Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 11:59

Zapewne każdy z nas zastanawia się, jak wygląda działalność misyjna w Kościele. Nie musimy zbytnio się głowić, wystarczy zapytać dzieci. Okazuje się, że misje widziane oczami dziecka wyglądają przepięknie! Nie ma w nich problemów z jakimi spotykają się na co dzień misjonarze. Dzieci widzą to inaczej. Widzą piękno i optymizm. Od dawien dawna wiadomo, że wyobraźnia dziecka nie zna granic. Jak nasi mali artyści widzą misje w Kościele? Dla większości z nich są to kraje afrykańskie, działalność edukacyjna i duszpasterska. Niektórzy mali artyści ukazywali współpracę misji wojskowych z Kościołem. Niewątpliwie z każdej pracy emanuje radość i nadzieja.

614 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 maja 2015 - 07:07

Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa w festynie rodzinnym z Caritas Diecezji Ełckiej oraz zachęcamy do korzystania z przygotowanych atrakcji i rodzinnego spędzenia 30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik pikniku niezależnie od wieku znajdzie w programie coś dla siebie.

1330 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (1600 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 maja 2015 - 17:37

Już w sobotę, podczas Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka na Placu Jana Pawła II w Ełku, zostaną wręczone nagrody zwycięzcom i wyróżnionym w konkursie plastycznym „Działalność misyjna w Kościele”.

535 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele” tuż, tuż…' (1785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Ełk w moich oczach” – rozstrzygnięcie konkursu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 maja 2015 - 08:00

W dniu 26 maja 2015 roku w siedzibie ełckiej Caritas rozstrzygnięty został konkurs plastyczny „Ełk w moich oczach”. W ramach konkursu złożone zostały 32 prace z 7 przedszkoli/punktów przedszkolnych (Miejskie Przedszkole " PEREŁKA" im. Jana Brzechwy, Miejskie Przedszkole "Światełko", Miejskie Przedszkole i Żłobek "Ekoludki", Miejskie Przedszkole "Słoneczna Ósemka", ABC Akademia Przedszkolaka Niepubliczne Przedszkole Językowe, Niepubliczny Punkt Przedszkolny "Pszczółka Maja", Niepubliczny Punkt Przedszkolny bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej).

Urząd Miasta Ełk
677 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Ełk w moich oczach” – rozstrzygnięcie konkursu' (2337 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Masz 40 – 75 lat? Zgłoś się na bezpłatną mammografię!

Autor: Admin Dodano: środa, 27 maja 2015 - 13:40

30 maja podczas X Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka będzie możliwość wykonania bezpłatnego badania mammograficznego dla kobiet w wieku 40 - 75 lat

222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Masz 40 – 75 lat? Zgłoś się na bezpłatną mammografię!' (2212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU