Dzień Chorego w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 13 lutego 2017 - 14:50

11 lutego obchodzony jest jako Światowy Dzień Chorego. Głównymi celami tego specjalnie ustanowionego dnia jest zapewnienie chorym lepszej opieki, dowartościowanie ich w sferze ludzkiej, a przede wszystkim duchowe wsparcie w jakże trudnej drodze życiowej.

Z mieszkańcami Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku, który prowadzi Caritas Diecezji Ełckiej z tej okazji spotkał się ksiądz biskup Jerzy Mazur, biskup diecezji ełckiej.

631 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Chorego w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku' (2195 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁECZYNACH

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lutego 2017 - 10:55

Warsztaty z edukacji ekonomicznej, przeciwdziałaniu
marnowaniu żywności i kulinarne

W dniu 4 lutego 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne. Odbyły się one w Świetlicy Wiejskiej Gminnej w miejscowości Kałęczyny.

690 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁECZYNACH' (2380 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lutego 2017 - 06:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 25-26.02.2017 r. o godz. 9.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej
i program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2016

Warsztaty odbędą się w Świetlicy Środowiskowej w Kruklankach
Osiedle Boreckie 1

202 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (638 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r.

Autor: Admin Dodano: środa, 01 lutego 2017 - 06:05

11 lutego obchodzimy w całym Kościele, a zwłaszcza w Lourdes, XXV Światowy Dzień Chorego, na temat: „Zdumienie tym, czego dokonuje Bóg: «wielkie rzeczy uczynił mi Wszechmocny» (Łk 1,49)”. Dzień ten ustanowiony został w 1992 przez św. Jana Pawła II a po raz pierwszy obchodzony był w roku 1993 w Lourdes. To jest dzień, który ma zwrócić szczególną uwagę społeczeństwa na potrzeby ludzi dotkniętych różnymi schorzeniami i ułomnościami.

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r. ' (1944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W OLECKU

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 stycznia 2017 - 13:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności

W dniu 27 stycznia 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Odbyły się one w Parafii pw. NMP Królowej Polski w Olecku. W pierwszych warsztatach, które trwały od 15.00 do 17.00 wzięło udział 25 osób. Drugie warsztaty trwały od 17.30 do 19.30 i uczestniczyło w nich 25 osób. Uczestnicy byli zainteresowani samą realizacją Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa, jak i tworzeniem, realizacją i kontrolą własnego budżetu domowego, gdzie tak naprawdę są takimi osobistymi księgowymi własnych rodzin.

289 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W OLECKU' (1801 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >