„Przywracajmy nadzieję chorym”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 marca 2007 - 11:43

Kolejny punkt farmaceutyczny ełckiej Caritas został uroczyście otwarty 19 marca br. w Giżycku. Nową „Aptekę św. Brunona” przy ul. Bohaterów Westerplatte 4 poświęcił ks. bp Jerzy Mazur, biskup ełcki.

Apteki
3575 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Przywracajmy nadzieję chorym”' (1523 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jedenaste warsztaty w Orzyszu zakończone

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2007 - 09:15

12 marca zakończyły się 11 warsztaty prowadzone w ramach projektu „Indywidualne ścieżki...”. Warsztaty odbywały się w trybie dziennym i wzięło w nich udział 6 osób z Pisza i okolic.

Warsztaty i szkolenia
2687 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jedenaste warsztaty w Orzyszu zakończone' (3183 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jedenaste warsztaty w Augustowie zakonczone

Autor: Admin Dodano: środa, 14 marca 2007 - 07:39

10 marca w Ośrodku Caritas w Augustowie dobiegły końca jedenaste warsztaty realizowane w ramach projektu "Indywidualne ścieżki...". W całodobowych warsztatach uczestniczyło pięć osób z umiarkowanym i znacznym stopniem niepełnosprawności z Suwałk i Sejn.

Warsztaty i szkolenia
3210 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jedenaste warsztaty w Augustowie zakonczone' (3629 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 marca 2007 - 11:18

W dniach 16 -17 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi kolejną Wielkanocną Zbiórkę Żywności. Do specjalnie oznakowanych kartonów będzie można składać trwałe produkty żywnościowe: mąkę, makaron, cukier, olej, konserwy itp.
W 30 sklepach w Ełku kwestować będzie ok. 190 wolontariuszy: młodzież ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, ZHP i ZHR oraz klerycy z Wyższego Seminarium Duchownego w Ełku. Zbiórkę przeprowadzą też wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas w innych miastach diecezji ełckiej. Zebrane dary trafią do najbardziej potrzebujących jeszcze przed świętami.

Liczymy na tych, którzy dzieląc się produktami żywnościowymi, włączą się we wspólne dzieło niesienia pomocy najbardziej potrzebującym i ubogim.

3481 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie dziesiątych warsztatów w Ośrodku Caritas w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 lutego 2007 - 09:23

23 lutego br. zakończyły się w Ośrodku Caritas w Orzyszu 10 warsztaty w ramach projektu „Indywidualne ścieżki…”. Tym razem odbywały się one w trybie dziennym, a uczestniczyło w nich pięć osób niepełnosprawnych z Pisza i Orzysza.

W trakcie warsztatów uczestnicy lepiej poznali siebie oraz odkryli swoje mocne strony i atuty zawodowe. Zajęcia z psychologiem pokazały sposoby na skuteczne radzenie sobie ze stresem, właściwe zachowania w komunikacji interpersonalnej i korzyści asertywnej postawy. Natomiast doradca zawodowy przygotowywał do samodzielnego, aktywnego i owocnego poruszania się na otwartym rynku pracy. Każdy z uczestników przyswoił umiejętność prawidłowego sporządzania dokumentów aplikacyjnych, jak również miał możliwość przećwiczenia rozmowy kwalifikacyjnej z pracodawcą.

Warsztaty i szkolenia
3723 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie dziesiątych warsztatów w Ośrodku Caritas w Orzyszu' (1575 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335345355   >