"Skarbonka Skrzydeł"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 sierpnia 2016 - 19:38

Dzięki umowie z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2015/2016, mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. W działaniach podjętych na rzecz naszych beneficjentów zostały zakupione im przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, nauka pływania czy też nauka tańca.

545 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Skarbonka Skrzydeł"' (1142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program operacyjny pomoc żywnościowa 2014-2020

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 lipca 2016 - 17:57

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

355 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program operacyjny pomoc żywnościowa 2014-2020' (3726 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dom Pomocy Społecznej Misericordia

Autor: Admin Dodano: środa, 27 lipca 2016 - 11:38

Z myślą o seniorach i zapewnieniu im profesjonalnej opieki, Caritas Diecezji Ełckiej stworzyła w Ełku Dom Pomocy Społecznej Misericordia.

Placówka jest nowoczesnym domem stałego pobytu dla osób w podeszłym wieku. Świadczy usługi opiekuńcze i pielęgniarskie, uwzględniając indywidualne potrzeby osób starszych. Mieszkańcom zostały stworzone godne i komfortowe warunki życia. Dom dysponuje pokojami 1, 2 i 3-osobowymi. Każdy pokój jest kompletnie wyposażony oraz posiada łazienkę dostosowaną do potrzeb niepełnosprawnych: szerokie drzwi, poręcze i prysznic bez progów. Dwadzieścia miejsc dla seniorów (10 pokoi) zostało przygotowanych w ramach realizacji projektu Dom Seniora w Ełku, współfinansowanego ze środków Fundacji PZU. Dzięki pozyskanym środkom udało się zakupić podstawowe meble oraz pościel, koce, kołdry i poduszki.

775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Pomocy Społecznej Misericordia' (673 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.

Autor: Admin Dodano: środa, 27 lipca 2016 - 11:37

O kim mowa? O dzieciach i młodzieży z Białorusi. Od 9 do 18 sierpnia grupa 30 osób będzie wypoczywać z Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Uczestnicy turnusu, którzy przyjadą do Polski na zaproszenie ełckiej Caritas zostaną zrekrutowani przez zgromadzenie sióstr zakonnych z Maladecznej. Wypoczynek zostanie zorganizowany w ramach projektu „Kolonie letnie dla dzieci i młodzieży z Białorusi”, którego partnerem jest Fundacja PZU.

214 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.' (1017 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Lazarus pomaga

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lipca 2016 - 10:59

Trwa realizacja projektów pn. „Usługi pielęgniarsko – opiekuńcze oraz rehabilitacja w domu chorego” realizowanych przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku. W bieżącym roku wszystkie gminy w powiecie Ełckim wspierały finansowo ww. działania tj. Gmina Kalinowo, Gmina Stare Juchy, Gmina Ełk, Gmina Prostki, Miasto Ełk oraz Powiat Ełcki. Wsparciem objęte są osoby głównie starsze, niepełnosprawne, samotne wymagające profesjonalnej opieki medycznej i opiekuńczej.

165 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Lazarus pomaga' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415152535455565758596061626364656667686970717273747576778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >

Page created in 2,194504 Seconds