Wigilia z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:04

Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia zostaną zorganizowane dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci z rodzin ubogich. Natomiast o godz. 16.00 w Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbędzie się wieczerza wigilijna dla mieszkańców noclegowni, ludzi chorych, cierpiących, bezrobotnych, niepełnosprawnych - tych, którzy nie mają możliwości spędzenia tego czasu z rodziną, czy też z powodu trudnej sytuacji materialnej nie mogą przygotować sami świątecznego stołu.

jd

282 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Okres przedświąteczny to czas radości i najlepszych życzeń. Dlatego też wolontariusze Caritas w dniu 21 grudnia zorganizowali opłatek. Spotkanie odbyło się w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej. Każdy z przybyłych gości miał za zadanie przynieść „coś pysznego i wigilijnego”, aby podzielić się z innymi. Po Słowie Bożym, którym rozpoczęliśmy spotkanie, złożyliśmy sobie nawzajem życzenia.

402 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas' (769 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Święty Mikołaj chętnie odwiedza dzieci na całym świecie, więc 4 grudnia zajrzał z prezentami do Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką”. Dzieci od samego rana z niecierpliwością czekały na gościa. Były bardzo szczęśliwe, ale i troszkę zawstydzone. W ramach podziękowania za podarunki zaśpiewały piosenkę i z radością zaprosiły Świętego Mikołaja za rok, obiecując, że będą bardzo grzeczne.

554 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele' (3238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Grudzień, to ostatni miesiąc, w którym seniorzy z powiatu ełckiego uczestniczą w zajęciach sportowych organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”, współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020 – edycja 2015.

246 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy ' (1091 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Pomimo braku mrozów wszystkie miejsca w ełckiej noclegowni (ul. Kościuszki 27), prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej, zostały już zajęte. W przypadku pogorszenia się warunków atmosferycznych istnieje możliwość przygotowania dodatkowych miejsc noclegowych, tak by nikt potrzebujący nie został bez pomocy.

232 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (1685 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343   >