WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:59

Chciałbyś dowiedzieć się więcej o hartowaniu ciała a przy okazji, pomagając innym, zahartować ducha? Już 18 października kolejne spotkanie Ełckiego Klubu Morsów "Arktyka", wspieranego przez wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej.

380 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Teatralnych spotkań ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:58

Tym razem na spotkanie z teatrem wytypowany został Białystok - a w nim: Białostocki Teatr Lalek oraz Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki . Dzieciaki ze świetlicy Caritas (Orłowo i Pisz) zanim obejrzały przedstawienia, uczestniczyły w zajęciach edukacyjnych, które odbyły się w Fundacji Wspierania Kultury i Sztuki "Teatr Narwal".

385 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Teatralnych spotkań ciąg dalszy' (2596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Placówki świadczące pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:58

Zbliża się kolejny sezon jesienno-zimowy. Jest to szczególny okres dla tych, którzy są pozbawieni dachu nad głową i środków do życia. Dlatego też nie pozostawajmy obojętni na los osób bezdomnych, którzy mogą nie przetrwać tego okresu bez naszego wsparcia.
Przypominamy, że Caritas Diecezji Ełckiej od kilku lat prowadzi Dom Dziennego Pobytu oraz Noclegownię im. św. Ojca Pio dla osób bezdomnych.

Urząd Miasta Ełk
216 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Placówki świadczące pomoc dla osób bezdomnych ' (1523 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:57

Październik to drugi miesiąc, w którym mieszkańcy powiatu ełckiego – doświadczający przemocy domowej oraz samotnie wychowujący dzieci – mogą skorzystać m.in. z bezpłatnych konsultacji psychologicznych czy pedagogicznych. Zakres, częstotliwość konsultacji będą dostosowywane do rzeczywistych potrzeb Beneficjentów.

220 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 14:24

We wrześniu zakończyło się pierwsze działanie w ramach projektu „Krok ku samodzielności”, którego beneficjentami są osoby z upośledzeniem umysłowym. 15 osób, w dniach 25-29 września, wzięło udział w wyjazdowych warsztatach.

518 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami' (2604 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >

Page created in 1,191083 Seconds