Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

II Diecezjalne Zawody Sportowe SKC

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 14:40

Dzień 1 marca jest wyjątkowy z wielu powodów – to Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, rocznica urodzin Fryderyka Chopina i Światowy Dzień Puszystych. Na ten dzień przypadło również ważne wydarzenie na skalę naszej diecezji – II Zawody Sportowe Wolontariuszy SKC.

425 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II Diecezjalne Zawody Sportowe SKC' (3616 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
JUTRO ZBIÓRKĘ ZACZYNAMY I WSZYSTKICH DO SKLEPÓW ZAPRASZAMY

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 11:25

Jutro, 4 marca, piątek, od godziny 8 rozpoczynamy Wielkanocną Zbiórkę Żywności na terenie całej naszej diecezji ełckiej. Akcja trwa tylko dwa dni, piątek i sobotę. Na terenie naszego miasta włączyło się 30 sklepów, które zawsze są gotowe w trakcie zbiórek do przyjęcia wolontariuszy zbierających żywność. Produkty, które są najbardziej potrzebne to: cukier, dżem, olej, konserwy, makaron, słodycze, herbata, ryż, kasza i wiele innych, które kupujecie Państwo do jedzenia dla własnych rodzin. Wszystko to, co zbierzemy, zostanie przeznaczone do paczek , które przekażemy przed Świętami Wielkanocnymi rodzinom potrzebującym.

384 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'JUTRO ZBIÓRKĘ ZACZYNAMY I WSZYSTKICH DO SKLEPÓW ZAPRASZAMY' (516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Inwestujemy w kadry

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 11:18

Caritas Diecezji Ełckiej oraz Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza – to organizacje pozarządowe z siedzibą w Ełku. Obie świadczą pomoc na rzecz osób najbardziej potrzebujących z terenu Polski północno-wschodniej. Do głównych adresatów pomocy należą: dzieci, młodzież, osoby bezdomne, seniorzy, osoby przewlekle chore. Pomoc dla nich świadczona jest przez nasze liczne placówki obejmujące m.in. świetlice, domy dziecka, punkty przedszkolne, stacje opieki medycznej. W 2016 opieka nad seniorami sprawowana będzie w Domu Seniora w Ełku.

272 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Inwestujemy w kadry ' (1498 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie zapominamy o naszych świetlicach

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 11:18

Caritas Diecezji Ełckiej jest organizacją pozarządową, która od ponad 20 lat działa na rzecz dzieci i młodzieży z terenu województw: warmińsko – mazurskiego oraz podlaskiego. Z myślą o nich prowadzimy kilka świetlic środowiskowych, w tym jedną w Piszu. Dla wielu młodych mieszkańców miasta placówka prowadzona przez ełcką Caritas jest jedynym miejscem, gdzie mogą przyjść po szkole, odrobić lekcje, wziąć udział w warsztatach czy zjeść posiłek.

172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie zapominamy o naszych świetlicach' (753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 08:49

Termin wyjazdu: 28.03.2016 powrót 8.04.2016
Miejsce zbiórki: Ełk Plac Katedralny 1 przy Kurii Diecezjalnej
Godzina zbiórki: 20.30
Odjazd autokaru: 21.00
Kontakt: Anna Rudzińska 506 053 468 lub 87/441 70 19

439 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA, UWAGA ZOSTAŁY TYLKO 3 WOLNE MIEJSCA DO SANATORIUM W MIEJSCOWOŚCI TRUSKAWIEC (UKRAINA)' (1643 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364656667778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,191914 Seconds