Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 grudnia 2014 - 17:55

Wyjątkowe spotkanie

W świetlicy środowiskowej „Promyk Dnia” w Orłowie, dosłownie na kilkadziesiąt godzin przed tradycyjną wigilią w domach, przy dużym zaangażowaniu dzieci i ich rodziców odbyła się świetlicowa wigilia.

546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mały gest-wielka radość

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 16:10

Dom samotnej Matki w Ełku funkcjonuje od 2013 roku. Schronienie w nim mogą znaleźć m.in. osoby doświadczające przemocy domowej. Każda osoba zgłaszająca się z prośbą o wsparcie otrzymuje oddzielne mieszkanie (pokój, aneks kuchenny, łazienka). Do dyspozycji podopiecznych są także wspólna kuchnia, pralnia z suszarnia. Z myślą o najmłodszych została przygotowana została świetlica, w której znajdują się m.in. kolorowe mebelki, mnóstwo zabawek, telewizor. Dzieciaki mogą tam się bawić oraz oglądać bajki.

452 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mały gest-wielka radość ' (627 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 16:02

Spotkanie opłatkowe w świetlicy w Piszu

Dzieci z Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu spotkały się na wigilii oraz na wspólnym kolędowaniu. W tym wyjątkowym wydarzeniu uczestniczyli rodzice oraz licznie przybyli goście.

337 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (856 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Parafialnych Zespołów Caritas.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 12:32

Wigilia w Prostkach pod hasłem: „Dzielmy się sercem”.

Wprawdzie Wigilia jest 24 grudnia, to w wielu miejscowościach uroczystości opłatkowe odbywają się z kilkudniowym wyprzedzeniem. Tak też było i w Prostkach, gdzie wolontariuszki z Parafialnego Zespołu Caritas zorganizowały ( nie po raz pierwszy ) wieczerzę wigilijną już 21 grudnia, która miała miejsce w Publicznym Gimnazjum. Na wigilię przybyli mieszkańcy miejscowości Prostki, jak również ludzie z pobliskich wiosek.

Parafialne Zespoły Caritas
452 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Parafialnych Zespołów Caritas.' (1237 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Moc atrakcji podczas wigilii!

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 17:15

W deszczowe, piątkowe popołudnie 19 grudnia, o godzinie 16 odbyła się wigilia świetlicowa w Centrum Młodzieżowym „Quo vadis” w Ełku. Spotkanie rozpoczęło się od jasełek, w których główne role zagrali podopieczni placówki. W ich przygotowanie zaangażowali się także rodzice, którzy pomagali m.in. w zrobieniu stajenki.

Urząd Miasta Ełk
492 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Moc atrakcji podczas wigilii!' (1407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU