Jesienne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: sobota, 28 września 2019 - 20:50

W sobotę, 28 września 2019 r., odbyły się kwartalne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas. Zostały one zorganizowane w trzech miejscowościach - w Ełku, Giżycku i Suwałkach. Spotkania rozpoczynały się od wspólnej modlitwy i powitania przez ks. Dariusza Kruczyńskiego. Dyrektor ełckiej Caritas mówił o aktualnych działaniach podejmowanych przez diecezjalną organizację charytatywną.

Parafialne Zespoły Caritas
68 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne szkolenia Parafialnych Zespołów Caritas' (265 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja "Kromka chleba dla Sąsiada" - 2019

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 września 2019 - 19:40

W tym roku akcję „Kromka Chleba dla Sąsiada” Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła w dniach 20 – 21 września (nr zgłoszenia zbiórki: 2019/998/OR). W akcji na terenie Ełku uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas oraz podopieczni Monar z Gaudynka. Zebrano 970 kg produktów żywnościowych w sklepach na terenie miasta Ełku, zaś na terenie całej diecezji ełckiej - 2542 kg. W akcji uczestniczyło 213 wolontariuszy.

353 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja "Kromka chleba dla Sąsiada" - 2019' (2156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pielgrzymka wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas do Wilna i Trok

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 września 2019 - 19:50

Grupa wolontariuszy ze Szkolnego Koła Caritas działającego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej wzięła udział w dwudniowej pielgrzymce do Wilna i Trok 24-25.09.2019 r. Po spotkaniu z przewodnikiem dzieci uczestniczyły we Mszy Świętej w Ostrej Bramie, sprawowanej przez księdza naszej parafii Przemysława Michalaka w intencji pielgrzymów i ich rodzin.

27 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pielgrzymka wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas do Wilna i Trok' (2286 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka pielęgniarska i rehabilitacyjna w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 września 2019 - 22:38

Na terenie Gminy Biała Piska trwa kolejna edycja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowana przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowana przez Gminę Biała Piska. Do 31 grudnia 2019 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki świadczą usługi medyczne i rehabilitacyjne. Personel medyczny Caritas, zarówno podczas wizyt domowych jak i w siedzibie Stacji przy ulicy Konopnickiej 4 w Białej Piskiej zapewnia usługi pielęgniarskie i rehabilitacyjne.

130 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka pielęgniarska i rehabilitacyjna w Białej Piskiej' (2319 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 września 2019 - 21:55

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi od lipca indywidulane konsultacje specjalistyczne oraz zajęcia logopedyczne dla dzieci. Do dyspozycji mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego są: psycholog, pedagog, psychiatra, terapeuta pedagogiczny i prawnik. Z bezpłatnej pomocy specjalistów mogą korzystać dzieci, które mają trudności w nauce lub kontaktach z rówieśnikami, rodzice borykający się z problemami wychowawczymi, seniorzy oraz osoby niepełnosprawne.

67 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza ' (1515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232434445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344354364374   >