DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH

Autor: Admin Dodano: środa, 15 marca 2017 - 13:45

Warsztaty z edukacji ekonomicznej, przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i kulinarne

11 marca 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i kulinarne. . Odbyły się one w Świetlicy Wiejskiej Gminnej w miejscowości Kałęczyny.

256 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH' (994 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Walczymy z wykluczeniem i stereotypami

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:55

Osoby z zaburzeniami psychicznymi, w tym osoby upośledzone umysłowe, wbrew obiegowym opiniom nie muszą tylko i wyłącznie siedzieć w domu. Z tym stereotypowym poglądem od kilkunastu już lat walczy ełcka Caritas m.in. poprzez prowadzenie Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi. Dodatkowo od 2013 roku pokazujemy lokalnej społeczności, że osoby z zaburzeniami psychicznymi mogą wyjść do kina czy restauracji, by tam spędzić wolny czas. W roku ubiegłym udowodniliśmy, że ww. grupie społecznej nie jest straszna nauka języka obcego – angielskiego. W tym roku ponownie będziemy realizować działania skierowane do naszych podopiecznych.

201 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Walczymy z wykluczeniem i stereotypami' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Luty w Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:15

Luty rozpoczęliśmy w przedszkolu od tygodnia eksperymentów. Nie od dzisiaj wiadomo, że dzieci w wieku przedszkolnym charakteryzuje naturalna ciekawość poznawania świata. Najlepszym sposobem zaspokojenia tej ciekawości są zabawy badawcze i eksperymenty. Podczas „Tygodnia z eksperymentami” przedszkolaki miały okazję sprawdzić w jakich stanach skupienia występuje woda, jak nadmuchać balon bez użycia ust i pompki, tworzyć deszcz czy „tańczące rodzynki”. Powstały też barwne obrazy malowane na mleku oraz magiczne lampy lawy. Ten fantastycznie spędzony czas był dla małych odkrywców niezwykle wartościowy i inspirujący.

502 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Luty w Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką' (3153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 08:45

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż dnia 18 marca 2017 r. (sobota) odbędzie się szkolenie dla Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1 (wejście od rzeki). Szkolenie rozpocznie się o godz. 10.00.

Parafialne Zespoły Caritas
320 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOMUNIKAT PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS' (930 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 lutego 2017 - 11:30

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 25 i 26 lutego 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Odbyły się one w Świetlicy w miejscowości Kruklanki. W każdych warsztatach wzięło udział po 25 osób. Było dużo pytań ze strony osób biorących udział w Podprogramie 2016, każdy był żywo zainteresowany naszymi warsztatami i wiedzą, którą starałyśmy się przekazać.

152 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH' (1115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336   >