POMOC ŻYWNOŚCIOWA PODPROGRAM 2016

Autor: Admin Dodano: środa, 12 października 2016 - 19:27

Od sierpnia br trwa w całej Polsce, również i na terenie diecezji ełckiej (województwo warmińsko – mazurskie i część podlaskiego), realizacja Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016. Współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Program ma na celu zapewnienie systematycznej pomocy żywnościowej najbardziej potrzebującym poprzez równomierną dystrybucję artykułów spożywczych, takich jak: makaron jajeczny, ryż biały, herbatniki, mleko, groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe, gulasz wieprzowy z warzywami, filet z makreli w oleju, szynka drobiowa, cukier i olej rzepakowy.

470 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POMOC ŻYWNOŚCIOWA PODPROGRAM 2016' (2401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OŚWIADCZENIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 października 2016 - 14:42

W związku z telefonami kierowanymi do ełckiej Caritas informuję, że Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) nie prowadziła zbiórki SMS na rzecz Pani Karoliny Dzienniak. Nasza organizacja nie prowadzi, ani nie prowadziła żadnych zbiórek SMS. Zamieszczone w Internecie treści zawierają zbiór pomówień i powstały w oparciu o fałszywe informacje. Publikowanie oraz rozpowszechnianie obraźliwych i oszczerczych treści skierowanych pod adresem Caritas oraz mojej osoby skutkuje skierowaniem sprawy na drogę prawną.

ks. Dariusz Kruczyński
Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

1667 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku otwartym

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2016 - 14:00

29 września był datą, na którą 15 uczestników projektu „Krok ku samodzielności II” czekało z niecierpliwością. A dlaczego? Na ten dzień zaplanowano jednodniowe spotkanie Beneficjentów projektu, którzy poznali się miesiąc wcześniej podczas wyjazdowych warsztatów w Orzyszu.

559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku otwartym' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 września 2016 - 09:43

W kalendarzu roku przedszkolnego jest wiele okazji do radosnego świętowania a Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka, obchodzony 20 września jest jednym z nich. Tego dnia w Punkcie Przedszkolnym Caritas „Pod Wesołą Chmurką” odbyły się zabawy o charakterze integracyjnym, w których uczestniczyły wychowankowie grup „Biedronki" i „Motylki". Były tańce, zabawy z chustą animacyjną i kolorowe balony. Po tych szaleństwach każdy przedszkolak otrzymał medal, który z dumą nosił na szyi przez cały dzień.

347 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką” ' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Weekendowe spotkanie comiesięczne

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 12:58

W miniony weekend odbyło się wyjazdowe spotkanie 30 osób biorących udział w projekcie pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko – mazurskiego” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

479 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Weekendowe spotkanie comiesięczne' (1455 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111213141516162636465666768697071727374757677787980818283848595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345   >