Kolonie 2017

Świetlica z kulturą

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 września 2015 - 07:52

Dzieci i młodzież nie unikają kontaktu z kulturą. Skąd o tym wiemy? Z doświadczenia. Od 2012 roku Caritas Diecezji Ełckiej realizowała zajęcia z zakresu literatury, sztuki, tańca, teatru w ramach trzech edycji projektu „Od kultury ludowej do narodowej”. O słuszności prowadzenia działań związanych kulturą regionalną świadczyć mogą wysoka frekwencja w trakcie prowadzonych zajęć czy aktywny udział uczestników w działaniach projektowych.

194 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica z kulturą' (1214 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta pomocy dla mieszkańców powiatu ełckiego

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 września 2015 - 07:51

Mieszkańców powiatu ełckiego – w tym dzieci, kobiety, mężczyźni będących ofiarami przemocy domowej oraz kobiety samotnie wychowujące dzieci - zapraszamy do korzystania z Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w Ełku. W okresie od września do grudnia dyżury pełnić będą: psycholog, pedagog oraz pracownik socjalny. Osoby zainteresowane skorzystaniem z konsultacji indywidualnych prosimy o kontakt osobisty w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej lub telefoniczny pod nr. tel.: 087 441 70 15. Osoba do kontaktu – Paweł Szczepański. Konsultacje są bezpłatne.

169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta pomocy dla mieszkańców powiatu ełckiego' (430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie - „Wyjść z szarej strefy”

Autor: Admin Dodano: środa, 02 września 2015 - 13:10

Dnia 31-08-2015r w Domu Samotnej Matki w Ełku odbyło się spotkanie Pań uczestniczących w projekcie „Wyjść z szarej strefy” z koordynatorką z Caritas Olpe, Panią Violą Kaufmann. Pięcioletnia współpraca koordynatorów otwiera możliwości podjęcia legalnej pracy na terenie Niemiec w charakterze opiekunki do osób starszych. Diecezja Ełcka współpracuje z kilkoma okręgami w Niemczech : Olpe, Brilon, Paderborn, Düren, Gütersloh oraz Bottrop. Dotychczas z takiej oferty skorzystało około 160 osób. Praca polega na opiece nad osobami starszymi, prowadzeniu domu. Pracodawcą jest rodzina niemiecka, która zapewnia także wyżywienie, zakwaterowanie dla opiekunki. Stosunek pracy jest uregulowany umową o pracę.

598 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie - „Wyjść z szarej strefy”' (1010 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Realizacja projektu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 września 2015 - 10:43

Dom Samotnej Matki jest stosunkowo młoda placówka, prowadzona od listopada 2013 roku. Do tej pory z pomocy skorzystało 28 kobiet wraz z dziećmi. Jego podopieczne borykają się z czysto materialnymi problemami, takimi jak: brak mieszkania, smrodków finansowych na utrzymanie oraz szeroko pojętego zaplecza koniecznego do utrzymania dziecka.

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Realizacja projektu' (1550 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Centrum Diagnozy i Terapii

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 31 sierpnia 2015 - 21:13

W ostatnią sobotę wakacji, J. Em. Ks. Kard. Ludwig Gerhard Müller Prefekt Kongregacji Nauki Wiary poświęcił Centrum Diagnozy i Terapii w Ełku.

389 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Centrum Diagnozy i Terapii' (3355 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,619077 Seconds