Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 czerwca 2017 - 12:55

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

234 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 08:50

Z przyjemnością informujemy, że konkurs „Warto pomagać” został rozstrzygnięty. Dziękujemy wszystkim, którzy spróbowali swoich sił i złożyli prace w konkursie. Jury w składzie: Paulina Sikorska, Iwona Łopot, Monika Czerepko – Żukowska nagrodziło i wyróżniło najciekawsze prace. Nagrody zostały wręczone dzieciom 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku podczas XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka.

586 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”' (1639 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warto trudzić się dla misji!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 13:41

W czwartkowy poranek ( 1 czerwca) na placu Jana Pawła II zgromadziła dzieci całej diecezji Stacja Dziecięca, inaugurująca I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej, który odbył się w łączności z XII Ogólnopolskim Festynem z okazji Dnia Dziecka. Stało się tradycją, że nasi wolontariusze każdego roku wspierają organizatorów i od samego rana stawili się licznie na wyznaczonych stanowiskach.

315 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warto trudzić się dla misji!' (1783 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

298 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161717273747576777879808182838485868788899091929394959697107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357367377   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%