Święta tuż, tuż.....

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 grudnia 2015 - 14:18

W środę, 16 grudnia, wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas zamienili się w pomocników św. Mikołaja i wzięli udział w przygotowywaniu świątecznych podarunków dla chorych. Przygotowane przez nich paczki trafią do chorych, którzy pozostają na święta w szpitalach na terenie całej diecezji.

320 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święta tuż, tuż.....' (225 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: środa, 16 grudnia 2015 - 14:44

31 stycznia 2016 roku Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu „Walczę o siebie”.

Projekt „Walczę o siebie” proponuje różnorodne formy wparcia dla ofiar przemocy domowej, dostosowane do ich potrzeb. Obejmuje przede wszystkim poradnictwo i terapię indywidualną oraz grupową. Przez 12 miesięcy były prowadzone warsztaty psychologiczno – pedagogiczne, warsztaty rozwijania umiejętności społecznych, bajkoterapia i muzykoterapia, kursy decoupage oraz filcowanie na mokro.

430 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Walczę o siebie”' (893 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 grudnia 2015 - 13:22

W dniach 11 i 12 grudnia 2015 roku ( piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2015/4270/OR) przeprowadziła Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Zbiórka miała miejsce na terenie całej diecezji ełckiej w ok. 200 sklepach, w której uczestniczyło ok. 1 tys. wolontariuszy. Byli to uczniowie szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, z Ochotniczego Hufca Pracy w Ełku, wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas oraz podopieczni Ośrodka Terapii Uzależnień Gaudynki.

357 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 grudnia 2015 - 14:18

W dniach 11 i 12 grudnia 2015 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2015/4270/OR) przeprowadza Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Zbiórka będzie miała miejsce na terenie całej diecezji ełckiej w ok. 200 sklepach. Swój udział zadeklarowało ok. jednego tysiąca wolontariuszy, którzy w w/w dniach będą udzielali się społecznie. Będą ubrani w czerwone koszulki Caritas, identyfikator na szyi i z ulotką w ręku informującą o tym, co to za akcja i jakie produkty żywnościowe są najbardziej potrzebne: słodycze, cukier, mąka, olej, konserwy, dżemy i to co kupujemy każdego dnia do spożycia w swoich domach. Nasi podopiecznie potrzebują żywności, ale potrzebne też są środki czystości.

503 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”' (1133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FAMILIADA - CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 grudnia 2015 - 14:31

W niedziele 6 grudnia odwiedził nas pan Karol Strasburger, który od wielu lat prowadzi słynny program: "FAMILIADA". Towarzyszyła mu ekipa TVP S.A.
Jaki był powód wizyty ? A oto odpowiedź pana Karola:
"Na pewno zauważyliście, że w odcinkach specjalnych pieniążki z wygranych przeznaczane są na różne cele charytatywne. Jedną z organizacji dla których gramy od wielu lat jest CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ. Z wielką radością zobaczyłem dziś na własne oczy jak, m.in. dzięki Familiadzie dzielnie i prężnie działają takie placówki, jak Dom Samotnej Matki czy Dom Dziecka. Niebawem powstanie tu także nowe miejsce dla samotnych osób starszych, ale to nie wszystkie placówki, jakie ma pod swoimi skrzydłami Caritas.

860 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FAMILIADA - CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ' (419 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339   >