Kolonie 2017

tekst alternatywny

Sobotnia wycieczka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 września 2015 - 11:39

My, dzieciaki z Pisza i Orłowa 19 września wyjechaliśmy na wycieczkę do Warszawy. Mimo wczesnej godziny wyjazdu na miejscu zbiórki stawiliśmy się z uśmiechem na ustach. Dla wielu z nas była to pierwsza, tak daleka wyprawa bez rodziców.

345 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sobotnia wycieczka' (2953 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Na półmetku polsko – ukraińskiej wymiany młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 września 2015 - 11:39

Pierwszy, wspólnie spędzony tydzień spotkania młodzieży ukraińsko-polskiej dobiegł końca. Po raz kolejny potwierdza się, że w dobrym towarzystwie czas mija bardzo szybko. Za nami już szereg warsztatów z zakresu wolontariatu, zachowań liderskich czy komunikacji w grupie. W tym tygodniu skupimy się na praktyce i konkretnych technikach, które młodzież będzie mogła wykorzystać w pracy z dziećmi oraz grupą swoich rówieśników po zakończeniu projektu. Czeka nas również jednodniowa wycieczka do Warszawy, gdzie odwiedzimy tamtejsze organizacje opierające się na wolontariacie oraz Centrum Nauki Kopernik.

264 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Na półmetku polsko – ukraińskiej wymiany młodzieży' (2680 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie

Autor: Admin Dodano: środa, 16 września 2015 - 14:36

Już w najbliższą sobotę 19 września w siedzibie ełckiej Caritas (ul. ks. prał. M. Szczęsnego 1) odbędzie się szkolenie dla członków Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas pt.: „Pierwszy kontakt z osobą z zaburzeniami psychicznymi”.

349 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie' (625 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariat w odmiennej kulturze

Autor: Admin Dodano: wtorek, 15 września 2015 - 07:41

W ostatni weekend wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej odwiedzili Kraków. Główną atrakcją w tym mieście był Park Edukacji Globalnej „Wioski Świata”. W ramach przygotowania do przyjęcia młodzieży w diecezji przed Światowymi Dniami Młodzieży, odwiedziliśmy miejsce, gdzie można poznać kulturę krajów z całego świata.

Urząd Miasta Ełk
493 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariat w odmiennej kulturze' (2528 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uroczystości Jubileuszowe w Rzeszowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 września 2015 - 07:13

W dniach 12-13 września wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wzięli udział w ogólnopolskim spotkaniu Szkolnych Kół Caritas w Rzeszowie. Prawie 50-osobowa grupa młodych ludzi z regionu Ełku, Augustowa, Giżycka i Pisza udała się na ogólnopolski zjazd SKC.

432 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystości Jubileuszowe w Rzeszowie' (3910 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161717273747576777879808182838485868788899091929394104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU