Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

"Podaruj święta Bożego Narodzenia"

Autor: Marcin Dodano: poniedziałek, 22 listopada 2004 - 08:26

W najbliższy piątek i sobotę - 26 – 27 listopada - Caritas Diecezji Ełckiej organizuje w porozumieniu z Warmińsko - Mazurskim Bankiem Żywności w Olsztynie, świąteczną zbiórkę żywności pod hasłem "Podaruj święta Bożego Narodzenia".

3018 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Podaruj święta Bożego Narodzenia"' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dary z Ludwigshafen

Autor: Marcin Dodano: środa, 17 listopada 2004 - 10:20

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała w dniu dzisiejszym transport darów od zaprzyjaźnionej organizacji niemieckiej "Hilfe fuer Osteuropa" z Ludwigshafen. Dary przywiózł tym razem do Ełku Walter Schulte, przewodniczący tej organizacji. Ełcka Caritas otrzymała, między innymi, odzież, meble oraz odżywki dziecięce firmy Hipp - w sumie ponad 8 ton.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
2994 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dary z Ludwigshafen' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc od Polpharmy

Autor: Marcin Dodano: poniedziałek, 08 listopada 2004 - 09:58

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała od polskiej firmy farmaceutycznej "POLPHARMA" około 90 tys. opakowań leków. Trafiły one do poszczególnych placówek Caritas takich, jak Stacje Opieki i Punkty Pomocy Bieżącej, a za ich pośrednictwem leki dotrą do najuboższych i chorych. Leki "Polpharmy" przekazane zostały również szpitalom z terenu diecezji ełckiej.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
2962 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc od Polpharmy' (667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Znicze ełckiej Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 26 października 2004 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – już po raz trzeci – bezpośrednie włączenie się w niesienie Miłości i miłosierdzia osobom najbardziej potrzebującym. Od ubiegłego tygodnia rozprowadzane są znicze ełckiej Caritas, z których dochód przeznaczony jest na utrzymanie Noclegowni dla bezdomnych i stołówek dla ubogich z terenu diecezji ełckiej.

3005 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Znicze ełckiej Caritas' (704 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie PZC

Autor: Marcin Dodano: sobota, 16 października 2004 - 11:31

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała w dniu 16 października 2004 r. (sobota) w Ełku kolejne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Rozpoczęło się ono o godz. 9.30 w budynku Centrum Diecezjalnego Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. 3-go Maja 10. Przybyło na nie ponad 80 osób reprezentujących Caritas parafialne z niemal całej Diecezji Ełckiej.

2881 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie PZC' (725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301302303304305306307308309310311312313314315316317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU