Kolonie 2017

AMBASADORZY NADZIEI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 lutego 2016 - 08:52

Dzień 11 lutego to Wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes, a jednocześnie Światowy Dzień Chorego. Pamiętali o tym wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, którzy już nie po raz pierwszy odwiedzili chorych w szpitalu miejskim w Ełku. Tegoroczne odwiedziny to czas wielu uśmiechów i bezinteresownych gestów w stronę drugiego człowieka. Dla większości chorych nasza wizyta była sporym zaskoczeniem, głównie dlatego, że nie wiedzieli o święcie swojej patronki i o Międzynarodowym Dniu Chorego, ale również z powodu bezinteresowności, jaka kierowała młodzieżą odwiedzającą szpital.

356 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AMBASADORZY NADZIEI' (2145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 10:45

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniach 4 i 5 marca (piątek i sobotę) organizuje i przeprowadza Wielkanocną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Jest ona możliwa dzięki pozwoleniu Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 2016/447/OR z dnia 29 stycznia 2016 r.).

200 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (1420 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 09:00

Pod takim hasłem przebiegać będzie tegoroczna akcja, która propagowana jest od 2005 roku we wszystkich Caritas na terenie całej Polski. Skarbonkę Jałmużny Wielkopostnej może otrzymać każdy, akcja szczególnie jednak promowana jest przez Szkolne Koła i Parafialne Zespoły Caritas. Młodzież w środowiskach szkolnych uwrażliwiana jest na potrzeby i problemy osób starszych i chorych, natomiast członkowie Parafialnych Zespołów Caritas bezpośrednio służą osobom potrzebującym na terenie parafii.

497 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.' (1877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 08:20

„Jezu ufam Tobie,
Miłosierny Boże;
Jeszcze raz mi przebacz, błagam Cię w pokorze”
Sł. Bp. J. Zawistowski

Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją ascetyczną, którą poprowadził ks. dr Dariusz Zalewski.

283 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 08:10

O tym, że dzieci z piskiej świetlicy uwielbiają zajęcia muzyczno – ruchowe oraz zajęcia taneczne, mieliśmy okazję się przekonać na licznych pokazach organizowanych przez świetlicę. A kiedy za oknem aura postanowiła trochę pokaprysić, a tym samym pokrzyżować wszystkim dzieciom plany na czas ferii, dzieci z piskiej świetlicy zbytnio tym się nie zmartwiły. A dlaczego?

293 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas' (1138 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU