Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:07

Zima w przedszkolu nie musi być nudna. Nauczyciele Punktu Przedszkolnego Caritas w Ełku oprócz świątecznego spotkania przygotowali różnorodny repertuar spotkań, zabaw oraz uroczystości, inspirowanych kalendarzem zimowych świąt.

546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele' (6052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
AMBASADORZY NADZIEI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 lutego 2016 - 08:52

Dzień 11 lutego to Wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes, a jednocześnie Światowy Dzień Chorego. Pamiętali o tym wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, którzy już nie po raz pierwszy odwiedzili chorych w szpitalu miejskim w Ełku. Tegoroczne odwiedziny to czas wielu uśmiechów i bezinteresownych gestów w stronę drugiego człowieka. Dla większości chorych nasza wizyta była sporym zaskoczeniem, głównie dlatego, że nie wiedzieli o święcie swojej patronki i o Międzynarodowym Dniu Chorego, ale również z powodu bezinteresowności, jaka kierowała młodzieżą odwiedzającą szpital.

358 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AMBASADORZY NADZIEI' (2145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 10:45

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniach 4 i 5 marca (piątek i sobotę) organizuje i przeprowadza Wielkanocną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Jest ona możliwa dzięki pozwoleniu Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2016/447/OR z dnia 29 stycznia 2016 r.).

204 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (1420 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 09:00

Pod takim hasłem przebiegać będzie tegoroczna akcja, która propagowana jest od 2005 roku we wszystkich Caritas na terenie całej Polski. Skarbonkę Jałmużny Wielkopostnej może otrzymać każdy, akcja szczególnie jednak promowana jest przez Szkolne Koła i Parafialne Zespoły Caritas. Młodzież w środowiskach szkolnych uwrażliwiana jest na potrzeby i problemy osób starszych i chorych, natomiast członkowie Parafialnych Zespołów Caritas bezpośrednio służą osobom potrzebującym na terenie parafii.

504 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.' (1877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 08:20

„Jezu ufam Tobie,
Miłosierny Boże;
Jeszcze raz mi przebacz, błagam Cię w pokorze”
Sł. Bp. J. Zawistowski

Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją ascetyczną, którą poprowadził ks. dr Dariusz Zalewski.

286 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161626364656667686970717273747576777879808182838485868797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >

Page created in 0,193916 Seconds