UWAGA KOMUNIKAT

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie serdecznie zaprosić wszystkich

Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów
oraz
Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas wraz z Opiekunami w dniu 23 kwietnia 2019 r. godz. 17.00 (wtorek) na Dzień Skupienia.

Wieczór z modlitwą spędzimy
w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Parafii Chrystusa Sługi
na Konieczkach w Ełku.

229 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT' (119 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 kwietnia 2019 - 22:56

Serdecznie zapraszamy wolontariuszy Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas do udziału w Pielgrzymce Wspólnoty Caritas do Niepokalanowa, która odbędzie się w sobotę 18 maja 2019 r. pod hasłem „Kto uratuje świat jeśli nie ja?”. Patronami tegorocznej Pielgrzymki są św. Maksymilian Maria Kolbe oraz św. Jan Paweł II, który 18 maja 2019 r. skończyłby 99 lat.

138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Kto uratuje świat jeśli nie ja?” – Pielgrzymka Wspólnoty Caritas do Niepokalanowa' (1060 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkopostne rekolekcje w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 kwietnia 2019 - 22:26

W dniach 10 i 11 kwietnia 2019 r. odbyły się rekolekcje wielkopostne w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Nauki rekolekcyjne wygłoszone przez ks. Ryszarda Sawickiego – kapelana DPS – poświęcone były walce z grzechem i tęsknocie za niebem. Rekolekcjonista przypominał drogowskazy na drodze do nieba – Boże przykazania, Pismo św. i postacie świętych, którzy praktykowali uczynki miłości i miłosierdzia.

90 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkopostne rekolekcje w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”' (1185 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Pani Magdzie w powrocie do zdrowia

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 kwietnia 2019 - 22:10

Pani Magda jest 31-letnią mężatką oraz matką 8-letniego synka. Dobrze funkcjonująca kobieta opiekowała się rodziną i nic nie wskazywało na to, że wkrótce poważnie zachoruje. Tak było do października 2018 r., kiedy to zgłosiła się do szpitala z silnymi bólami brzucha. Pani Magda była hospitalizowana w Ełku i Suwałkach, a następnie została przetransportowana do Kliniki Gastroenterologii i Chorób Wewnętrznych Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Białymstoku. Rozpoznano u niej ostrą porfirię powikłaną polineuropatią z niedowładem czterokończynowym wiotkim.

621 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Pani Magdzie w powrocie do zdrowia' (1220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta „Przyjaciół Mazur” i transport darów

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 kwietnia 2019 - 20:55

Dnia 6 kwietnia 2019 r. z wizytą do Caritas Diecezji Ełckiej przybyli członkowie stowarzyszenia „Freunde Masurens”. W grupie naszych zacnych gości obecna była p. Kerstin Harms - przewodnicząca organizacji oraz pastor Fryderyk Tegler. Stowarzyszenie ma swoją siedzibę w Niemczech, zostało założone w 2010 r. w Scharnebeck.

99 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta „Przyjaciół Mazur” i transport darów' (405 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232434445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344354364   >