Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Apel o pomoc Pogorzelcom z Wejsun w gminie Ruciane - Nida.

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 14:20

Dnia 23 września 2015 r. pożar w miejscowości Wejsuny (gmina Ruciane – Nida) strawił dorobek całego życia trzyosobowej rodziny. W jednej chwili matka oraz jej dwaj niepełnosprawni synowie zostali pozbawieni dachu nad głową, podstawowych sprzętów gospodarstwa domowego oraz rzeczy codziennego użytku.

1102 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel o pomoc Pogorzelcom z Wejsun w gminie Ruciane - Nida. ' (1408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Za nami spotkania formacyjne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 14:01

W ostatnich dniach (19 – 21 października) wolontariusze Szkolnych Kół Caritas zostali zaproszeni na spotkania w swoich regionach. Ksiądz Maciej Gilewski, duchowy opiekun SKC oraz ich koordynatorka, Anna Nowicka, przeprowadzili formację dla ok. 300 wolontariuszy w Augustowie, Suwałkach, Piszu, Giżycku, Ełku oraz Olecku.

424 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Za nami spotkania formacyjne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas' (2936 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ROK 2016 ROKIEM MIŁOSIERDZIA

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 14:00

Bóg obecny jest w cierpieniu drugiego człowieka i przez nie do nas mówi

„Bardzo pragnę, aby nadchodzące lata były przepojone miłosierdziem i byśmy wychodzili na spotkanie każdej osoby, niosąc dobroć i czułość Boga! Do wszystkich, tak wierzących, jak i tych, którzy są daleko, niech dotrze balsam miłosierdzia, jako znak królestwa Bożego, które jest już obecne pośród nas.”

Franciszek Biskup Rzymu

Rok 2016 został ogłoszony przez papieża Franciszka Jubileuszowym Rokiem Miłosierdzia. Uroczyste rozpoczęcie roku świętego zostanie naznaczone otwarciem Drzwi Świętych Bazyliki Świętego Piotra w Watykanie w dniu 8 grudnia 2015 r - wszystkie Kościoły partykularne otworzą swoje Drzwi Miłosierdzia w komunii z Kościołem Rzymu, podczas celebracji eucharystycznej w trzecią niedzielę Adwentu. „Są chwile, w których jeszcze mocniej jesteśmy wzywani, aby utkwić wzrok w miłosierdziu, byśmy sami stali się skutecznym znakiem działania Ojca. Z tego właśnie powodu ogłosiłem – mówi do nas papież Franciszek - Nadzwyczajny Jubileusz Miłosierdzia, jako pełen łaski czas dla Kościoła, aby świadectwo wierzących stało się jeszcze mocniejsze i skuteczniejsze.

168 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ROK 2016 ROKIEM MIŁOSIERDZIA' (3966 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 12:17

W dniu 14 października w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyło się uroczyste pasowanie na przedszkolaka. Ceremonię ślubowania, a następnie akt pasowania poprzedziły występy dzieci przygotowane specjalnie na tę uroczystość.

465 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku' (1401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 października 2015 - 09:53

Psychologiczne aspekty bycia seniorem – to był temat przewodni wczorajszego spotkania społeczno-kulturowego, zorganizowanego w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”. Podczas wykładu poprowadzonego przez psychologa uczestnicy poznali m.in. wybrane teorie osobowości oraz zapoznali się z pojęciem poczucia własnej wartości i czynnikami odpowiedzialnymi za kształtowanie samooceny.

304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kilka słów o tym, jak czas wolny spędzają seniorzy z Ełku oraz powiatu ełckiego…' (696 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,202922 Seconds