I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:02

Przerwa zimowa od nauki w województwach warmińsko – mazurskim i podlaskim rozpoczęła się w dniu 23 stycznia i trwała do 7 lutego. W tym okresie Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała dwa turnusy wypoczynkowe ( ferie) dla dzieci i młodzieży uczącej się w Domu św. Rodziny w Orzyszu.

277 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas ' (3663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:01

Ornitologia podczas ferii w Orłowie

Co tym razem robiły dzieciaki ze świetlicy w Orłowie, kiedy na dworze pogoda nie rozpieszcza? Nie siedziały z założonymi rękami, oj nie.

Oto katalog czynności wykonywanych w świetlicy podczas ferii zimowych: rozpalanie ogniska, pieczenie kiełbasek, przygotowywanie posiłków, wycinanie, klejenie oraz budowanie samochodów i samolotów z papieru, rozgrywanie partii szachów, granie w warcaby oraz w inne gry planszowe.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 stycznia 2016 - 14:52

Dzisiaj upływa siódmy dzień wymiany młodzieżowej w Orzyszu. Młodzi ludzie kontynuują spotkania kulturowe oraz zajęcia manualne, gdzie uczą się różnego rodzaju rękodzieła. Cały program przygotowany jest z myślą o uczestnictwie w Światowych Dniach Młodzieży, gdzie uczestnicy projektu będą mieli możliwość poznać rówieśników z całego świata.

406 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ' (753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łączymy przyjemnie z pożytecznym

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 stycznia 2016 - 10:22

W sobotę, 23 stycznia rozpoczęły się w diecezji ełckiej ferie zimowe. Caritas Diecezji z myślą o zagospodarowaniu wolnego czasu młodym ludziom, wolontariuszom, zorganizowała warsztaty międzykulturowe połączone z zimowym wypoczynkiem w Ośrodku w Orzyszu, w ramach projektu „Łączy nas kultura i wolontariat", sfinansowanego ze środków Fundacji PZU.

252 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łączymy przyjemnie z pożytecznym ' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 stycznia 2016 - 14:50

Z myślą o tych, którzy pozostają w swoim miejscu zamieszkania, ełcka Caritas - w świetlicach w Orłowie, Ełku i Piszu - przygotowała dodatkowe zajęcia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Oferta, w zależności od placówki, obejmować będzie zajęcia plastyczne, techniczne, zabawy na świeżym powietrzu czy wyjścia na basen. Nie zabraknie także niespodzianek. Ponadto, w każdej świetlicy czekać będzie drobna przekąska i ciepła herbata.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas' (468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326   >