Kolonie 2017

tekst alternatywny

CZEKAJĄC NA FERIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 stycznia 2016 - 14:12

Kolejni goście zza wschodniej granicy przyjeżdżają, aby spędzić czas z polską młodzieżą. Już w sobotę, 23 stycznia, pojawią się w Domu Św. Rodziny w Orzyszu. Tym razem zimową aurą młodzi Białorusini i Polacy wezmą udział w projekcie „Połączy nas kultura i wolontariat” współfinansowanego ze środków fundacji PZU.

248 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZEKAJĄC NA FERIE' (399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie zapomnijmy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 stycznia 2016 - 13:54

Przypominamy, że możesz przekazać 1% swojego podatku na szczytny cel – pomoc drugiemu człowiekowi
KRS 0000136508

Wśród podmiotów znajdujących się w rejestrze organizacji pożytku publicznego znajduje się Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku, na które podatnicy mogą przekazać swój 1% za rok 2015. Zebrane środki finansowe zostaną wykorzystane na specjalistyczną pomoc medyczną dla osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci. Dzięki Państwa pomocy osoby najbardziej potrzebujące mogą zostać objęte opieką pielęgniarsko – opiekuńczą, terapeutyczną, jak również skorzystać z rehabilitacji domowej.

266 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapomnijmy' (672 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA UWAGA

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 stycznia 2016 - 13:17

CHCESZ JECHAĆ Z NAMI TO ZAPRASZAMY
MIŁY I PEŁEN WRAŻEŃ WYPOCZYNEK ZAPEWNIAMY

262 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 stycznia 2016 - 10:42

Rok 2016 jest Rokiem Miłosierdzia, a więc szczególnym okresem, gdzie wszyscy powinniśmy pamiętać o czynieniu dobra. „Nade wszystko Miłosierdzie. Miłość. Pokój. Przebaczenie” te słowa Papieża Franciszka usłyszał cały świat a tym światem jesteśmy my wszyscy. Wielu z nas, wiele organizacji i instytucji postawiło sobie za priorytet pomoc drugiemu człowiekowi, poczynając od narodzin do późnej starości. W różnych zakątkach świata i Polski słyszymy o dobru, które jest czynione przez ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy co takiego robią, bo dla nich to takie normalne, takie powszechne, takie codzienne, np. Matka Teresa z Kalkuty, która pomimo wielu przeciwności, przeszkód każdy swój dzień, całe swoje życie poświeciła ulżeniu ludziom skrzywdzonym, doświadczonych przez los, robiła wszystko co mogła i co było możliwe do zrealizowania. Wokół nas, w naszym życiu codziennym spotykamy wiele takich osób, które nie zdają sobie sprawy, że czynią coś dobrego, bo jest to w ich naturze Są to ludzie skromni i bezinteresowni.

660 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Bronić życia i umacniać je, czcić je i kochać – oto zadanie, które Bóg powierza każdemu człowiekowi”' (1807 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co ich połączy?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 stycznia 2016 - 07:17

Już za kilka tygodni rozpocznie się warsztat dla młodzieży z Polski i Białorusi. Będzie to spotkanie mające na celu edukację międzykulturową z elementami wolontariatu, co ma przełożyć się na przygotowanie młodzieży do pełnego i świadomego uczestnictwa w Światowych Dniach Młodzieży w 2016 roku. Uczestniczyć w nim będzie 50 osób w wieku do 18 lat.

271 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co ich połączy? ' (1081 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415152535455565758596061626364656667686970717273747576778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU