Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 07 października 2015 - 14:51

Nasze przedszkolaki też "Sprzątają świat"

Przedszkolaki z Punktu Przedszkolnego Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku po raz pierwszy wzięły udział w akcji "Sprzątanie Świata". Była to świetna okazja, aby uświadomić dzieciom jak wiele dobrego człowiek może zrobić dla środowiska poprzez oczyszczanie naszej planety ze śmieci, dbanie o porządek i czystość środowiska, w którym żyjemy. Dzieci wyposażone w jednorazowe rękawiczki oraz worki ochoczo zabrały się za sprzątanie okolicy przedszkola. Mamy nadzieję, że zdobyte doświadczenia zaowocują w przyszłości dobrymi ekologicznymi nawykami. Za ciężką pracę i zaangażowanie czekała nagroda... Ognisko z kiełbaskami w Centrum Edukacji Ekologicznej.

448 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas ' (2929 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:52

Caritas Diecezji Ełckiej kontynuuje realizację projektu „Walczę o siebie” do 31 stycznia 2016 roku. W ramach przedłużenia programu prowadzona jest terapia indywidualna ukierunkowana na wsparcie ofiar przemocy w rodzinie oraz nauczenie ich umiejętności ochrony przed osobą stosującą przemoc. Beneficjentom udzielane jest wsparcie psychologiczne oraz specjalistyczna pomoc terapeutyczna.

527 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:51

Tak, jak każdego roku, rozpoczęliśmy przygotowania do akcji związanej ze Świętem Zmarłych. W dniu 6 października 21 wolontariuszy czynnie uczestniczyło przy obklejaniu zniczy. Już w najbliższą niedziele będzie można nabyć „znicz miłości” w każdej parafii. Zachęcamy gorąco do nabywania naszych zniczy, ponieważ dochód przeznaczany zawsze jest na pomoc drugiemu człowiekowi.

403 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”' (563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:59

Chciałbyś dowiedzieć się więcej o hartowaniu ciała a przy okazji, pomagając innym, zahartować ducha? Już 18 października kolejne spotkanie Ełckiego Klubu Morsów "Arktyka", wspieranego przez wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej.

405 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Teatralnych spotkań ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:58

Tym razem na spotkanie z teatrem wytypowany został Białystok - a w nim: Białostocki Teatr Lalek oraz Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki . Dzieciaki ze świetlicy Caritas (Orłowo i Pisz) zanim obejrzały przedstawienia, uczestniczyły w zajęciach edukacyjnych, które odbyły się w Fundacji Wspierania Kultury i Sztuki "Teatr Narwal".

450 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Teatralnych spotkań ciąg dalszy' (2596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344   >