Kolonie 2017

Serce dla Yvana Tois z Afryki. Adopcja na odległość nadzieją na lepsze jutro

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 marca 2018 - 14:55

W czerwcu 2017 r. gościliśmy w naszej szkole Misjonarkę ze Zgromadzenia Sióstr Misjonarek Apostolstwa Katolickiego – s. dr Barbarę Pillar, która od kilku lat pracuje na misjach w Kamerunie. Bardzo nas poruszyła opowieść Siostry o pracy na misji oraz o sytuacji dzieci i młodzieży w Afryce.

85 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Serce dla Yvana Tois z Afryki. Adopcja na odległość nadzieją na lepsze jutro' (2005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie

Autor: Admin Dodano: sobota, 24 marca 2018 - 16:35

W piątek 23 marca 2018 r. w Szkole Podstawowej w Spytkowie k. Giżycka odbyło się szkolenie „ABC Wolontariatu”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Przeprowadził je ks. dr Ryszard Sawicki – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie p. Jarosława Gałęzowskiego – opiekuna SKC.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie' (510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 16:50

W dniach 19 i 21 marca 2018 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to niezwykle cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas' (684 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 14:55

W czwartek 22 marca 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Grzegorz Andrzej Stołycia, proboszcz parafii grecko-katolickiej w Chrzanowie k. Ełku i misjonarz miłosierdzia, który prowadzi ośrodek pomocy duchowej.

117 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (3079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 marca 2018 - 12:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 17 marca 2018 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności. Odbyły się one w Gminnym Domu Kultury w Kruklankach. W warsztatach uczestniczyło 50 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

244 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KRUKLANKACH' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU