Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 stycznia 2020 - 20:45

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Szkolenie Parafialnym Zespołów Caritas w dniu 1 lutego 2020 r. (sobota).
Nasze spotkanie będzie miało miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. Szkolenie rozpocznie się o godz.10.00. Zaproszenie na spotkanie kierowane jest do Opiekunów Duchowych, Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność - zgodnie ze statutem PZC w Diecezji Ełckiej- jest obowiązkowa.

Parafialne Zespoły Caritas
109 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARIT' (494 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Najlepsza zupa w mieście

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 stycznia 2020 - 22:52

Kuchnie i jadłodajnie to jedna z najbardziej charakterystycznych działań Caritas w Polsce. Ten sposób posługi sięga początków naszej działalności, a o potrzebie organizacji takiej formy pomocy świadczy liczba osób zgłaszających się zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym do Domu Dziennego Pobytu w Ełku po jedzenie. Od wielu już lat w ełckiej palcówce przy ul. Kościuszki 17 wydajemy bezpłatnie jesienią i zimą ciepły posiłek osobom potrzebującym. Od października 2019 roku nazwaliśmy naszą akcję „Najlepsza zupa w mieście”.

314 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Najlepsza zupa w mieście' (2187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”

Autor: Admin Dodano: środa, 08 stycznia 2020 - 22:17

CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ
zaprasza uczniów klas VI – VIII szkół podstawowych z woj. warmińsko – mazurskiego, podlaskiego i mazowieckiego do udziału w programie „Mistrzostwa Natury”, zgłoszenia wyłącznie na podstawie Regulaminu Uczestnictwa.
W programie:
- 5 dniowy pobyt w Klasztorze Pokamedulskim na Wigrach,
- rozwiązania konstrukcyjne i materiałowe z natury – o biomimetyce i bionice praktycznie,
- praca metodami mikrobiologicznymi z użyciem pomocy dydaktycznych oraz inżynierskimi, prosto z natury,
- projektowanie form przestrzennych i konstruowanie programowalnych robotów inspirowanych budową i funkcjami organizmów żywych,
- zajęcia questowe i terenowe w Wigierskim Parku Narodowym,
- certyfikat poświadczający ukończenie programu szkoleń.

130 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (1895 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”

Autor: Admin Dodano: środa, 08 stycznia 2020 - 22:09

CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ
zaprasza nauczycieli oraz edukatorów do udziału w bezpłatnym szkoleniu „Ekosystem Nauczania – program wsparcia dydaktycznego”
W programie:
- 3 dniowy pobyt w Klasztorze Pokamedulskim na Wigrach,
- biomimetyka i bionika – rozwiązania konstrukcyjne i materiałowe z natury,
- warsztaty praktyczne z mobilnym laboratorium do badań fizycznych i biologiczno-chemicznych,
- zajęcia terenowe i questowe,
- certyfikat poświadczający ukończenie programu szkoleń.

56 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (1016 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóż uratować nóżkę Marcelinki

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 stycznia 2020 - 18:30

„Wiedziałam, że to będzie dziewczynka i nie mogłam się doczekać jej narodzin” - opowiada mama Marcelinki. Radość i szczęście z pojawienia się na świecie córeczki szybko przerodziły się w strach i niepokój. Malutka urodziła się z poważnie zdeformowaną prawą nóżką oraz dodatkowymi i zrośniętymi paluszkami. Diagnoza lekarska nie pozostawiała złudzeń. Hemimelia piszczelowa, wada wrodzona, polega na niedorozwoju kości piszczelowej i oznacza ciężką deformację w postaci stopy końskiej oraz bliższego przesunięcia kości strzałkowej.

113 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóż uratować nóżkę Marcelinki' (1217 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212232425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312322332342352362372   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%