Kolonie 2017

SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

Caritas Diecezji Ełckiej od 2006 roku, na terenie diecezji, koordynuje ogólnopolski program ,,Skrzydła’’. Polega on na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalnych, dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. Aktualnie programem objętych 25 uczniów, w tym 20 dzięki umowie z Caritas Polska – Skarbonka Skrzydeł 2015/2016. Mimo wsparcia tej grupy uczniów, wielu wciąż oczekuje na pomoc.

Skrzydła
269 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE' (1960 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

W październiku w Szkole Podstawowej nr 1 w Olecku została zorganizowana zbiórka pluszaków z przeznaczenie dla dzieci mieszkających w Boliwii. W dniu 30 października szkoła wysłała 6 paczek pełnych zabawek.

348 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 13:09

24 listopada br. w ełckim Punkcie Przedszkolnym „Pod Wesołą Chmurką” odbyło się spotkanie przedszkolaków z panią policjantką Powiatowej Komendy Policji w Ełku – st. post. Agatą Kulikowską. Celem wizyty było przypomnienie podstawowych zasad bezpieczeństwa oraz zapoznanie z codzienną pracą Policji. Pani Agata przybliżyła dzieciom podstawowe zasady bezpiecznego poruszania się po drogach, przypomniała numery alarmowe oraz o konieczności noszenia ubrań i obuwia posiadającego elementy odblaskowe.

592 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki ' (2198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 12:20

Minął rok funkcjonowania Niepublicznego Punktu Przedszkolnego im. Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej. Z tej okazji placówka otrzymała nazwę „Pod Wesołą Chmurką”, łatwą do zapamiętania dla naszych dzieci i odzwierciedlającą jej charakter. Dwanaście miesięcy było wypełnionych codziennymi zajęciami dydaktyczno –wychowawczymi oraz licznymi uroczystościami i wydarzeniami. Dziękujemy wszystkim za ten pierwszy wspólny rok, za współpracę, zapał i zaangażowanie i za wszystkie przyjazne słowa i gesty, których doświadczyliśmy.

318 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok' (405 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka nad osobami starszymi i chorymi

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 listopada 2015 - 13:48

Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza w Ełku rozpoczęło w listopadzie szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi. W dobie, kiedy nasze społeczeństwo się starzeje, taki kurs jest bardzo przydatny. Najbliższej rodzinie osób chorych daje możliwość zdobycia wiedzy, jak opiekować się osobami starszymi i chorymi. Natomiast w przypadku osób bezrobotnych zwiększa możliwość odnalezienia się na rynku pracy, gdyż przybywa instytucji oferujących opiekę dla osób starszych i samotnych. Po zakończeniu zajęć teoretycznych nasi beneficjenci odbywać będą zajęcia praktyczne w domach podopiecznych Stowarzyszenia. Tak, by po ich odbyciu mogli w sposób fachowy i profesjonalny świadczyć usługi pielęgnacyjne oraz opiekuńcze.

385 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka nad osobami starszymi i chorymi' (559 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU