DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WIŚNIOWIE EŁCKIM

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 marca 2017 - 12:10

Warsztaty z edukacji ekonomicznej, przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i kulinarne

W dniu 26 marca 2017 roku odbyły się warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne. Miały one miejsce w miejscowości Wiśniowo Ełckie w Zespole Szkół. Jak zawsze, największym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty kulinarne, które prowadziła niezastąpiona pani Iwonka, kucharka nad kucharkami wykwalifikowana i bardzo uzdolniona.

473 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WIŚNIOWIE EŁCKIM' (3436 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 marca 2017 - 15:40

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 26.03.2017 r. o godz. 9.30 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej,
program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2016

Warsztaty odbędą się w Zespole Szkół w miejscowości
Wiśniowo Ełckie

165 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 marca 2017 - 11:20

24 – 25 marzec 2017r

„TAK, pomagam!” – pod tym hasłem w dniach 24 - 25 marca 2017 r zostanie przeprowadzona Wielkanocna Zbiórka Żywności Caritas. Zebrana żywność przeznaczona zostanie na wielkanocne paczki świąteczne dla rodzin potrzebujących.

271 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”' (319 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH

Autor: Admin Dodano: środa, 15 marca 2017 - 13:45

11 marca 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i kulinarne. . Odbyły się one w Świetlicy Wiejskiej Gminnej w miejscowości Kałęczyny.

249 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH' (994 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Walczymy z wykluczeniem i stereotypami

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:55

Osoby z zaburzeniami psychicznymi, w tym osoby upośledzone umysłowe, wbrew obiegowym opiniom nie muszą tylko i wyłącznie siedzieć w domu. Z tym stereotypowym poglądem od kilkunastu już lat walczy ełcka Caritas m.in. poprzez prowadzenie Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi. Dodatkowo od 2013 roku pokazujemy lokalnej społeczności, że osoby z zaburzeniami psychicznymi mogą wyjść do kina czy restauracji, by tam spędzić wolny czas. W roku ubiegłym udowodniliśmy, że ww. grupie społecznej nie jest straszna nauka języka obcego – angielskiego. W tym roku ponownie będziemy realizować działania skierowane do naszych podopiecznych.

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Walczymy z wykluczeniem i stereotypami' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131323334353637383940414243444546474849505152535455565767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >

Page created in 0,198207 Seconds