DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 grudnia 2017 - 10:35

Warsztaty kulinarne i edukacja ekonomiczna

Dnia 18. 12. 2017 r. o godz. 16.00 zaplanowane są warsztaty kulinarne i z edukacji ekonomicznej dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogramu 2017

Warsztaty odbędą się w parafii pw. Św. Jana Apostoła i Ewangelisty
ul. Toruńska 1 w Ełku

236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (657 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedświąteczne spotkanie Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 grudnia 2017 - 15:55

W dniu 2 grudnia 2017 roku, w okresie przedświątecznym odbyło się spotkanie wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas, którzy na co dzień działają przy swoich parafiach na terenie całej naszej Diecezji Ełckiej. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył ks. kan. dr Dariusz Kruczyński - dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej i ks. kan. dr Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego, który już tradycyjnie poprowadził konferencję na temat: "Jak wielki grzesznik idzie do nieba".

540 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczne spotkanie Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas w Ełku' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Młodzi wolontariusze nagrodzeni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 13:47

Dnia 4 grudnia 2017 r. w Ełckim Centrum Kultury odbyła się Gala Wolontariatu Caritas. Sala EKC-u wypełniła się po brzegi, przybyło ok. 400 osób. Organizacja tego wydarzenia miała na celu podziękowanie wolontariuszom za podejmowany przez nich trud i ogromne zaangażowanie w pracę na rzecz drugiego człowieka. Podczas Gali Wolontariatu ogłoszono wyniki konkursu plastycznego „Wolontariat moimi oczami”, a jego laureatom wręczono nagrody.

626 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi wolontariusze nagrodzeni' (3162 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 13:14

08-09 GRUDNIA 2017r

„TAK, pomagam!” – pod tym hasłem w dniach 08-09 grudnia 2017 r (piątek, sobota) zostanie przeprowadzona Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności Caritas. Będzie ona miała miejsce w sklepach na terenie całej Diecezji Ełckiej. Uczestniczą w niej wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych, ale czuwają nad nimi ich opiekunowie i wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas. Co potrzebują nasi podopieczni:

278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 07:40

Zajęcia prowadzone – w grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie poświęcone będą świątecznym tradycjom. W tym roku, po raz kolejny, odbędzie się dwudniowy warsztat, podczas którego omówione zostaną zwyczaje świąteczne mieszkańców Warmii i Mazur. Dzieci dowiedzą się czy wieczerza wigilijna składała się z dań postnych, kiedy i skąd przywędrował zwyczaj stawiania choinki, co stawiano wcześniej jako ozdobę izby, co nazywano kiedyś dwunastkami. Drugiego dnia dzieci przystąpią do własnoręcznego wykonywania ozdób świątecznych.

220 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie' (555 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363373   >