DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 listopada 2018 - 07:55

Warsztaty kulinarne i program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 10.11.2018 r. odbędzie się program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2018

Dnia 23.11.2018 r. odbędzie się program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności, jak również warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogramu 2018

Warsztaty odbędą się w Gminnej Świetlicy Środowiskowej
w Kałęczynach 1A

38 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1325 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze uprzątnęli zaniedbane groby

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 października 2018 - 17:50

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. Ponad 30 pełnych zapału młodych ludzi 30 października 2018 r. uczestniczyło w pracach porządkowych na Cmentarzu Komunalnym nr 1. Młodzież wraz z opiekunami – p. Eweliną Flak i ks. Ryszardem Sawickim – uprzątnęła groby małych dzieci. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na ełckiej nekropoli.

127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze uprzątnęli zaniedbane groby' (4942 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
To były trzy piękne dni…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 października 2018 - 13:30

…pomimo niesprzyjającej pogody. A o których dniach mowa? 26-28 października. W tym terminie odbył się wyjazd edukacyjno-kulturowy dla uczestników projektu „Oferta dla seniora II”.

101 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'To były trzy piękne dni…' (2548 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień inny niż wszystkie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 października 2018 - 10:03

W poniedziałek 29 października 2018 r. wolontariusze z ełckich szkół planowali wziąć udział w akcji sprzątania zaniedbanych grobów na Cmentarzu Komunalnym nr 1 w Ełku. Swoją gotowość do działania potwierdziła młodzież wraz z opiekunami z pięciu placówek oświatowych z terenu miasta Ełk. Plany pokrzyżowała nam deszczowa aura… Trzy grupy pozostały więc w szkole, a dwie odpowiedziały pozytywnie na zaproponowane im zajęcia alternatywne.

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień inny niż wszystkie' (1537 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 24 października 2018 - 13:22

Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej zbliża się wielkimi krokami. Już 5 grudnia 2018 r. spotkamy się w Ełku, aby wspólnie świętować Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Wydarzenie to wpisało się już w tradycję wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej, a jego punktem kulminacyjnym jest nadanie tytułu „Szkolnego Koła Caritas Roku 2018” i rozstrzygnięcie konkursu „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”.

162 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu i konkursy: "SKC Roku 2018" i „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”' (1562 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341   >