DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 marca 2018 - 12:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 17 marca 2018 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności. Odbyły się one w Gminnym Domu Kultury w Kruklankach. W warsztatach uczestniczyło 50 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

263 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 marca 2018 - 16:55

Warsztaty: zdrowe odżywianie i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i edukacja ekonomiczna

Dnia 24.03.2018 r. o godz. 09.00 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i zajęcia z edukacji ekonomicznej dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. NMP Matki Kościoła,
ul. Żeromskiego 2, 19-500 Gołdap

120 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1065 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "Tak, POMAGAM"

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2018 - 14:55

Na mocy pozwolenia nr 2018/654/OR wydanego przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji w Warszawie w dniach 9 i 10 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła zbiórkę żywności pod hasłem -

265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI "Tak, POMAGAM"' (1188 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 marca 2018 - 15:50

Ludzie pracujący w Parafialnych Zespołach Caritas na co dzień służą drugiemu, potrzebującemu człowiekowi. Każdy z nich czuje w sercu pragnienie służenia Bogu poprzez jakąś posługę. Nie ważne, jaka to będzie posługa, ważne, że każdy z nich pragnie czynić dobro. Kiedy je czynimy, jesteśmy bliżej Boga.
Celem Caritas jest nie tylko rozdawnictwo, ale przede wszystkim znalezienie drogi wyjścia z ubóstwa.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (1765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 07 marca 2018 - 17:45

W styczniu i lutym 2017 roku Caritas Diecezji Ełckiej zrealizowała działania towarzyszące finansowane z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017. Miały one miejsce w: Grabniku, Piszu, Prostkach, Wiśniowie Ełckim i Rynie. Udział w nich wzięło 325 osób

366 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty kulinarne, ekonomiczne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach POPŻ 2014-2020 – Podprogram 2017' (2993 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku