Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Misyjne spotkanie na szczycie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 14:05

W ostatni weekend w Warszawie odbył się IV Kongres Misyjny organizowany przez Komisję Episkopatu Polski ds. Misji oraz Papieskie Dzieła Misyjne w Polsce. Spotkanie przebiegło pod hasłem „Radość Ewangelii źródłem misyjnego zapału”, a jego patronem był św. Jan Paweł II.Stacja młodzieżowa w Bazylice Najświętszego Serca Jezusowego, jako jedna z trzech (oprócz stacji dziecięcej na Torwarze oraz dla dorosłych na placu Grzybowskim), tętniła radością i entuzjazmem młodych ludzi z całej Polski. Dopisała również reprezentacja Caritas Diecezji Ełckiej - jedna z najliczniejszych grup młodzieżowych wraz ze swoimi opiekunami i duszpasterzami.

221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne spotkanie na szczycie' (1220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 13:27

Idee wolontariatu zbliżają ludzi do siebie. Pozwalają siebie lepiej poznać, mogą też stać się narzędziem budowania pokoju. 15 czerwca 2015 r. Zespół Szkół nr 2 w Suwałkach odwiedziła grupa nauczycieli z obwodu kaliningradzkiego w Federacji Rosyjskiej. Do Polski przybyli na zaproszenie Stowarzyszenia Integracja, a głównym celem ich wizyty jest poznanie funkcjonowania wolontariatu w polskich realiach (przede wszystkim w szkołach i organizacjach). Po zwiedzeniu szkoły goście wzięli udział w lekcji języka rosyjskiego, a następnie poznali zasady organizacji szkolnictwa w Polsce.

413 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI' (2615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 czerwca 2015 - 08:27

W dniach 12 – 14 czerwca w Domu Św. Rodziny w Orzyszu odbył się wyjazd integracyjny dla kobiet z dziećmi, uczestniczących w projekcie „Walczę o siebie”. Podczas weekendowego pobytu w ośrodku uczestnicy wzięli udział wraz z pedagogiem w grach i zabawach integracyjnych. Poprzez taniec, śpiew, grę na instrumentach najmłodsi rozwijali swoją wyobraźnię, uczyli się koncentracji uwagi i współpracy w grupie.

632 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”' (6691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SYMBOLE ŚWIATOWYCH DNI MŁODZIEŻY - JUŻ W EŁKU

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 czerwca 2015 - 08:27

"We wtorek, 16 czerwca 2015 r. w godzinach od 9.00 do 11.00 odbędzie się peregrynacja Krzyża oraz Ikony Matki Bożej w Ełku. Młodzież, która pragnie przeżyć nabożeństwo ewangelizacyjne zapraszamy do amfiteatru przy Ełckim Centrum Kultury.

283 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SYMBOLE ŚWIATOWYCH DNI MŁODZIEŻY - JUŻ W EŁKU' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 czerwca 2015 - 08:27

W dniach 19-20 czerwca 2015 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy pozwolenia Ministra Administracji i Cyfryzacji (Nr 2015/2140/OR z dnia 25 maja 2015 r.) organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 17 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierali żywność.

215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności' (531 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,201311 Seconds