Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego

Autor: Admin Dodano: środa, 05 lutego 2020 - 20:48

W Święto Ofiarowania Pańskiego obchodziliśmy Światowy Dzień Życia Konsekrowanego. Kilka dni później, 5 lutego 2020 r., do klasztoru Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia - znajdującego się przy Domu Samotnej Matki i działającego pod auspicjami ełckiej Caritas - zostały zaproszone dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku.

368 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego' (6322 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapytanie ofertowe

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 lutego 2020 - 20:50

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje program pt.: „Zielona Oś Wigry - Ełk - budowa prośrodowiskowego centrum aktywności", dofinansowany ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Program trwa od 1 września 2019r. do 30 czerwca 2020r.

( Zaproszenie do składania ofert na usługi transportowe do pobrania)

32 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podaruj swój 1% podatku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:55

Często słyszymy stwierdzenie, że świat pędzi jak oszalały. Jest w tym wiele prawdy. Natłok obowiązków zawodowych i rodzinnych, ciągły pośpiech oraz wszechobecny szum informacyjny nie sprzyja refleksji, że wśród nas są ludzie, którzy potrzebują pomocy. Szczególnie łatwo jest nie zauważać ludzi starych i chorych, zamkniętych w czterech ścianach swoich domów. Niestety dzisiejsza rzeczywistość promuje egoizm. Brzmi to złowrogo, ale dla wielu z nas tak jest łatwiej i prościej funkcjonować. Warto jednak chociaż na chwilę zwolnić to szaleńcze tempo dnia codziennego. Wielu ludzi potrzebuje naszej pomocy, a pomagać można na wiele prostszych i bardziej złożonych sposobów.

167 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podaruj swój 1% podatku' (2362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:20

REGULAMIN KONKURSU ZABAWKA EKOLOGICZNA

Szanowni Państwo,
zapraszamy do udziału w "Ekologicznym Dniu Dziecka '2020" w Ełku. Zwracamy się z propozycją konkursu, którego celem jest wykonanie edukacyjnej zabawki ekologicznej. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu, przekazanie informacji wszystkim zainteresowanym i zachęcenie dzieci i młodzieży do udziału w konkursie.

Drodzy uczniowie,
Zadaniem konkursowym jest wykonanie zabawki ekologicznej, przyjaznej dla potencjalnych użytkowników i dla środowiska. Włączcie więc swoją wyobraźnię, rozglądnijcie się wokół siebie i wykorzystując maksymalnie proste i naturalne materiały zróbcie ciekawą, możliwie prostą, a jednocześnie interesującą zabawkę. Wiemy, że zadanie nie jest wcale proste, ale liczymy na Waszą pomysłowość.

397 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (3824 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie formacyjno-szkoleniowe PZC - „Ewangelia w praktyce”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 20:20

1 lutego 2020 r. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas. Spotkanie rozpoczęło się wspólną modlitwą i zawierzeniem miłosiernemu Bogu posługi potrzebującym. Następnie powitaliśmy J.E. Ks. Bp. dr. Adriana Józefa Galbasa SAC, któremu przedstawiciele PZC złożyli życzenia z okazji przyjęcia sakry biskupiej.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie formacyjno-szkoleniowe PZC - „Ewangelia w praktyce”' (4830 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361371   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%