Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 08:49

Godzina zbiórki: 20.30
Odjazd autokaru: 21.00
Kontakt: Anna Rudzińska 506 053 468 lub 87/441 70 19

528 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA, UWAGA ZOSTAŁY TYLKO 3 WOLNE MIEJSCA DO SANATORIUM W MIEJSCOWOŚCI TRUSKAWIEC (UKRAINA)' (1643 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas – relacja

Autor: Admin Dodano: środa, 24 lutego 2016 - 14:41

W dniu 20 lutego br. odbyło się szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku i rozpoczęło się o godzinie 10. Spotkaniu przewodniczył jego Ekscelencja ks. bp Jerzy Mazur SVD, który przywitał wszystkie przybyłe osoby, jak również podziękował za trud wkładany w posługę drugiemu człowiekowi. W trakcie szkolenia sprawy bieżące omówili ks. Dariusz Kruczyński, ks. dr Maciej Gilewski oraz Anna Rudzińska.

Parafialne Zespoły Caritas
947 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas – relacja ' (2949 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POŁĄCZY NAS TEATR

Autor: Admin Dodano: środa, 17 lutego 2016 - 14:10

Już w najbliższy weekend wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, pochodzący z wiejskich gmin powiatu ełckiego, spotkają się na wyjazdowych warsztatach teatralnych w Orzyszu. Przez dwa weekendy młodzi aktorzy-amatorzy będą przygotowywać przedstawienie teatralne pod okiem aktorki i instruktorki teatralnej, Marty Lewonowskiej-Tolsdorf. Efektem wspólnego wysiłku uczestników ma być przedstawienie teatralne dotyczące tolerancji wobec rówieśników z dalekich krajów i kultur. Tematyka spektaklu wpisuje się w ideę Światowych Dni Młodzieży, które odbędą się w lipcu w Krakowie.

415 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POŁĄCZY NAS TEATR ' (627 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:08

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż 20 lutego 2016 r. (sobota) odbędzie się szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Nasze spotkanie będzie miało miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. Szkolenie rozpocznie się o godz. 10.00. Zaproszenie na szkolenie kierowane jest do Opiekunów Duchowych PZC, Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność - zgodnie ze statutem dla PZC diecezji ełckiej- jest obowiązkowa.

Parafialne Zespoły Caritas
397 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS' (527 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Będziemy samodzielni!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:08

Pod takim hasłem 22 lutego ełcka Caritas rozpocznie pięciodniowy warsztat wyjazdowy dla 15 osób z zaburzeniami psychicznymi, mieszkańców powiatu ełckiego.

811 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Będziemy samodzielni!' (378 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >