WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: środa, 08 czerwca 2016 - 12:45

W dniach 10-11 CZERWCA 2016 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Numer zgłoszenia zbiórki to 2016/1748/OR. W akcji biorą udział wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych.

338 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ „Tak, POMAGAM”' (777 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Drogi Księże Darku – Dyrektorze Caritas w Ełku!

Autor: Admin Dodano: środa, 08 czerwca 2016 - 12:44

Przesyłam wielkie gratulacje za wspaniale przygotowany Ogólnopolski Festyn Rodzinny w Ełku z udziałem Pary Prezydenckiej. Muszę powiedzieć, że nie był to Krajowy, ale Światowy Festyn, gdyż w Kamerunie łączyliśmy się przez Internet. Dzięki pracy Caritasu Diecezji Ełckiej rodziny, dzieci i młodzież w Bafoussam w Kamerunie otrzymała dary: słodycze, makaron, ubrania, buty, przybory szkolne i zabawki. Takiego Dnia Dziecka jeszcze nie miały. Dzieci i młodzież była przeszczęśliwa, wyraziła to tańcem, śpiewem i modlitwą za Dobroczyńców. Takiego święta jeszcze nie miały.

393 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Drogi Księże Darku – Dyrektorze Caritas w Ełku!' (1628 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z wizytą w Wilnie

Autor: Admin Dodano: środa, 08 czerwca 2016 - 12:44

W sobotę, 4 czerwca br., na zaproszenie Caritas Archidiecezji Wileńskiej oraz ks. Andrzeja Bylińskiego wikariusza z par. św. Piotra i Pawła w Wilnie ks. Maciej Gilewski wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej wraz z wolontariuszki Szkolnego Koła Caritas II Liceum Ogólnokształcącego Izabelą Hinc i Alicją Eliasz wraz z opiekunem, Hanną Gutowską wzięli udział w warsztatach zorganizowanych przez Caritas Archidiecezji Wileńskiej. Głównym powodem naszej wizyty było zapoznanie uczestników pracowników Caritas Wileńskiej ze Szkolnym Kołami Caritas diecezji ełckiej oraz Ełckiego Centrum Wolontariatu.

384 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z wizytą w Wilnie ' (2011 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 czerwca 2016 - 14:01

W środę 1 czerwca odbył się w Ełku Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Była to jedenasta już edycja imprezy, jaką co roku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje we współpracy z Urzędem Miasta Ełku oraz Partnerem Strategicznym - właścicielem sieci sklepów Biedronka. Jak co roku na Plac Jana Pawła II w Ełku zawitało kilkanaście tysięcy dzieci wraz z rodzicami i opiekunami.

768 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co to był za Dzień Dziecka! Podsumowanie XI Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego w Ełku' (7349 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zakończyliśmy kolejny kurs językowy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 czerwca 2016 - 07:25

11-05-2016 r zakończył się kurs języka niemieckiego, który zorganizowany był przez Caritas Diecezji Ełckiej w ramach projektu „wyjść z szarej strefy”. W kursie trwającym 3 m-ce wzięło udział 15 osób, zajęcia prowadzone były w poniedziałki, środy i piątki w godzinach 9:00-14:00