I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej – Stacja Młodzieżowa

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 czerwca 2017 - 14:22

W sobotę 17 czerwca na Placu św. Jana Pawła II w Ełku odbył się I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej – Stacja Młodzieżowa. Stacja Dziecięca Kongresu miała miejsce 1 czerwca i była połączona z festynem rodzinnym „Bądźmy razem”.

229 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej – Stacja Młodzieżowa' (1836 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kawiarenka Senioralna

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 czerwca 2017 - 11:51

Aktywność jest warunkiem prawidłowego rozwoju człowieka w każdym wieku. Jest szczególnie istotna u osób starszych. Jej brak może bowiem spowodować poczucie izolacji i osamotnienia. Przy Caritas Diecezji Ełckiej z myślą o aktywizowaniu seniorów funkcjonuje od czerwca Kawiarenka senioralna - miejsce, w którym osoby starsze mogą rozwijać się oraz dzielić swoją wiedzą. W Kawiarence seniorzy wspólnie spędzają czas, a dwa razy w miesiącu wymieniają się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami wokół wybranego tematu przewodniego z zakresu edukacji zdrowotnej i zdrowego stylu życia lub aktywności społecznej i fizycznej seniorów, w tym wolontariatu seniorów.

211 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kawiarenka Senioralna' (1609 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 czerwca 2017 - 11:48

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej rozszerzyła od 1 maja ofertę poradnictwa specjalistycznego dla mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego. Oprócz konsultacji indywidualnych Poradnia prowadzi warsztaty edukacyjne dla dzieci w wieku 4 – 8 lat, warsztaty umiejętności wychowawczych dla rodziców, zajęcia plastyczne i muzyczne dla dzieci oraz wykłady otwarte dla rodziców dotyczące rozwoju i wychowania dzieci, uzależnienia od komputera, czy żywienia dzieci. Z oferty mogą korzystać zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe.

130 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza' (1440 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami

Autor: Admin Dodano: sobota, 10 czerwca 2017 - 06:06

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Dmuchane wesołe miasteczko, strefy dla dzieci z zabawami, malowaniem twarzy, bańkami i nagrodami oraz śpiew na żywo i taniec, zgromadził 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku kilkanaście tysięcy rozbawionych dzieci z diecezji ełckiej.

559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka za nami' (6526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 czerwca 2017 - 12:55

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331   >

Page created in 0,193542 Seconds