Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pomóżmy Pani Renacie w walce z chorobą

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 października 2017 - 13:52

Mam na imię Renata. Jestem matką dwojga wspaniałych dzieci, które są najważniejszymi osobami w moim życiu. Kocham i jestem kochana. Realizuję się zawodowo, pracując z młodzieżą gimnazjalną- młodymi, cudownymi ludźmi. Zawsze uważałam siebie za osobę wytrwałą, walczącą z przeciwnościami losu, podchodząc z optymizmem i pokorą do tego, co przyniesie kolejny dzień. Moją radość życia odbiera mi jednak podstępna choroba, która stawia pod znakiem zapytania to, czy będę miała szansę zobaczyć, jak moje dzieci dorastają, usamodzielniają się, zakładają rodziny.

60 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Pani Renacie w walce z chorobą ' (1304 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 października 2017 - 15:00

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 06. 11. 2017 r. o godz. 17.00 zaplanowane są warsztaty:
program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz warsztaty z edukacji ekonomicznej dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w parafii pw. NMP Królowej Polski
Pl. Wolności 18, 19-400 Olecko

79 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (761 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W DRYGAŁACH

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 października 2017 - 08:40

Warsztaty :program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności, edukacja ekonomiczna i warsztaty kulinarne.

W dniu 28 października 2017 roku odbyły się warsztaty kulinarne, o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i z edukacji ekonomicznej. Warsztaty miały miejsce w Sołeckim Domu Kultury w Drygałach. W warsztatach uczestniczyły osoby, które są odbiorcami żywności unijnej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017.

141 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W DRYGAŁACH' (2275 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biedronki w gronie przedszkolaków

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 12:09

24 października w Niepublicznym Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku odbyła się uroczystość pasowania na przedszkolaka. Biedronki zaprezentowały część artystyczną: wiersze, piosenki i tańce, bo każdy prawdziwy przedszkolak potrafi recytować, śpiewać i tańczyć. Dzieci złożyły uroczyste ślubowanie:

46 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biedronki w gronie przedszkolaków' (1693 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pamiętali o zapomnianych grobach

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 10:54

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. 90 młodych, pełnych zapału i chęci ludzi uczestniczyło w dniach 26 – 27 października w pracach porządkowych na ełckim cmentarzu. Wolontariuszom udało się uprzątnąć m.in. groby małych dzieci i żołnierzy poległych podczas I-szej wojny światowej. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. W koordynowaniu podjętych prac i użyczeniu potrzebnych narządzi z ramienia Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych uczestniczył p. Stanisław Anuśkiewicz. Ełcka Caritas zapewniła podstawowe rzeczy potrzebne przy sprzątaniu: rękawiczki, worki itp.

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pamiętali o zapomnianych grobach' (2430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212232425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU