Akcja aktywizacja

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 kwietnia 2017 - 14:50

Drugie półrocze 2017 roku obfitować będzie w działania aktywizacyjne na rzecz osób upośledzonych umysłowo/ z zaburzeniami psychicznymi, a wszystko to za sprawą projektu „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko-mazurskiego II” realizowanego w ramach programu Ministra Rodziny Pracy i Polityki Społecznej „Oparcie Społeczne dla Osób z Zaburzeniami Psychicznymi”. Zadanie to będzie realizowane do 31 grudnia br.

71 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja aktywizacja' (1397 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 kwietnia 2017 - 15:10

Marzec w naszym przedszkolu był miesiącem przygotowań do wiosny. Tematyka zajęć dotyczyła zmian zachodzących w przyrodzie oraz wiosennych porządków. Dzieci bawiły się kolorami, malowały, poznawały instrumenty, śpiewały i grały. W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką zrobiło się kolorowo, jeszcze radośniej niż zawsze i naprawdę wiosennie.

406 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką' (2501 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowy rok, nowe inwestycje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 12:30

Od 1 kwietnia do 31 grudnia 2017 roku w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku (schronisko i dom dziennego pobytu) realizowane jest zadania publiczne pod nazwą „Zmiana standardów placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych tj.: ogrzewalni, noclegowni i schronisk dla osób bezdomnych”, w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności”.

83 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowy rok, nowe inwestycje ' (1218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 07:05

Numer zgłoszenia zbiórki do Portalu Zbiórek Publicznych to 2017/749/OR.

W dniach 24 i 25 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Zbiórkę Żywności „Tak, POMAGAM”. Akcja prowadzona była w 114 sklepach na terenie całej diecezji ełckiej a uczestniczyło w niej 687 wolontariuszy. Dzięki życzliwości ludzi udało się zebrać 10 ton 878 kg 81 dag, tylko w samym Ełku 1 tonę 700 kg. Wśród artykułów najwięcej było makaronu, mąki, ryżu i kaszy, ale nie zabrakło i innych produktów: czekolad, dżemu, herbaty, oleju itd.
Zebrane dary zostaną przekazane potrzebującym w formie świątecznych paczek.

470 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM” ' (460 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co słychać w Szkolnych Kołach Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 marca 2017 - 16:15

Idźcie i głoście

W dniu 27 marca, w Zespole Szkół nr 2 w Ełku, miało miej­sce wiel­ko­postne spo­tka­nie misyjne. Było ono zara­zem pod­su­mo­wa­niem dotych­cza­so­wych dzia­łań Szkolnego Koła Caritas im. Św. Jadwigi Królowej na rzecz misji. Wydarzeniu towa­rzy­szyła wystawa eks­po­na­tów misyj­nych przy­wie­zio­nych z róż­nych zakąt­ków świata przy­go­to­wana przez Koło Misyjne Seminarium Duchownego w Ełku.

Parafialne Zespoły Caritas
177 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co słychać w Szkolnych Kołach Caritas' (1088 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326   >

Page created in 0,190380 Seconds