Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:15

Z takiego założenia wychodzi Caritas Diecezji Ełckiej, która od kilku lat poza zapewnieniem wiktu i opierunku swoim podopiecznym przebywającym w Domu im. św. Ojca Pio organizuje także działania o charakterze aktywizacyjnym.

198 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie' (1883 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywny grudzień

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:08

28 grudnia 2016 roku odbyło się ostatnie spotkanie – podczas zajęć pilates- seniorów z Ełku oraz gminy Ełk w ramach projektu „Czas na seniorów” dofinansowanego ze środków Programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020”.

165 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywny grudzień ' (1829 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowa wiedza, nowe umiejętności

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 12:19

50 osób – dokładnie tyle skorzystało ze szkoleń organizowanych w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowa wiedza, nowe umiejętności ' (1321 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 grudnia 2016 - 18:37

Szczególnie w okresie Bożego Narodzenia Caritas Diecezji Ełckiej pamięta i troszczy się o dzieci, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych - organizując dla nich Wigilie. Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia odbędą się dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci, podczas której najmłodsi otrzymają paczki ze słodyczami.

264 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (1145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2016 - 20:00

Możesz przekazać 1% swojego podatku na szczytny cel – pomoc drugiemu człowiekowi
KRS 0000136508

Wśród podmiotów znajdujących się w rejestrze organizacji pożytku publicznego znajduje się Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku, na które podatnicy mogą przekazać swój 1% za rok 2016. Zebrane środki finansowe zostaną wykorzystane na specjalistyczną pomoc medyczną dla osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci. Dzięki Państwa pomocy osoby najbardziej potrzebujące mogą zostać objęte opieką pielęgniarsko – opiekuńczą, terapeutyczną, jak również skorzystać z rehabilitacji domowej.

272 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSZYSCY MAMY WIELKIE SERCA' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111213141424344454647484950515253545556575859606162636465758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335   >