Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 marca 2015 - 12:54

Każdy z Nas może znaleźć się w sytuacji, w której będzie musiał udzielić pomocy innej osobie lub co gorsza takiej pomocy potrzebować. Dlatego ważne jest uświadomienie każdego człowieka o wartości, jaką niesie ze sobą umiejętność udzielania pierwszej pomocy i radzenia sobie w sytuacji zaistniałego zdarzenia. Poszkodowani Nas nie wybierają, ani My ich nie szukamy. Pojawiają się na Naszej drodze bez zapowiedzi. Dlatego udzielanie pierwszej pomocy powinno być nieodłączną umiejętnością każdego człowieka. Uporządkowane czynności ratunkowe pozwalają przygotować poszkodowanego do profesjonalnych działań medycznych i zwiększają szansę poszkodowanego na przeżycie.

484 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsza pomoc przedmedyczna szkolenia dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w diecezji ełckiej' (2188 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:50

W tym roku, podobnie jak w latach ubiegłych Miasto Ełk wspiera ełcką Caritas w prowadzeniu Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Dzięki otrzymanej dotacji możliwe będzie zorganizowanie comiesięcznych konsultacji z psychologiem oraz terapeutą ds. uzależnień. Spotkania z każdym ze specjalistów będą odbywać się raz w miesiącu.

Urząd Miasta Ełk
1788 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio' (1238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:40

Wraz z końcem lutego zakończyła się realizacja projektu „Mały gest - wielka radość” realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Fundacji PGE – Energia z Serca. Dzięki środkom finansowym przyznanym przez Zarząd Fundacji możliwe było pokrycie bieżących kosztów funkcjonowania Domu Samotnej Matki w Ełku, w tym zakup brakujących artykułów spożywczych oraz środków higieny osobistej. Odbiorcami pomocy byli podopieczni placówki – samotne matki oraz ich dzieci.

465 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej' (506 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2015 - 10:57

Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją dla dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas. 12 lutego, czyli w „tłusty czwartek” w giżyckim Punkcie Przedszkolnym odbył się bal karnawałowy. Nauczycielki wraz z dziećmi przystroiły sale kolorowymi balonami i pięknymi serpentynami. W dniu „imprezy” od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie.

296 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowe szaleństwo w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy w Giżycku ' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 11:28

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne spotkanie i wykład na temat ziołolecznictwa Zakonu Bonifratrów, które odbędzie się w najbliższy czwartek, 26 lutego o godzinie 15:00, w Ełckim Centrum Kultury.

360 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU