Kolonie 2017

„Łazarz – porzucony skarb” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 stycznia 2018 - 13:50

W poniedziałek 22 stycznia 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono Mszą św. z konferencją przygotowaną przez ks. Ryszarda Sawickiego, wicedyrektora ełckiej Caritas ds. formacji i wolontariatu.

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Łazarz – porzucony skarb” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (2177 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Babci i Dziadka w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 stycznia 2018 - 17:55

22 stycznia wolontariusze z parafii p.w. św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku odwiedzili pensjonariuszy Domu Pomocz Społecznej „Misericordia” w Ełku. Ich wizyta związana była ze Świętem Babci i Dziadka.

252 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”' (1730 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 stycznia 2018 - 10:00

W środę 17 stycznia 2018 r. w Zespole Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku odbyło się szkolenie, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas im. Królowej Jadwigi. Spotkanie nt. „Pomagać z sercem” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie młodzieży oraz grona pedagogicznego i dyrekcji szkoły. Spotkanie, w którym uczestniczyło 45 wolontariuszy, zorganizowała p. Hanna Gutowska – opiekun SKC.

178 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pomagać z sercem” – szkolenie dla wolontariuszy SKC przy ZS nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskieg' (841 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 stycznia 2018 - 14:30

Warsztaty: zdrowe odżywianie i przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 30.01.2018 r. o godz. 10.00 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. Św. Antoniego z Padwy
w Prostkach

116 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1027 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 stycznia 2018 - 08:50

„Przybysza, osiadłego wśród was, będziecie uważać za tubylca. Będziesz go miłował jak siebie samego, bo i wy byliście przybyszami w ziemi egipskiej. Ja jestem Pan, Bóg wasz!" (Kpł 19,34).

W drugą niedzielę po uroczystości Objawienia Pańskiego w Kościele katolickim, czyli 15 stycznia, obchodzimy "Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy". Data obchodów nie jest przypadkowa. 18 grudnia 1990 roku została uchwalona przez Zgromadzenie Ogólne ONZ Międzynarodowa Konwencja o Ochronie Praw Wszystkich Pracowników - Migrantów i Członków Ich Rodzin[1] (rezolucja 45/158). Jak podaje Ośrodek Informacji ONZ w Warszawie, na świecie co 35 osoba jest migrantem, żyje i pracuje poza krajem swojego pochodzenia. Migranci stanowią część populacji we wszystkich państwach na świecie.

82 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy' (323 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252636465666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU