Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Autor: Admin Dodano: czwartek, 31 grudnia 2015 - 11:45

Caritas Diecezji Ełckiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku, od 23 czerwca realizowała zadanie publiczne pn. Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego.
Realizacja zadania pozwoliła na aktywizację społeczną i integrację z lokalną społecznością grupy 30 osób z zaburzeniami psychicznymi. Cel został osiągnięty poprzez rozwój umiejętności społecznych ww. grupy, oraz przez ukazanie jej nowych form aktywności jakimi są wikliniarstwo papierowe czy taniec.

448 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie działań w projekcie pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego”' (1213 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2015 - 22:22

Pierwsza grupa 15 kobiet kończy swoja przygodę z projektem „Szkolimy Kadry”, który jest współfinansowany ze środków Fundacji PZU. W ramach zadania organizowane są szkolenia z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi. Zajęcia teoretyczne już za nimi, zostało tylko odbycie zajęć praktycznych w domach podopiecznych Stowarzyszenia Lazarus.

138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie z zakresu opieki nad osobami starszymi i chorymi' (888 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień - Wigilijny czas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2015 - 22:21

Święta Bożego Narodzenia za nami, ale w tym szczególnym okresie staraliśmy się nie zapomnieć o tym, co nas wszystkich łączy – pamięć o bliskich i obcych oraz o miłości duchowej i bezinteresownej człowieka do człowieka. W dniu Wigilii 24 grudnia, dla dzieci z rodzin ubogich przygotowany był poczęstunek w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio, oczywiście słodycze i owoce, jak również prezenty gwiazdkowe.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień - Wigilijny czas' (742 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Każda wielka podróż zaczyna się od jednego małego kroku”

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 14:46

We wrześniu 2015 roku odbył się projekt „Wolontariat oknem na świat”, w którym wzięła udział młodzież z Polski i Ukrainy. Podczas warsztatów zorganizowanych w Ełku, uczestnicy uczyli się czym jest wolontariat poznając nie tylko teorię, ale również praktykę wolontariacką. W ramach praktyk świeżo upieczeni wolontariusze mieli za zadanie zorganizować jedną akcję wolontariacką w swoim środowisku lokalnym.

263 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Każda wielka podróż zaczyna się od jednego małego kroku”' (2239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tradycyjnie i świątecznie w ełckiej świetlicy

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:04

Tradycyjnie, jak co roku, w ostatnim tygodniu przed świętami, w Centrum Charytatywnym „Quo vadis” w Ełku zorganizowano wigilię. Uczestniczyło w niej 30 podpieczonych placówki, a także licznie przybyli goście.

Urząd Miasta Ełk
181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tradycyjnie i świątecznie w ełckiej świetlicy ' (1165 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU