Kolonie 2017

tekst alternatywny

Gala Wolontariatu Caritas 2015

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 grudnia 2015 - 21:51

„Więcej jest radości w dawaniu a niżeli w braniu”

W piątek, 4 grudnia, odbyła się coroczna uroczystość organizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariatu. Gala Wolontariatu Caritas 2105 cieszyła się dużym zainteresowaniem wolontariuszy z całej diecezji ełckiej, o czym świadczy liczba przybyłych gości (m.in. z Ełku, Suwałk, Olecka, Gołdapi czy Orzysza). Ponad 330 członków Szkolnych Kół Caritas i Parafialnych Zespołów Caritas wypełniło po brzegi salę w Ełckim Centrum Kultury. Nie zabrakło również gości honorowych – Jego Ekscelencji Biskupa Romualda Kamińskiego, sekretarza miasta - pana Marcina Radziłowicza, starosty Powiatu Ełckiego - pana Marka Chojnowskiego, przewodniczącej Rady Powiatu - pani Bożeny Puławskiej oraz pana Tomasza Osewskiego – wójta Gminy Ełk.

645 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu Caritas 2015' (4667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc potrzebującym

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:54

Szybkimi krokami nadeszła jesień, zaczęły się chłodne dni i pierwsze noce z przymrozkami już za chwilę zima zapuka do drzwi a wraz z nią trudniejszy czas dla osób bezdomnych, oraz tych w trudnej sytuacji bytowej. Wszyscy Ci, którzy przyjdą do noclegowni, otrzymują miejsce do spania, dostęp do węzła sanitarnego i przed wszystkim całodzienne wyżywienie( śniadanie, obiad, kolację).

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc potrzebującym ' (824 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W listopadzie zakończyło się szkolenie komputerowe dla osób bezdomnych przebywających w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Wzięło w nim udział 10 osób. Program szkolenia obejmował m.in. podstawowe zagadnienia dotyczące budowy komputera, obsługi pakietu MS Word (niezbędnego do pisania CV, listu motywacyjnego). Największy nacisk został położony na obsługę Internetu, w tym wyszukiwanie ofert pracy.

172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…' (648 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zakończenie comiesięcznych spotkań

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W dniu wczorajszym odbyły się ostatnie zajęcia w ramach comiesięcznych spotkań dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Tym razem Beneficjenci projektu wysłuchali wykładu na temat domowego budżetu i zarządzania domowymi finansami. Ponadto, dokończyli swoje prace z wikliny papierowej, w odpowiedni sposób je dekorując i ozdabiając.

697 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończenie comiesięcznych spotkań' (513 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015

Autor: Admin Dodano: środa, 02 grudnia 2015 - 14:06

Wielkimi krokami zbliża się Gala Wolontariatu organizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Już 4 grudnia o godzinie 11:00 Sala koncertowa w Ełckim Centrum Kultury wypełni się po brzegi wolontariuszami Szkolnych Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas. W programie na wolontariuszy czeka wiele atrakcji, m.in. koncert Pawła Chustaka z zespołu „Stróże Poranka”, pokaz akrobatyki rowerowej oraz wręczenie tytułu Wolontariusza Roku.

480 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015' (1052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU