Aktywni seniorzy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 14:20

We wrześniu odbyły się pierwsze zajęcia sportowo – ruchowe dla seniorów w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”. Udział w nim bierze 40 osób po 60 roku życia. Są wśród nich zarówno mieszkańcy Ełku jak i powiatu ełckiego.

235 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy ' (1245 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla ofiar przemocy domowej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 13:57

Od października prowadzimy zapisy na warsztaty umiejętności wychowawczych mające na celu wzmocnienie umiejętności wychowawczych rodziców poprzez naukę poprawnej komunikacji z dzieckiem; ukazanie metod wychowawczych, które nie są oparte na przemocy; ukazanie sposobów radzenia sobie z negatywnymi emocjami) Uczestnikami warsztatów mogą być matki, ojcowie doświadczający przemocy domowej, a także rodzice, którzy nie są ofiarami przemocy domowej, a borykają się z problemami wychowawczymi. Zajęcia prowadzone będą przez psychologa.

217 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla ofiar przemocy domowej ' (1054 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze z Białorusi nie próżnują…

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 września 2015 - 14:59

Na początku lipca szeregi Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas zasiliła grupa 36 nowych wolontariuszy z Białorusi. Przygotowanie merytoryczne, niezbędne do pracy wolontariackiej, zdobyli oni podczas 10-dniowych warsztatów, które odbywały się w Ełku na przełomie czerwca i lipca.

347 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze z Białorusi nie próżnują…' (2714 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PIELGRZYMKA CARITAS Gdzie to nie byliśmy…………

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 września 2015 - 14:59

W dniach 26-27 września w ramach formacji permanentnej Parafialnych Zespołów Caritas, wolontariuszy i przyjaciół Caritas, odbyła się pielgrzymka szlakiem Maryjnych Sanktuariów pod opieką duchową Ks. Jacka Nogowskiego.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PIELGRZYMKA CARITAS Gdzie to nie byliśmy…………' (9151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przeszkoleni wolontariusze

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 września 2015 - 13:49

W dniu dzisiejszym zakończyło się szkolenie dla wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas pt. „Pierwszy kontakt z osobą z zaburzeniami psychicznymi”. Szkolenie obejmowało m. in. następujące zagadnienia: praca z osobą chorą psychicznie oraz jej najbliższym toczeniem, pierwszy kontakt z osobą chorą czy przełamywanie oporu.

409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przeszkoleni wolontariusze' (385 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335   >