Kolonie 2017

tekst alternatywny

Lazarus pomaga

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lipca 2016 - 10:59

Trwa realizacja projektów pn. „Usługi pielęgniarsko – opiekuńcze oraz rehabilitacja w domu chorego” realizowanych przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku. W bieżącym roku wszystkie gminy w powiecie Ełckim wspierały finansowo ww. działania tj. Gmina Kalinowo, Gmina Stare Juchy, Gmina Ełk, Gmina Prostki, Miasto Ełk oraz Powiat Ełcki. Wsparciem objęte są osoby głównie starsze, niepełnosprawne, samotne wymagające profesjonalnej opieki medycznej i opiekuńczej.

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Lazarus pomaga' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Działania skierowane do osób z zaburzeniami psychicznymi/upośledzonymi umysłowo

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 lipca 2016 - 11:10

Od 4 lipca 2016 roku Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczęła realizację zadania publicznego pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko – mazurskiego”. Beneficjenci projektu pochodzić będą z trzech powiatów: oleckiego, gołdapskiego oraz ełckiego.

458 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działania skierowane do osób z zaburzeniami psychicznymi/upośledzonymi umysłowo' (937 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czerwiec pełen zabawy i atrakcji

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 lipca 2016 - 11:10

Sala zabaw, piknik rodzinny, wizyta w Radiu Bayer Fm i bibliotece oraz animacje z okazji przywitania wakacji wypełniły czas dzieciom z Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką”. Zabawy podczas przywitania lata zapewniła animatorka z Centrum Twórczego Rozwoju Dziecka i Rodziny "Zacisze" w Ełku. Największym zainteresowaniem cieszyła się możliwość tworzenia ogromnych i kolorowych baniek mydlanych. Nie zabrakło różnych gier i zabaw, malowania buziek oraz modelowania zabawek z długich balonów.

490 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czerwiec pełen zabawy i atrakcji' (2220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Motylki w Radiu Bayer Fm

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 lipca 2016 - 11:10

Przedszkolaki z Punktu Przedszkolnego Pod Wesołą Chmurką miały okazję poprowadzić audycję radiową „Ahoj Kapitanie! Kierunek przedszkole!”. Dzieci po raz pierwszy zwiedzały rozgłośnię radiową oraz poznały pracę prezentera.

404 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Motylki w Radiu Bayer Fm' (521 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci i młodzież odpoczywają już ponad miesiąc czasu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 czerwca 2016 - 13:54

Dobiega końca trzeci turnus kolonijny dla dzieci i młodzieży polonijnej z Białorusi. Do organizacji pozostał nam jeszcze jeden, w którym udział wezmą młodzi mieszkańcy diecezji mińsko-mohylewskiej.

375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci i młodzież odpoczywają już ponad miesiąc czasu' (1990 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU