Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

182 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warto trudzić się dla misji!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 13:41

W czwartkowy poranek ( 1 czerwca) na placu Jana Pawła II zgromadziła dzieci całej diecezji Stacja Dziecięca, inaugurująca I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej, który odbył się w łączności z XII Ogólnopolskim Festynem z okazji Dnia Dziecka. Stało się tradycją, że nasi wolontariusze każdego roku wspierają organizatorów i od samego rana stawili się licznie na wyznaczonych stanowiskach.

225 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warto trudzić się dla misji!' (1783 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

214 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZMIANA GODZINY EMISJI PROGRAMU „AKCJA LATO”

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 czerwca 2017 - 17:40

Informujemy, że w TVP3 Olsztyn nastąpiła zmiana godziny emisji programu dotyczącego XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji dnia dziecka. Na relację z pikniku rodzinnego „Bądźmy razem” w Ełku zapraszamy w sobotę 3 czerwca o godz. 19.00.

141 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 czerwca 2017 - 11:05

W dniach 09-10 CZERWCA 2017 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Numer zgłoszenia zbiórki to 2017/2495/OR. W akcji biorą udział wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, oraz uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych. Produkty żywnościowe zbierane będą w 10 sklepach na terenie miasta Ełku. Celem przeprowadzonej zbiórki jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności oraz łatwych w przechowywaniu, takich jak: mąka, cukier, olej, konserwy, makaron, ryż, słodycze, herbata, itp. oraz artykuły higieniczne i chemia gospodarcza. Wszystkie zebrane dary przeznaczone zostaną na kolonie letnie organizowane przez Caritas.

176 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131323334353637383940414243444546474849505152535455565767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >