Kolonie 2017

Pomoc osobom starszym w domu

Autor: Admin Dodano: środa, 12 lipca 2017 - 14:25

Jeśli jesteś seniorem powyżej 60 roku życia i wymagasz opieki lub wsparcia w domu, zgłoś się do ełckiej Caritas. Możemy przydzielić Tobie osobę, która odwiedzi Cię w domu, chętnie wysłucha historii z przeszłości, podyskutuje o obecnej sytuacji politycznej albo po prostu poczyta książkę. Animatorzy Caritas odwiedzają seniorów dwa razy w miesiącu. Sprzątają, przygotowują posiłki, robią zakupy, pomagają w gimnastyce, grają w szachy, malują i rozmawiają.

147 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc osobom starszym w domu' (488 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lipca 2017 - 14:55

W dniu 24 czerwca 2017 roku w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku odbyło się spotkanie szkoleniowe przedstawicieli parafii i innych OPL - i uczestniczących w realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2016. Spotkanie dotyczyło rozliczenia merytorycznego programu, ale była to też okazja do wymiany doświadczeń, wolnych wniosków i integracji.

86 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie podsumowujące realizację Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa - Podprogram 2016' (1240 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lipca 2017 - 09:28

W dniach 09-10 CZERWCA 2017 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki to 2017/2495/OR. W akcji wzięli udział wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych. Produkty żywnościowe zbierane były w 10 sklepach na terenie miasta Ełku.

80 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (443 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Stacja przesiadkowa - Kużnica Białostocka, stacja docelowa - Orzysz

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 czerwca 2017 - 13:05

Trzecia, 70-osobowa, grupa dzieci i młodzieży z Białorusi powoli kończy wypoczynek w orzyskim Ośrodku „Arka”. Do tej pory gościliśmy m.in. dzieci z Gordona, Lidy, Brasławia, Witebska i wielu innych miejscowości na Białorusi. Dzieci, poza wypoczynkiem, uczestniczą w programie edukacyjnym obejmującym zajęcia z lektorem języka polskiego, wykład nt. historii Polski po 1945 roku, a także zajęcia nt. kultury polskiej. Zajęcia te, to nie tylko czysta teoria, ale przede wszystkim nauka oparta na zabawie, połączona z nauką języka polskiego.

221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Stacja przesiadkowa - Kużnica Białostocka, stacja docelowa - Orzysz' (1252 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Seniorze, chcesz aktywnie spędzać czas? Odwiedź kawiarenkę Senioralną

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 czerwca 2017 - 11:25

Jest takie miejsce w Ełku, gdzie seniorzy mogą aktywnie i w miłym towarzystwie spędzać czas oraz wziąć udział w ciekawych zajęciach.

156 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Seniorze, chcesz aktywnie spędzać czas? Odwiedź kawiarenkę Senioralną' (1618 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU