Listopadowe spotkanie………..

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

W miniony czwartek 5 listopada miało miejsce kolejne lecz niestety ostatnie spotkanie społeczno-kulturowe seniorów biorących udział w projekcie „ Zdrowe ciało, zdrowy duch”
Od dość wczesnych godzin nasi beneficjenci z zainteresowaniem słuchali i czynnie uczestniczyli w zajęciach prowadzonych przez psychologa.

321 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopadowe spotkanie………..' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

7 listopada odbyła się w Ełku, w Brami Mazur akcja „ Wspólnie przeciw białaczce”. Dzięki zaangażowaniu ełckiej Caritas i lokalnej społeczności było to wyjątkowe przedsięwzięcie, które zaowocowało rejestracją niemal 400 potencjalnych dawców szpiku oraz wykonaniem profilaktycznych badań zdrowotnych przez ponad 200 osób.

322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie' (737 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
To już niestety koniec spotkań .........

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 listopada 2015 - 14:24

W dniu 4 listopada odbyło się już ostatnie spotkanie motywująco – aktywizujące dla uczestników projektu „Krok ku samodzielności”. W planie zajęć znalazło się coś dla ciała i ducha. Było coś dla miłośników prac manualnych, czyli tworzenie ozdób z wikliny papierowej. Po smacznym obiedzie przyszedł czas na relaks i wyjście do Planet Cinema na film pt „Piotruś Pan i wyprawa do Nibylandii”.

412 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'To już niestety koniec spotkań .........' (1185 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gorąca zupa w parku Solidarności

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 listopada 2015 - 07:19

Już dziś od 10.00 zapraszamy na gorącą zupę i nie tylko do parku Solidarności w Ełku. Jest to druga akcja wolontariacka organizowana przez wolontariuszy ECWC oraz podopiecznych Domu im. św. Ojca Pio w Ełku w ramach zadania publicznego „Wyjść na prostą”, współfinansowanego ze środków Wojewody Warmińsko-Mazurskiego.

297 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
A tymczasem na Białorusi…

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 13:29

Wspólnie spędzone dwa tygodnie lipca 2015 roku wciąż przynoszą owoce w postaci inicjatyw lokalnych na Białorusi! Trzydziestoosobowa grupa młodych Białorusinów uczyła się w Ełku na czym polega wolontariat i jakich zajęć dotyczy. Szczególnie interesującą częścią pracy wolontariusza okazała się być animacja czasu wolnego, która daje dużo radości zarówno osobom animowanym, jak i prowadzącemu.

384 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A tymczasem na Białorusi…' (2079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329   >