Kolonie 2017

X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 czerwca 2015 - 14:37

30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Tegoroczny piknik zgromadził ponad 20tys. osób z całej Diecezji Ełckiej.

Tradycyjnie podczas festynu przygotowano bogatą ofertę zabaw, atrakcji oraz niespodzianek dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre pozycje programu, z których korzystali uczestnicy pikniku.

1942 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku' (11015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla bezdomnych

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:23

Caritas Diecezji Ełckiej podejmuje liczne inicjatywy mające na celu aktywizację społeczną osób bezdomnych, ale nie tylko. Świadczyć o tym może zadania realizowane w okresie od 1 czerwca do 31 grudnia 2015 roku pod tytułem „Prowadzenie Domu im. św. Ojca Pio w Ełku”. Powyższe zadanie jest realizowane w ramach Programu Ministra Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający powrót osób bezdomnych do społeczności”, Edycja 2015.

164 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla bezdomnych ' (1445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:22

Już za niespełna miesiąc, bo 29 czerwca, grupa 36 osób z Białorusi odwiedzi Caritas Diecezji Ełckiej. Osoby te przyjadą w konkretnym celu, jakim jest przygotowanie ich do pełnienia funkcji wolontariusza. Możliwe to będzie dzięki przeprowadzeniu warsztatów wolontariackich.

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy' (1554 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Stawiamy na RODZINĘ!

„Mama”, „tata” to pierwsze słowa każdego dziecka. Są synonimem miłości, dobra, szczęścia i ciepła rodzinnego. Dla małego dziecka rodzice to najważniejsze osoby w jego życiu, dlatego też każdego roku w Orłowie organizowany jest Dzień Mamy i Taty.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Usługa transportowa

W związku z realizacją projektu „Wolontariat, to jest to!” Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do składania ofert podmioty zainteresowane wykonaniem usługi w zakresie transportu młodzieży polonijnej przebywającej w Polsce na warsztatach wolontariackich. Projekt jest współfinansowany ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu na realizację zadania „Współpraca z Polonią i Polakami za granicą w 2015 r.”

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa' (1211 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,219671 Seconds