Podaruj swój 1% podatku

Zaproszenia: Podaruj dzieciom wakacje

Autor: Marcin Dodano: czwartek, 05 czerwca 2003 - 07:00

CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W CHRYSTUSIE PANU, SIOSTRY I BRACIA,

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 13 - 14 czerwca br. organizuje wespół ze Stowarzyszeniem Bank Żywności w Suwałkach, wakacyjną zbiórkę żywności pod hasłem "Podaruj dzieciom wakacje". Tym razem będzie ona miała miejsce w następujących miastach naszej Diecezji: Augustowie, Ełku, Giżycku, Olecku, Piszu, Puńsku, Sejnach, Suwałkach, Węgorzewie oraz na mniejszą skalę także w innych miejscowościach.

Wakacyjna akcja Caritas
3313 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podaruj dzieciom wakacje' (538 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Zakładu Krawiecko-Usługowego oraz Centrum Młodzieżowego "Quo vadis"

Autor: Marcin Dodano: piątek, 23 maja 2003 - 07:00

22 maja 2003 r. odbyło się uroczyste poświęcenie nowopowstałego Zakładu Krawiecko - Usługowego przy ul. Kościuszki 18 oraz Centrum Młodzieżowego "Quo vadis" przy ul. 3-go Maja 10 w Ełku. Pobłogosławienia dokonał Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur, Biskup Ełcki.

2985 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Zakładu Krawiecko-Usługowego oraz Centrum Młodzieżowego "Quo vadis"' (1074 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Otwarcie nowych inicjatyw CARITAS

Autor: Admin Dodano: środa, 14 maja 2003 - 06:00

PRZEWIELEBNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE,
UMIŁOWANI W PANU, SIOSTRY I BRACIA,

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie poinformować, że od dnia 22 maja 2003 r. (czwartek) uruchomione zostaną w Ełku: Zakład Krawiecko - Usługowy przy ul. Kościuszki 18 oraz Centrum Młodzieżowe "Quo vadis" przy ul. 3-go Maja 10. W Zakładzie Krawieckim realizowany jest program aktywizacji bezdomnych i bezrobotnych.

3152 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Otwarcie nowych inicjatyw CARITAS' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziękowania: Podsumowanie akcji "Kromka chleba" 2003 r.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 maja 2003 - 23:00

1 maja 2003 r. zakończyła się przeprowadzana po raz pierwszy przez Caritas Diecezji Ełckiej akcja współpracy z piekarniami w ramach kampanii społecznej "Kromka chleba". Od stycznia do maja rozprowadzono na terenie Diecezji Ełckiej przeszło 161 tys. bochenków chleba oznaczonych specjalnym znakiem "Caritas - Kromka chleba". Do naszej akcji przyłączyło się 17 piekarni:
  1. "Karmelek" - Ełk,
  2. "Piekpol" - Ełk,
  3. "Cymes" - Suwałki,
  4. "Dabor" - Suwałki,
  5. "Ojmer" - Suwałki,
  6. "Mroczkowski" - Orzysz,
  7. "Bernatowicz" - Augustów,
  8. "Valdi" - Kowale Oleckie,
  9. "Mroczkowscy" - Puńsk,
  10. "Trela" - Giżycko,
  11. "Konopki" - Grajewo,
  12. "Staniszewski" - Olecko,
  13. "Wileńska" - Pisz,
  14. "Zorza" - Prostki,
  15. GS "SCh" - Ruciane - Nida,
  16. GS "SCh" - Wydminy,
  17. GS "SCh" - Gołdap.

Kromka chleba
4774 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie akcji "Kromka chleba" 2003 r.' (772 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Pielgrzymka pracowników i wolontariuszy CARITAS 2003 r.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 maja 2003 - 23:00

CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W PANU, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS,

Dnia 7 czerwca 2003 r. w kościele pw. św. Stanisława Kostki w Warszawie, miejscu pogrzebania Ks. Jerzego Popiełuszki, Caritas Polska i Caritas Archidiecezji Warszawskiej organizują IV Ogólnopolską Pielgrzymkę Pracowników i Wolontariuszy Caritas. Jej program obejmować będzie, między innymi, Eucharystię pod przewodnictwem Dyrektora Caritas Polskiej Ks. Dr. Wojciecha Łazewskiego, a także wręczenie nagród Ubi Caritas oraz przesłanie Ks. Kard. Józefa Glempa, Prymasa Polski.
Caritas Diecezji Ełckiej pragnie ze swej strony włączyć się w pielgrzymkę i dlatego organizowany jest wspólny wyjazd pracowników i wolontariuszy Caritas z naszej Diecezji. W dniu 7 czerwca o godz. 6.00 z Ełku wyruszy autokar do Warszawy na powyższą pielgrzymkę.

Caritas Polska
3169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pielgrzymka pracowników i wolontariuszy CARITAS 2003 r.' (605 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361362363364365366367368369370371372373374375376   >