UWAGA KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:08

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż 20 lutego 2016 r. (sobota) odbędzie się szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Nasze spotkanie będzie miało miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. Szkolenie rozpocznie się o godz. 10.00. Zaproszenie na szkolenie kierowane jest do Opiekunów Duchowych PZC, Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność - zgodnie ze statutem dla PZC diecezji ełckiej- jest obowiązkowa.

Parafialne Zespoły Caritas
357 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS' (527 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Będziemy samodzielni!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:08

Pod takim hasłem 22 lutego ełcka Caritas rozpocznie pięciodniowy warsztat wyjazdowy dla 15 osób z zaburzeniami psychicznymi, mieszkańców powiatu ełckiego.

783 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Będziemy samodzielni!' (378 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:07

Zima w przedszkolu nie musi być nudna. Nauczyciele Punktu Przedszkolnego Caritas w Ełku oprócz świątecznego spotkania przygotowali różnorodny repertuar spotkań, zabaw oraz uroczystości, inspirowanych kalendarzem zimowych świąt.

577 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele' (6052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
AMBASADORZY NADZIEI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 lutego 2016 - 08:52

Dzień 11 lutego to Wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes, a jednocześnie Światowy Dzień Chorego. Pamiętali o tym wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, którzy już nie po raz pierwszy odwiedzili chorych w szpitalu miejskim w Ełku. Tegoroczne odwiedziny to czas wielu uśmiechów i bezinteresownych gestów w stronę drugiego człowieka. Dla większości chorych nasza wizyta była sporym zaskoczeniem, głównie dlatego, że nie wiedzieli o święcie swojej patronki i o Międzynarodowym Dniu Chorego, ale również z powodu bezinteresowności, jaka kierowała młodzieżą odwiedzającą szpital.

376 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AMBASADORZY NADZIEI' (2145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 10:45

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniach 4 i 5 marca (piątek i sobotę) organizuje i przeprowadza Wielkanocną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Jest ona możliwa dzięki pozwoleniu Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2016/447/OR z dnia 29 stycznia 2016 r.).

214 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (1420 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111213141516171727374757677787980818283848586878889909192939495105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335   >