Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Dom, ten prawdziwy, wymarzony, to poczucie bezpieczeństwa, spokój, radość, ciepło. Niestety, są wśród nas osoby, którym z różnych przyczyn ten dom legł w gruzach i żyją w ciągłym strachu, bólu, a przez to są zmuszone – dla dobra dzieci – uciekać od domowego tyrana. To z myślą o tych mamach został otwarty Dom Samotnej Matki.

155 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Samotnej Matki ' (882 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

26 listopada w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" odbyło się drugie spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko”, finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

234 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II' (1332 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

Caritas Diecezji Ełckiej od 2006 roku, na terenie diecezji, koordynuje ogólnopolski program ,,Skrzydła’’. Polega on na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalnych, dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. Aktualnie programem objętych 25 uczniów, w tym 20 dzięki umowie z Caritas Polska – Skarbonka Skrzydeł 2015/2016. Mimo wsparcia tej grupy uczniów, wielu wciąż oczekuje na pomoc.

Skrzydła
250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE' (1960 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

W październiku w Szkole Podstawowej nr 1 w Olecku została zorganizowana zbiórka pluszaków z przeznaczenie dla dzieci mieszkających w Boliwii. W dniu 30 października szkoła wysłała 6 paczek pełnych zabawek.

327 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161626364656667686970717273747576777879808182838494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU