DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 08:25

Warsztaty o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 26 i 27.05.2017 r. zostały przeprowadzone ostatnie działania towarzyszące czyli warsztaty kulinarne i o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności w ramach Podprogramu 2016. W zajęciach wzięło udział 101 osób, które zapoznały się z głównymi zasadami, jak nie marnować żywności, jak ją przechowywać i gdzie i do czego można wykorzystać produkty, które już raz zostały przetworzone, bądź za dużo zostało ich przygotowanych.

374 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (3529 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: środa, 31 maja 2017 - 07:53

Już jutro Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Po raz dwunasty Caritas Diecezji Ełckiej oraz Urząd Miasta Ełku organizują Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

962 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (2212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 maja 2017 - 08:25

1 czerwca 2017 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy sportowe, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre propozycje tegorocznego pikniku z Caritas. Uczestnicy festynu będą mogli obejrzeć na scenie program misyjny i występy artystyczne oraz wziąć udział na Placu w konkursach, grach ekologicznych, warsztatach recyklingu i tanecznych oraz zabawach. Już po raz dwunasty Partner Strategiczny – Biedronka przekaże najmłodszym paczki, a spośród karnetów zostaną wylosowane nagrody m.in. aparaty, deskorolki i rowery. Wieczorem rozpocznie się program dla młodzieży i dorosłych. Gwiazdą wieczoru będzie Alexander Rybak.

1596 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka już za 10 dni' (2207 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 maja 2017 - 13:45

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej. Oferta realizowana do końca grudnia 2017 roku:

163 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku' (2327 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111213132333435363738394041424344454647484950515253545556575868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >