Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Nietypowa akcja strażaków z OSP w Tajnie Starym

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 stycznia 2020 - 20:55

Dnia 3 stycznia 2020 r. przedstawiciele Ochotniczej Straży Pożarnej z Tajna Starego k. Augustowa przywieźli dary dla podopiecznych Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Zabawki i przybory szkolne dostarczone do ełckiej Caritas to owoc zbiórki zainicjowanej i przeprowadzonej przez OSP w Tajnie Starym i Stowarzyszenie Strażacy Przeciw Białaczce. W imieniu Mam i Dzieci oraz Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia serdecznie dziękujemy za serce i pamięć organizatorom oraz wszystkich ludziom dobrej woli, którzy włączyli się w zbiórkę. Odwdzięczamy się pamięcią w modlitwie!

211 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Energicznie w lepszą przyszłość

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 stycznia 2020 - 19:50

Caritas Diecezji Ełckiej, ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego, 19-300 Ełk w okresie od 01.06.2019r. do 31.07.2020r. uczestniczy w realizacji projektu

Pt. „Energicznie w lepszą przyszłość”

nr RPWM.11.01.01-28-0003/18 realizowanego w ramach Regionalnego Programu operacyjnego Województwa Warmińsko – Mazurskiego na lata 2014-2020 Priorytetu RPWM.11.00.00 – Włączenie społeczne Działania RPWM.11.01.00 – Aktywne włączenie, w tym z myślą o promowaniu równych szans oraz aktywnego uczestnictwa i zwiększaniu szans na zatrudnienie.

112 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Energicznie w lepszą przyszłość' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Działania edukacyjne i aktywizacyjne na rzecz dzieci, dorosłych i seniorów

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2019 - 16:35

Szereg zaplanowanych w ramach projektów Caritas działań służy włączeniu różnych grup w działania edukacyjne i aktywizacyjne. Ich celem jest świadczenie pomocy terapeutycznej i doradczej oraz promocja aktywnego i zdrowego stylu życia w każdym wieku. Dzięki realizacji projektów wiele osób i rodzin otrzymuje wsparcie, które pozwala przezwyciężyć kryzysy jakie ich dotykają lub odnajduje motywację do dalszych działań. Podsumowując rok 2019, cieszymy się, że tak wiele osób: dzieci, dorosłych i seniorów miało możliwość skorzystania z konsultacji, warsztatów oraz zajęć aktywizacyjnych.

29 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działania edukacyjne i aktywizacyjne na rzecz dzieci, dorosłych i seniorów' (1896 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc osobom z zaburzeniami psychicznymi

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2019 - 08:20

Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu pt.: „Pomoc osobom z zaburzeniami psychicznymi” w ramach Programu Ministra Pracy i Polityki Społecznej „Od zależności ku samodzielności” Edycja 2019. Celem głównym projektu było tworzenie warunków służących przezwyciężeniu trudnej sytuacji życiowej 30 osób z zaburzeniami psychicznymi, mieszkańców woj. warmińsko-mazurskiego do końca grudnia 2019 roku.
Zadanie publiczne pn.: „Pomoc osobom z zaburzeniami psychicznymi” współfinansowane jest ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

33 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc osobom z zaburzeniami psychicznymi' (2162 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Oferta dla seniora III”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2019 - 07:10

Zakończyły się działania skierowane do seniorów z powiatu ełckiego, które od kilku miesięcy Caritas Diecezji Ełckiej wraz ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku, realizują w ramach projektu „Oferta dla seniora III”. Projekt jest dofinansowany ze środków Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Oferta dla seniora III”' (3318 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363373   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%