Kolonie 2017

OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 września 2017 - 13:23

„Kromka Chleba dla sąsiada"

Numer zgłoszenia zbiórki 2017/3400/OR

W dniu 19 września br ( wtorek) w godzinach od 15.00 do 20.00, Caritas Diecezji Ełckiej organizuje zbiórkę żywności w sklepach BIEDRONKA pod hasłem: „Kromka chleba dla sąsiada". Na terenie diecezji ełckiej do akcji włączyło się 36 sklepów i 12 parafii, w samym Ełku zbiórka będzie przeprowadzona w 6 Biedronkach. Jak zawsze liczymy na ogromne wsparcie niezawodnych wolontariuszy, którzy dysponując swoim wolnym czasem i chęciami zawsze nas wspierają. Celem przeprowadzonej zbiórki jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności oraz łatwych w przechowywaniu.

112 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (849 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ruszamy z Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 sierpnia 2017 - 14:55

Od sierpnia br rozpoczęliśmy przygotowania do realizacji Podprogramu 2017, który będzie trwał do czerwca 2018 roku. Dystrybucja produktów żywnościowych i działania towarzyszące (warsztaty) rozpocznie się we wrześniu. Osoby, które chcą skorzystać z pomocy Caritas w swoich parafiach muszą zgłosić się do Opieki Społecznej celem pobrania skierowania nr 5 ( jest to dokument na podstawie którego wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas mogą wydać przysługującą pulę żywności - 50,45 kg na 1 osobę, koszt takiej paczki 240,57 zł).

320 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ruszamy z Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017' (151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niepełnosprawni stworzyli ogródek i ścieżkę sensoryczną

Autor: Admin Dodano: środa, 09 sierpnia 2017 - 11:50

Już od dawna ludzie wykorzystują bezpośredni kontakt z przyrodą w terapii oraz medycynie. Znają naturalne właściwości roślin, hodują zioła oraz zakładają ogrody, parki i ogródki o różnym przeznaczeniu. Ogrody pełnią funkcję estetyczną, użytkową, ale również tak jak w naszym projekcie „Krok ku samodzielności III” edukacyjną i terapeutyczną.

682 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niepełnosprawni stworzyli ogródek i ścieżkę sensoryczną' (6555 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Moje wakacje w Polsce

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 sierpnia 2017 - 15:15

280 osób – dokładnie tylu przedstawicieli białoruskiej Polonii gościła w tym roku ełcka Caritas w Orzyszu. W tamtejszym ośrodku „Arka” zorganizowano 4 turnusy kolonijne. Uczestniczyli w nich młodzi mieszkańcy Białorusi m.in. z takich miast i miejscowości jak: Grodno, Witebsk, Mińsk, Homel, Brasław, Lepiel, Bielica, Soligorsk, Lida. Za ich rekrutację odpowiedzialni byli: Caritas Grodno, Zgromadzenie Córek Matki Bożej Bolesnej, Miejski Oddział Związku Polaków w Mińsku, Zgromadzenie Sióstr Służebnicy Jezusa w Eucharystii Caritas Witebsk.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Moje wakacje w Polsce' (2239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 sierpnia 2017 - 16:35

Od 3 do 18 lipca br. w ośrodku „Arka” w Orzyszu wypoczywały dzieci z terenu diecezji ełckiej. Łącznie, w dwóch turnusach uczestniczyły 134 osoby. Każdy z turnusów trwał 8 dni.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Caritas Diecezji Ełckiej' (2403 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212232425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,192380 Seconds