodzianek dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre pozycje programu, z których korzystali uczestnicy pikniku.

2049 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku' (11015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla bezdomnych

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:23

Caritas Diecezji Ełckiej podejmuje liczne inicjatywy mające na celu aktywizację społeczną osób bezdomnych, ale nie tylko. Świadczyć o tym może zadania realizowane w okresie od 1 czerwca do 31 grudnia 2015 roku pod tytułem „Prowadzenie Domu im. św. Ojca Pio w Ełku”. Powyższe zadanie jest realizowane w ramach Programu Ministra Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający powrót osób bezdomnych do społeczności”, Edycja 2015.

196 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla bezdomnych ' (1445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:22

Już za niespełna miesiąc, bo 29 czerwca, grupa 36 osób z Białorusi odwiedzi Caritas Diecezji Ełckiej. Osoby te przyjadą w konkretnym celu, jakim jest przygotowanie ich do pełnienia funkcji wolontariusza. Możliwe to będzie dzięki przeprowadzeniu warsztatów wolontariackich.

159 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy' (1554 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Stawiamy na RODZINĘ!

„Mama”, „tata” to pierwsze słowa każdego dziecka. Są synonimem miłości, dobra, szczęścia i ciepła rodzinnego. Dla małego dziecka rodzice to najważniejsze osoby w jego życiu, dlatego też każdego roku w Orłowie organizowany jest Dzień Mamy i Taty.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326   >