Festyn już za nami!

Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZMIANA GODZINY EMISJI PROGRAMU „AKCJA LATO”

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 czerwca 2017 - 17:40

Informujemy, że w TVP3 Olsztyn nastąpiła zmiana godziny emisji programu dotyczącego XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji dnia dziecka. Na relację z pikniku rodzinnego „Bądźmy razem” w Ełku zapraszamy w sobotę 3 czerwca o godz. 19.00.

172 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 czerwca 2017 - 11:05

W dniach 09-10 CZERWCA 2017 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Numer zgłoszenia zbiórki to 2017/2495/OR. W akcji biorą udział wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych. Produkty żywnościowe zbierane będą w 10 sklepach na terenie miasta Ełku. Celem przeprowadzonej zbiórki jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności oraz łatwych w przechowywaniu, takich jak: mąka, cukier, olej, konserwy, makaron, ryż, słodycze, herbata, itp. oraz artykuły higieniczne i chemia gospodarcza. Wszystkie zebrane dary przeznaczone zostaną na kolonie letnie organizowane przez Caritas.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 08:25

Warsztaty o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 26 i 27.05.2017 r. zostały przeprowadzone ostatnie działania towarzyszące czyli warsztaty kulinarne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach Podprogramu 2016. W zajęciach wzięło udział 101 osób, które zapoznały się z głównymi zasadami, jak nie marnować żywności, jak ją przechowywać i gdzie i do czego można wykorzystać produkty, które już raz zostały przetworzone, bądź za dużo zostało ich przygotowanych.

388 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (3529 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 07:53

Już jutro Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Po raz dwunasty Caritas Diecezji Ełckiej oraz Urząd Miasta Ełku organizują Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

1017 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (2212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359   >

Page created in 0,222008 Seconds