Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

XII EDYCJA AKCJI „TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 sierpnia 2015 - 08:17

Okres wakacji jest nie tylko czasem radości i odpoczynku, ale też problemów i zmartwień, ponieważ wielu rodziców z obawą patrzy na zbliżający się kolejny rok szkolny. Zła sytuacja materialna, w jakiej się znajdują, nie pozwala im nie tylko na zakup podręczników dla swoich dzieci, ale także podstawowych artykułów szkolnych, takich jak zeszyty, kredki, farby itp. Brak przyborów szkolnych sprawia, że uczniowie czują się gorsi od swoich rówieśników i przez to są bardziej zamknięci w sobie.

387 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII EDYCJA AKCJI „TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”' (615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy do Punktu Porad

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 sierpnia 2015 - 13:54

Uprzejmie informujemy, że w siedzibie ełckiej Caritas (ul. Ks. Prałata Mariana Szczęsnego 1) został uruchomiony Punkt Porad. W okresie od sierpnia do grudnia 2015 roku, z Punktu Porad mogą korzystać mieszkańcy powiatu ełckiego, którzy znajdują się w najbliższym otoczeniu osób z zaburzeniami psychicznymi. W Punkcie Porad dyżuruje psycholog, który:
- udziela konsultacji i porad psychologicznych,
- udziela wsparcia o charakterze psychologicznym,
- informuje o miejscach, gdzie można uzyskać fachową, specjalistyczną pomoc.

309 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Punktu Porad' (565 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Otworzyć okno na świat wolontariatu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 sierpnia 2015 - 13:23

We wrześniu 2015r. nowi wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz uczniowie wyspecjalizowanej szkoły numer 121 I-III stopnia w Odessie spotkają się na dwutygodniowych warsztatach o tematyce wolontariatu i motywacji do działań w tej dziedzinie. Projekt nosi nazwę „Wolontariat oknem na świat” i jest współfinansowany ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Edukacji Narodowej w ramach konkursu na realizację zadania „ Polsko-ukraińska współpraca młodzieży”.

357 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Otworzyć okno na świat wolontariatu' (1427 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 sierpnia 2015 - 11:42

Prezesi i członkowie Parafialnych Zespołów Caritas

W dniu 22 sierpnia 2015 r. (sobota) odbędzie się szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Rozpoczęcie nastąpi o godzinie 10.00 w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. W trakcie szkolenia odbędzie się konferencja i prezentacja o misjach oraz zostaną przekazane plecaki szkolne w ramach akcji: „Tornister pełen uśmiechu”.
Zapraszamy na szkolenie wszystkie zarządy PZC.

Anna Rudzińska opiekun PZC

Parafialne Zespoły Caritas
369 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy osobom bezdomnym

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 sierpnia 2015 - 19:48

„Wyjść na prostą”, to jeden z projektów realizowanych przez ełcką Caritas na rzecz osób bezdomnych. Zadanie współfinansowane jest ze środków wojewody warmińsko-mazurskiego. Głównym celem realizacji zadania publicznego jest udzielanie pomocy doraźnej dla osób bezdomnych i zagrożonych bezdomnością. Działaniem zmierzającym do realizacji niniejszego celu będzie poprawa standardu świadczonych usług m.in. poprzez zakup nowych materacy, zastawy stołowej. Celem szczegółowym jest aktywizacja społeczna osób bezdomnych.

301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy osobom bezdomnym' (536 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU