Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Razem na rzecz osób z zaburzeniami psychicznymi

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 czerwca 2015 - 12:29

Caritas Diecezji Ełckiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku realizuje projekt „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego” w ramach programu Ministrach Pracy i Polityki Społecznej „Oparcie Społeczne dla Osób z Zaburzeniami Psychicznymi” w 2015 roku.

241 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem na rzecz osób z zaburzeniami psychicznymi' (1216 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Peregrynacja Symboli ŚDM

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 14:22

We wtorek (16 czerwca) ełcka młodzież powitała Symbole Światowych Dni Młodzieży w swoim mieście . Te symbole to Krzyż Roku Pańskiego i ikona Matki Bożej Wybawicielki Ludu Rzymskiego, które od 14.04.2014 roku pielgrzymują po polskich diecezjach przygotowując Polskę na Światowe Dni Młodzieży w Krakowie (lipiec 2016). Już o 9:00 amfiteatr przy Ełckim Centrum Kultury zapełnił się młodymi ludźmi, chętnymi do wspólnej modlitwy i uwielbienia Symboli w tej nietypowej scenerii.

315 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Peregrynacja Symboli ŚDM' (1282 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjne spotkanie na szczycie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 14:05

W ostatni weekend w Warszawie odbył się IV Kongres Misyjny organizowany przez Komisję Episkopatu Polski ds. Misji oraz Papieskie Dzieła Misyjne w Polsce. Spotkanie przebiegło pod hasłem „Radość Ewangelii źródłem misyjnego zapału”, a jego patronem był św. Jan Paweł II.Stacja młodzieżowa w Bazylice Najświętszego Serca Jezusowego, jako jedna z trzech (oprócz stacji dziecięcej na Torwarze oraz dla dorosłych na placu Grzybowskim), tętniła radością i entuzjazmem młodych ludzi z całej Polski. Dopisała również reprezentacja Caritas Diecezji Ełckiej - jedna z najliczniejszych grup młodzieżowych wraz ze swoimi opiekunami i duszpasterzami.

233 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne spotkanie na szczycie' (1220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 13:27

Idee wolontariatu zbliżają ludzi do siebie. Pozwalają siebie lepiej poznać, mogą też stać się narzędziem budowania pokoju. 15 czerwca 2015 r. Zespół Szkół nr 2 w Suwałkach odwiedziła grupa nauczycieli z obwodu kaliningradzkiego w Federacji Rosyjskiej. Do Polski przybyli na zaproszenie Stowarzyszenia Integracja, a głównym celem ich wizyty jest poznanie funkcjonowania wolontariatu w polskich realiach (przede wszystkim w szkołach i organizacjach). Po zwiedzeniu szkoły goście wzięli udział w lekcji języka rosyjskiego, a następnie poznali zasady organizacji szkolnictwa w Polsce.

453 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI' (2615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 czerwca 2015 - 08:27

W dniach 12 – 14 czerwca w Domu Św. Rodziny w Orzyszu odbył się wyjazd integracyjny dla kobiet z dziećmi, uczestniczących w projekcie „Walczę o siebie”. Podczas weekendowego pobytu w ośrodku uczestnicy wzięli udział wraz z pedagogiem w grach i zabawach integracyjnych. Poprzez taniec, śpiew, grę na instrumentach najmłodsi rozwijali swoją wyobraźnię, uczyli się koncentracji uwagi i współpracy w grupie.

683 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”' (6691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU