Zajęcie Orzysza przez małych kolonistów

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:09

Wypoczynek letni z Caritas trwa od pierwszego dnia wakacji. Dzieci wypoczywają w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. 9 lipca rozpoczął się już II turnus kolonii. Biorą w nim udział dzieci z parafii w Ełku, Olszewie Węgorzewskim, Piszu, Ukcie, Olecku Pozezdrzu, Rucianem- Nidzie, Prostkach, Okartowie, Giżycku, Grabowie, Miłkach, Kalinowie, Wydminach, Starych Juchach.

541 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcie Orzysza przez małych kolonistów' (1441 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy najbardziej potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 lipca 2015 - 12:02

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi liczne placówki pomocowe na rzecz osób potrzebujących wsparcia z terenu Mazur i Podlasia. W jej strukturach funkcjonuje m.in. dziewięć domów dziecka, trzy punkty przedszkolne, trzy świetlice, noclegownia i dom dziennego pobytu dla osób bezdomnych. Codziennie z różnych form pomocy oferowanej przez powyższe placówki korzysta ponad sto osób. To, co łączy naszych podopiecznych, to fakt, ze żaden z nich nie opuszcza placówek pomocowych Caritas głodny. Z myślą o nich prowadzimy dożywianie w punktach przedszkolnych, świetlicach. Natomiast całodzienne dożywianie oferujemy osobom bezdomnym w noclegowni.

135 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy najbardziej potrzebującym' (721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jest takie miejsce.

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:33

Od 1 lipca 2015 roku rusza projekt finansowany przez Fundacje PZU prowadzony przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku.
Dom Samotnej Matki to miejsce gdzie, kobiety z dziećmi, które uciekły z domu przed przemocą domową, samotne matki, które znalazły się z różnych przyczyn w ciężkiej sytuacji bytowej.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jest takie miejsce.' (1097 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:32

Tak zadeklarowały dzieci, które w piątkowe przedpołudnie odwiedziły 15 Mazurski Batalion Saperów w Orzyszu.

487 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!' (1291 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas aktywizuje…

Autor: Admin Dodano: środa, 01 lipca 2015 - 23:07

Caritas Diecezji Ełckiej, to organizacja pozarządowa, która na co dzień świadczy pomoc o charakterze socjalnym, medycznym, rehabilitacyjnym. Wsparciem otacza wszystkich, bez względu na wiek, wyznanie, miejsce zamieszkania. Wśród licznych grup społecznych korzystających z pomocy znajdują się także osoby niepełnosprawne – niepełnosprawne intelektualnie. W pracy na rzecz z osobami z ostatniej grupy działania podejmowane są w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza.

173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas aktywizuje…' (1186 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >