Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 października 2017 - 13:12

Pod takim hasłem pan Bogdan Cieślukowski – Zasłużony dla Zdrowi Narodu - w dniu 19 października br w ZDZ w Ełku, zorganizował wystąpienie pięciu przedstawicieli z różnych środowisk zawodowych, którzy wygłosili prelekcje na temat wartości, które są najważniejsze w naszym życiu. Wszystkim prelegentom zależało na zbudowaniu wśród młodzieży poczucia własnej wartości i wysokiej samooceny poprzez postawę pomagania, troski i dzielenia się z innymi cząstką samego siebie.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami' (1649 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy się zakochały…?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 18:05

W miniony piątek (20 października) zakończyła się dwudniowa wycieczka do Warszawy, w której udział wzięły Beneficjentki projektu „Oferta dla seniora”, współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

154 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy się zakochały…?' (3095 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 17:50

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza uczniów szkół podstawowych do udziału w konkursie plastycznym „Wolontariat moimi oczami”. Zainteresowani udziałem mają czas do 15 listopada br. a przygotowanie prac plastycznych i dostarczenie ich do ełckiej Caritas. Regulamin konkursu dostępny poniżej.

443 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”' (339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusz Roku 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 16:30

W związku ze zbliżającą się Galu Wolontariatu Caritas, która odbędzie się 4 grudnia br., zapraszamy Szkolne Koła Caritas do wytypowania spośród ich członków osoby, która odznacza się szczególną aktywnością jako wolontariusz. Regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się poniżej. Na zgłoszenia czekamy do 24 listopada br.

261 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusz Roku 2017' (345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 października 2017 - 08:35

Dnia 21 października br. odbył się I-szy Kongresu Misyjny Diecezji Ełckiej - Stacja Dorosłych. W organizację agapy misyjnej zaangażowali się wolontariusze z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i z Zespołu Szkół Sportowych w Ełku oraz ich Opiekunki - P. Ewelina, P. Urszula i P. Justyna, a także Murzynka Halinka... Wszystkim wolontariuszom serdeczni dziękujemy za pomoc!

243 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej' (2451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111212223242526272829303132333435363738394041424344454647485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >