I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 09:00

Pod takim hasłem przebiegać będzie tegoroczna akcja, która propagowana jest od 2005 roku we wszystkich Caritas na terenie całej Polski. Skarbonkę Jałmużny Wielkopostnej może otrzymać każdy, akcja szczególnie jednak promowana jest przez Szkolne Koła i Parafialne Zespoły Caritas. Młodzież w środowiskach szkolnych uwrażliwiana jest na potrzeby i problemy osób starszych i chorych, natomiast członkowie Parafialnych Zespołów Caritas bezpośrednio służą osobom potrzebującym na terenie parafii.

500 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.' (1877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 08:20

„Jezu ufam Tobie,
Miłosierny Boże;
Jeszcze raz mi przebacz, błagam Cię w pokorze”
Sł. Bp. J. Zawistowski

Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją ascetyczną, którą poprowadził ks. dr Dariusz Zalewski.

283 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 08:10

O tym, że dzieci z piskiej świetlicy uwielbiają zajęcia muzyczno – ruchowe oraz zajęcia taneczne, mieliśmy okazję się przekonać na licznych pokazach organizowanych przez świetlicę. A kiedy za oknem aura postanowiła trochę pokaprysić, a tym samym pokrzyżować wszystkim dzieciom plany na czas ferii, dzieci z piskiej świetlicy zbytnio tym się nie zmartwiły. A dlaczego?

294 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas' (1138 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 07:00

Czy ferie w mieście muszą być nudne?

Dzieciaki z ełckiej świetlicy Caritas, ferie rozpoczęły tradycyjnie od spotkania z panią policjantką, nadkomisarz Agatą Jonik. Pani nadkomisarz, omówiła dzieciakom zasady bezpieczeństwa, jakie obowiązują podczas ferii. Po spotkaniu z panią policjantką, podopieczni świetlicy stworzyli przepis na „Bezpieczne i zdrowe ferie zimowe”.

392 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (2382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:02

Przerwa zimowa od nauki w województwach warmińsko – mazurskim i podlaskim rozpoczęła się w dniu 23 stycznia i trwała do 7 lutego. W tym okresie Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała dwa turnusy wypoczynkowe ( ferie) dla dzieci i młodzieży uczącej się w Domu św. Rodziny w Orzyszu.

277 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas ' (3663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111213141516162636465666768697071727374757677787980818283848595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325   >