Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Uwaga Konkurs!

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 10:36

Caritas Diecezji Ełckiej oraz Wydział Katechetyczny Ełckiej Kurii Diecezjalnej serdecznie zapraszają dzieci i młodzież szkół podstawowych, gimnazjalnych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych z terenu diecezji ełckiej do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Działalność misyjna w Kościele

Prace plastyczne wykonane dowolną techniką w formacie A4 lub A3 przyjmowane będą od 25 kwietnia 2015 roku do 25 maja 2015 w siedzibie ełckiej Caritas.

695 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uwaga Konkurs!' (733 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty umiejętności społecznych

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 09:33

Sukces zawodowy, realizacja celów życiowych, a także funkcjonowanie w grupie rówieśniczej w dużej mierze zależą od kompetencji społecznych człowieka. Nasze zachowanie determinuje jakość relacji z innymi ludźmi. Osoby z wysokim poziomem kompetencji społecznych mają lepsze kontakty z otoczeniem, prezentują wyższy poziom zdolności adaptacyjnych, rozwijają umiejętność współdziałania, potrafią pracować w grupie i polubownie rozwiązywać konflikty. Osoby te są także mniej podatne na naciski rówieśników.
Kompetencje społeczne można najkrócej zdefiniować jako umiejętności warunkujące sprawne zarządzanie sobą i wysoką skuteczność w działaniu międzyludzkim.

260 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty umiejętności społecznych ' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 kwietnia 2015 - 11:08

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej swoje pielgrzymowanie do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach rozpoczęli 16 kwietnia. Do Zakopanego dotarliśmy 17 kwietnia wczesnym rankiem. Pierwsze kroki skierowaliśmy do Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej na Krzeptówkach, gdzie nasz przewodnik duchowy ks. Jacek Nogowski odprawił Mszę Świętą. Tam również spotkaliśmy się z przewodnikiem tatrzańskim – panią Ewą Łukaszczyk, która porwała nas wszystkich - najpierw do Doliny Kościeliska a następnie kolejką linową na Kasprowy Wierch.

655 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.' (4142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tydzień Dobrych Uczynków

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 kwietnia 2015 - 11:07

W ramach Tygodnia Miłosierdzia Bożego, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała Tydzień Dobrych Uczynków. Dzięki pozwoleniu z Urzędu Miasta (za które bardzo dziękujemy) na przeprowadzenie akcji w Parku Solidarności, mieliśmy możliwość dzielić się tym, co mamy z potrzebującymi i najuboższymi. Przez trzy dni, od 14 do 16 kwietnia, wydawane były owoce i warzywa pochodzące z programu EMBARGO, jak również każdy potrzebujący a przede wszystkim głodny, mógł posilić się gorącą zupą ugotowaną przez panie kucharki i kierownika Domu św. Ojca Pio w Ełku.

253 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tydzień Dobrych Uczynków ' (1258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W zdrowym ciele…

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 kwietnia 2015 - 10:35

W kwietniu – w świetlicy w Orłowie – zorganizowano pierwsze spotkanie, podczas którego podopieczni placówki dowiedzieli się wszystkiego nt. higieny oraz jej wpływu na zdrowie fizyczne i psychiczne człowieka. Ale to nie wszystko. Zajęcia mające na celu edukację zdrowotną i promocję zdrowego stylu życia będą prowadzone do końca czerwca.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W zdrowym ciele…' (905 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU