Kolonie 2017

tekst alternatywny

Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Okres przedświąteczny to czas radości i najlepszych życzeń. Dlatego też wolontariusze Caritas w dniu 21 grudnia zorganizowali opłatek. Spotkanie odbyło się w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej. Każdy z przybyłych gości miał za zadanie przynieść „coś pysznego i wigilijnego”, aby podzielić się z innymi. Po Słowie Bożym, którym rozpoczęliśmy spotkanie, złożyliśmy sobie nawzajem życzenia.

373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas' (769 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Święty Mikołaj chętnie odwiedza dzieci na całym świecie, więc 4 grudnia zajrzał z prezentami do Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką”. Dzieci od samego rana z niecierpliwością czekały na gościa. Były bardzo szczęśliwe, ale i troszkę zawstydzone. W ramach podziękowania za podarunki zaśpiewały piosenkę i z radością zaprosiły Świętego Mikołaja za rok, obiecując, że będą bardzo grzeczne.

489 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele' (3238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Grudzień, to ostatni miesiąc, w którym seniorzy z powiatu ełckiego uczestniczą w zajęciach sportowych organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”, współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020 – edycja 2015.

215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy ' (1091 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 grudnia 2015 - 12:48

Pomimo braku mrozów wszystkie miejsca w ełckiej noclegowni (ul. Kościuszki 27), prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej, zostały już zajęte. W przypadku pogorszenia się warunków atmosferycznych istnieje możliwość przygotowania dodatkowych miejsc noclegowych, tak by nikt potrzebujący nie został bez pomocy.

184 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (1685 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas to MY

Autor: Admin Dodano: sobota, 19 grudnia 2015 - 21:56

Dzisiaj, 19 grudnia 2015 roku, był szczególny dzień dla wszystkich pracowników Caritas, ponieważ mieliśmy wspólny opłatek. Miejscem naszego uroczystego spotkania była Kuria diecezjalna. Tam właśnie przeżyliśmy wszyscy chwile radości, powagi i łzy wzruszenia. Obejrzeliśmy przedstawienie pt: „Narodzenie Chrystusa”, które przygotowali uczniowie Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Następnie złożyliśmy życzenia imieninowe naszemu ks. Dyrektorowi Dariuszowi Kruczyńskiemu. Zapaliliśmy Światełko Betlejemskie i wysłuchaliśmy fragment Pisma Świętego o Narodzeniu Jezusa, który przeczytał nam ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

578 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas to MY' (2051 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161626364656667686970717273747576777879808182838485868797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU