Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 13:09

24 listopada br. w ełckim Punkcie Przedszkolnym „Pod Wesołą Chmurką” odbyło się spotkanie przedszkolaków z panią policjantką Powiatowej Komendy Policji w Ełku – st. post. Agatą Kulikowską. Celem wizyty było przypomnienie podstawowych zasad bezpieczeństwa oraz zapoznanie z codzienną pracą Policji. Pani Agata przybliżyła dzieciom podstawowe zasady bezpiecznego poruszania się po drogach, przypomniała numery alarmowe oraz o konieczności noszenia ubrań i obuwia posiadającego elementy odblaskowe.

659 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki ' (2198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 12:20

Minął rok funkcjonowania Niepublicznego Punktu Przedszkolnego im. Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej. Z tej okazji placówka otrzymała nazwę „Pod Wesołą Chmurką”, łatwą do zapamiętania dla naszych dzieci i odzwierciedlającą jej charakter. Dwanaście miesięcy było wypełnionych codziennymi zajęciami dydaktyczno –wychowawczymi oraz licznymi uroczystościami i wydarzeniami. Dziękujemy wszystkim za ten pierwszy wspólny rok, za współpracę, zapał i zaangażowanie i za wszystkie przyjazne słowa i gesty, których doświadczyliśmy.

352 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok' (405 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka nad osobami starszymi i chorymi

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 listopada 2015 - 13:48

Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza w Ełku rozpoczęło w listopadzie szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi. W dobie, kiedy nasze społeczeństwo się starzeje, taki kurs jest bardzo przydatny. Najbliższej rodzinie osób chorych daje możliwość zdobycia wiedzy, jak opiekować się osobami starszymi i chorymi. Natomiast w przypadku osób bezrobotnych zwiększa możliwość odnalezienia się na rynku pracy, gdyż przybywa instytucji oferujących opiekę dla osób starszych i samotnych. Po zakończeniu zajęć teoretycznych nasi beneficjenci odbywać będą zajęcia praktyczne w domach podopiecznych Stowarzyszenia. Tak, by po ich odbyciu mogli w sposób fachowy i profesjonalny świadczyć usługi pielęgnacyjne oraz opiekuńcze.

442 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka nad osobami starszymi i chorymi' (559 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 25 listopada 2015 - 14:49

W dniu 22 listopada w szkole w Płaskiej odbyła się dyskoteka andrzejkowo - charytatywna zorganizowana przez SKC pod hasłem: ,,Nie wróżymy, ale dobrze się bawimy''. W trakcie zabawy były rozprowadzane wypieki i kartki świąteczne, które zostały przygotowane własnoręcznie przez uczniów.

304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnych Kół Caritas' (907 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica z kulturą

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 listopada 2015 - 12:39

21 listopada w świetlicy środowiskowej w Orłowie odbyło się spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko” finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

324 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica z kulturą' (1370 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336   >