ZAPRASZAMY NA WSPÓLNY WYJAZD

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 grudnia 2015 - 14:40

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w miejscowości Truskawiec na Ukrainie. Termin: 28.03-8.04.2016 r. Koszt: 400 zł + 155 EURO. Zapewnione jest 9 noclegów, 9 obiadów i 9 kolacji. Pokoje dwuosobowe. W czasie trwania turnusu również zapewniona jest opieka rezydenta i służby medycznej, każdego dnia 6 zabiegów wg wskazań lekarza: masaż ręczny, masaż podwodny całego ciała, wanny z ropą mineralną, płukanie jelit, mikrolewatywy, zabiegi fizjoterapeutyczne. Będzie można wykonać kompleks badań: krwi, moczu, EKG, USG i in., jak również spożywać codzienne wodę mineralną o leczniczych właściwościach i korzystać z zaplecza rekreacyjnego (sala do ćwiczeń, grota solna). Zapewnione doborowe towarzystwo. Wszystkie osoby chętne mogą zapisać się dzwoniąc pod numer: 506 053 468 Anna Rudzińska

Zapraszamy.

605 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święta tuż, tuż.....

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 grudnia 2015 - 14:18

W środę, 16 grudnia, wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas zamienili się w pomocników św. Mikołaja i wzięli udział w przygotowywaniu świątecznych podarunków dla chorych. Przygotowane przez nich paczki trafią do chorych, którzy pozostają na święta w szpitalach na terenie całej diecezji.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święta tuż, tuż.....' (225 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: środa, 16 grudnia 2015 - 14:44

31 stycznia 2016 roku Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu „Walczę o siebie”.

Projekt „Walczę o siebie” proponuje różnorodne formy wparcia dla ofiar przemocy domowej, dostosowane do ich potrzeb. Obejmuje przede wszystkim poradnictwo i terapię indywidualną oraz grupową. Przez 12 miesięcy były prowadzone warsztaty psychologiczno – pedagogiczne, warsztaty rozwijania umiejętności społecznych, bajkoterapia i muzykoterapia, kursy decoupage oraz filcowanie na mokro.

390 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Walczę o siebie”' (893 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 grudnia 2015 - 13:22

W dniach 11 i 12 grudnia 2015 roku ( piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2015/4270/OR) przeprowadziła Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Zbiórka miała miejsce na terenie całej diecezji ełckiej w ok. 200 sklepach, w której uczestniczyło ok. 1 tys. wolontariuszy. Byli to uczniowie szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, z Ochotniczego Hufca Pracy w Ełku, wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas oraz podopieczni Ośrodka Terapii Uzależnień Gaudynki.

340 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 grudnia 2015 - 14:18

W dniach 11 i 12 grudnia 2015 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2015/4270/OR) przeprowadza Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Zbiórka będzie miała miejsce na terenie całej diecezji ełckiej w ok. 200 sklepach. Swój udział zadeklarowało ok. jednego tysiąca wolontariuszy, którzy w w/w dniach będą udzielali się społecznie. Będą ubrani w czerwone koszulki Caritas, identyfikator na szyi i z ulotką w ręku informującą o tym, co to za akcja i jakie produkty żywnościowe są najbardziej potrzebne: słodycze, cukier, mąka, olej, konserwy, dżemy i to co kupujemy każdego dnia do spożycia w swoich domach. Nasi podopiecznie potrzebują żywności, ale potrzebne też są środki czystości.

489 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”' (1133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161717273747576777879808182838485868788899091929394104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >