Kolonie 2017

tekst alternatywny

Nie pozwól się sprzedać!

Autor: Admin Dodano: środa, 25 marca 2015 - 17:24

W środowe przedpołudnie (25.03.2015) mieszkańcy Domu im. św. Ojca Pio oraz podopieczni Domu dla Osób Bezdomnych i Najuboższych w Ełku „Monar Markot” uczestniczyli w debacie społecznej dotyczącej handlu ludźmi. Została ona poprowadzona przez przedstawicieli Komendy Powiatowej Policji w Ełku.

462 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie pozwól się sprzedać!' (686 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Świętości Życia

Autor: Admin Dodano: środa, 25 marca 2015 - 09:11

25 marca obchodzimy w kościele katolickim Dzień Świętości Życia.
Święto to przypomina o nadrzędnej wartości życia ludzkiego.

Szczególnym celem działań Caritas jest ochrona życia i otaczanie troską człowieka w każdym etapie jego życia: od momentu poczęcia do naturalnej śmierci. Caritas prowadzi więc wiele placówek służących ochronie życia: domy samotnej matki, domy dziecka czy domy spokojnej starości to niektóre przykłady podejmowanych inicjatyw. Caritas to też główny organizator Okien Życia w Polsce. Od 2006 roku we współpracy z zakonami żeńskimi, domami samotnej matki, domami dziecka, a czasami ze szpitalami tworzy przy nich miejsca, w których matka może bezpiecznie i bez konsekwencji prawnych zostawić dziecko.

711 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Świętości Życia ' (4452 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkty Przedszkolne Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:29

Punkty przedszkolne Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku, Augustowie i Giżycku są niepublicznymi placówkami, zapewniającymi dzienną opiekę, wychowanie oraz nauczanie dzieciom w wieku od 2,5 roku do 5 lat. Placówki działają przez cały rok szkolny od poniedziałku do piątku i przygotowują do nauki w szkole. Przedszkolaki są pod opieką nauczycieli, którzy organizują im zabawy oraz zajęcia dydaktyczno -wychowawcze zgodnie z programem i miesięcznym planem zajęć.

1237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkty Przedszkolne Caritas Diecezji Ełckiej' (2135 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:29

- Wiosno, wiosno gdzie jesteś? To my, dzieci ze świetlicy Qvo vadis w Ełku! Zapraszamy Ciebie!

Tak, 20 marca, dzieci wołały zapraszając WIOSNĘ – porę radosną! Na przedstawienie odegrane przez małych aktorów - podopiecznych świetlicy przyszło bardzo wielu gości, głównie byli to rodzice dzieci i ich opiekunowie. Dzieci przygotowały niespodziankę dla wszystkich zaproszonych w formie minikoncertu życzeń, który odbył się bezpośrednio po przedstawieniu. Dodatkowo dla każdego został wręczony wiosenny kwiatek, wykonany własnoręcznie przez dzieci. Oczywiście nie zabrakło małych niespodzianek dla podopiecznych świetlicy, w ramach podziękowania za tak pięknie odegrane przedstawienie.

303 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (376 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2015 - 14:18

Ciężka choroba zmienia życie nie tylko samego chorego, ale także i jego rodziny. Zwłaszcza pacjent leżący przez długie tygodnie, czy miesiące jest trudnym wyzwaniem i wymaga specjalistycznej opieki. W funkcjonującym systemie ochrony zdrowia opieka nad długotrwale i obłożnie chorym pacjentem realizowana jest w ramach podstawowej opieki zdrowotnej (POZ) przy współpracy z siecią opieki długoterminowej. W ramach opieki długoterminowej domowej pielęgniarki Caritas odbywają wizyty domowe, podczas których wykonują czynności higieniczne oraz opatrują rany.

320 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (1855 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU