Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 września 2016 - 09:43

W kalendarzu roku przedszkolnego jest wiele okazji do radosnego świętowania a Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka, obchodzony 20 września jest jednym z nich. Tego dnia w Punkcie Przedszkolnym Caritas „Pod Wesołą Chmurką” odbyły się zabawy o charakterze integracyjnym, w których uczestniczyły wychowankowie grup „Biedronki" i „Motylki". Były tańce, zabawy z chustą animacyjną i kolorowe balony. Po tych szaleństwach każdy przedszkolak otrzymał medal, który z dumą nosił na szyi przez cały dzień.

256 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką” ' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Weekendowe spotkanie comiesięczne

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 12:58

W miniony weekend odbyło się wyjazdowe spotkanie 30 osób biorących udział w projekcie pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko – mazurskiego” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

395 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Weekendowe spotkanie comiesięczne' (1455 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:53

W dniu 16 września w siedzibie Caritas w Ełku odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ośrodków Pomocy Społecznej (OPS) z województwa warmińsko – mazurskiego i podlaskiego. Dotyczyło informacji na temat realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016, który na chwilę obecną już jest realizowany w całej Polsce.

510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi ' (1021 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misje – OKNEM NA ŚWIAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:52

Dzieło Pomocy „Ad Gentes” Komisji Episkopatu Polski ds. Misji w dniu 18.09 obchodziło 10 lat swojego istnienia, 10 lat w służbie polskich misjonarek i misjonarzy. Uroczystości miały miejsce w Ełku w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego przy parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach. Mszy świętej przewodniczył Jego Ekscelencja ks. Biskup Ełcki Jerzy Mazur oraz przybyli goście z całej Polski.

391 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misje – OKNEM NA ŚWIAT' (3577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:52

Zaprzeczenie i Ułatwienie

Poznaliśmy już cztery fazy używania narkotyków. Teraz przejdziemy do kolejnego punktu: zaprzeczenie i ułatwienie. Jeśli dziecko używa narkotyków, to prawdopodobnie w jakiś sposób przyczyniamy się do tego. Nie twierdzę, że świadomie: być może ogólnie nie wiecie, że dziecko ma kontakt z narkotykami. Na tym zresztą częściowo polega problem. Dzieci nie mogłyby bezkarnie tego robić, gdyby ojciec i matka nie zakładali sobie klapek na oczy, aby nie znać prawdy lub nie bali się podjęcia radykalnych kroków wobec oczywistych faktów. Pierwsza z tych postaw to zaprzeczenie, druga – ułatwianie.

240 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich' (2603 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131323334353637383940414243444546474849505152535464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU