Remont łazienki już za nami

Autor: Admin Dodano: środa, 31 sierpnia 2016 - 22:00

Wakacje, to nie tyko najlepszy czas na prowadzenie prac remontowych w szkołach, ale także innych obiektach. Nie zapomniała o tym także ełcka Caritas, która pod koniec sierpnia zakończyła remont łazienki mieszczącej się w Domu Dziennego Pobytu przy ulicy Kościuszki 27 w Ełku. Podczas remontu dokonano prac rozbiórkowych (m.in. skucie starych okładzin ściennych i podłogowych), a także prac budowlanych (m.in. hydraulika, położenie nowych kabli elektrycznych, tynkowanie, malowanie ścian oraz sufitu, położenie płytek podłogowych oraz ściennych, montaż uchwytów dla osób starszych). Finalnym etapem remontu był montaż sanitariatów obejmujących: sedes, umywalkę, armaturę łazienkową. Dodatkowo w łazience zostały zamontowane poszerzone drzwi wejściowe i uchwyty dla osób starszych/ niepełnosprawnych.

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Remont łazienki już za nami' (719 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Arka przyjmie kolejnych gości za rok

Autor: Admin Dodano: środa, 31 sierpnia 2016 - 22:00

Początek czerwca, to długo wyczekiwany czas na Białorusi. Dlaczego? Tamtejsza młodzież rozpoczyna wtedy kolonie. Tegoroczne wakacje niestety należą już do przeszłości. Kolejne dopiero za rok i mamy nadzieję, że wtedy także będziemy mogli gościć w naszym pięknym kraju Polaków z Białorusi, a także przedstawicieli tamtejszej Polonii.

368 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Arka przyjmie kolejnych gości za rok ' (1194 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 sierpnia 2016 - 13:00

Za nami są już wyjazdowe warsztaty w Orzyszu, w których uczestniczyło 40 seniorów z powiatu ełckiego. Uczestnicy zostali podzieleni na dwie grupy, każda licząca po 20 osób. Obie grupy spędziły w Orzyszu po 5 dni.

382 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!' (1334 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Step by step….

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 sierpnia 2016 - 12:58

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach od 22 do 26 sierpnia 2016 roku zorganizowała w Domu św. Rodziny w Orzyszu warsztaty wyjazdowe dla 30 osób z zaburzeniami psychicznymi i upośledzonymi umysłowo. Uczestnicy projektu pochodzą z 3 powiatów : ełckiego, oleckiego i gołdapskiego.

295 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Step by step….' (2444 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 sierpnia 2016 - 12:30

Caritas Diecezji Ełckiej przystąpiła z dniem 22 sierpnia br do realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016. Realizacja w/w przedsięwzięcia będzie realizowana od sierpień 2016 r. do czerwca 2017 r.

Instytucją Zarządzającą w ramach Programu jest Ministerstwo Rodziny Pracy i Polityki Społecznej, a Instytucją Pośredniczącą Agencja Rynku Rolnego.

217 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020' (1394 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415152535455565758596061626364656667686970717273748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >